ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πολιτικά παιχνίδια από τη διοίκηση του ΜΓΣ «Απόλλων»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, τη στάση της διοίκησης του Μορφωτικού Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων» γιατί, όπως αναφέρει, επέλεξε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, να τη μετατρέψει σε προεκλογική συγκέντρωση του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελετή για την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στο κλειστό δημοτικό γήπεδο (ΔΑΚ), παρουσία, μεταξύ άλλων, και εκατοντάδων νέων παιδιών με τους γονείς τους, αθλητών των ερασιτεχνικών τμημάτων του Απόλλωνα.

Στην καταγγελία της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τη φιέστα αυτή "νομιμοποίησαν" μάλιστα με χαιρετισμούς (προφανώς αποδεχόμενοι τον χαρακτήρα της) η κ. Β. Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς καθώς και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμαριάς, εκτός από τον Βικέντιο Αντωνάκη, υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (για δεύτερη συνεχόμενη φορά), ο οποίος ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, δεν του δόθηκε ο λόγος, παραβιάζοντας από την πλευρά του Συλλόγου κάθε έννοια φιλοξενίας και ισότιμης αντιμετώπισης.

Είναι ντροπή για την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για ένα προοδευτικό προσφυγικό Σωματείο, που διαχρονικά μέσα στα γήπεδα και τους κοινωνικούς αγώνες γαλούχησε γενιές και γενιές να παλεύουν και να αγωνίζονται ενάντια στο κατεστημένο και την αδικία, να την καπηλεύονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο. Είναι ασέβεια σε όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες του προσφυγικού και ποντιακού ελληνισμού που φόρεσαν την κοκκινόμαυρη φανέλα.

Καλούμε τον λαό της Καλαμαριάς να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που δεν σέβονται και εκμεταλλεύονται την ιστορία του Απόλλωνα, για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κάθε Καλαμαριώτης Απολλωνιστής ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να σκεφτεί αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες που βάζουν πλάτη στην καθήλωση των κονδυλίων για τον Αθλητισμό, αφήνουν στην εγκατάλειψη τις υποδομές και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν σε όλα πλέον τα αθλήματα ή αγωνιστές που στην πράξη αντιμάχονται αυτήν την πολιτική, διεκδικούν γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στον Αθλητισμό, διεκδικούν χώρους άθλησης και κατάλληλες αθλητικές υποδομές».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Προβάδισμα ΑΕΚ, φωνάζει ο Ατρόμητος

Eurokinissi

Στους φιλοξενούμενους άνηκε το δεύτερο μέρος της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, αφού στους χτεσινούς αγώνες η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης με νίκες σε Περιστέρι και Ηράκλειο αντίστοιχα έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο Περιστέρι, σε έναν επεισοδιακό αγώνα στην επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου, αποκτώντας τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Η αναμέτρηση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε πολλή ένταση, νεύρα, μία αποβολή (ο Πόνσε με 2η κίτρινη στο 89') και απρόοπτα: Στο 55' σημειώθηκε μπλακ άουτ στο γήπεδο, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για περίπου 20 λεπτά. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Πόνσε στο 86', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Αλμπάνη από τον Καρασαλίδη. Η φάση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Διαμαρτύρονται επίσης για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους σε χέρι του Χουλτ στο 28'.

Στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε την υπεροχή και έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, έδειξε όμως επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Με την έναρξη της επανάληψης (50') ο Ρόλε έδωσε τη λύση για τους Αρκάδες.

Θυμίζουμε ότι προβάδισμα πρόκρισης έχουν αποκτήσει επίσης ο Ολυμπιακός, μετά την ισοπαλία 3-3 με τη Λαμία στη Φθιώτιδα, και ο Πανιώνιος, μετά τη νίκη 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-64
Εχασε έδαφος για τετράδα

Βήμα πίσω στη διεκδίκηση του στόχου για παρουσία στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη χτεσινή ήττα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι με 65-64 για την 22η αγωνιστική της Euroleauge. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απολογισμό 12 νίκες - 10 ήττες, που τους απομακρύνει εκ νέου από την πρώτη τετράδα. Στη σκιά των ιδιαιτεροτήτων που συνόδευαν το ματς καθώς οι δύο τεχνικοί (Μπλατ - Σφαιρόπουλος) αντιμετώπιζαν τις πρώην ομάδες τους, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε... ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά της (14-16 στο 10', 26-29 ημίχρονο, 45-42 στο 30') όπου κυριάρχησε κυρίως η προσοχή στην άμυνα. Στο 4ο δεκάλεπτο η Μακάμπι ξέφυγε σε ένα καθοριστικό σημείο (61-56 στο 35') ωστόσο ο Ολυμπιακός, με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 9 διαδοχικούς πόντους, προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα περνώντας μπροστά (64-63) στο τελευταίο λεπτό. Ωστόσο το καλάθι του Γουίλμπεκιν μόλις 4 δεύτερα πριν από το τέλος και το άστοχο 3ποντο του Πρίντεζη στο φινάλε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Μακάμπι: Γουίλμπεκιν 17 (1), Πάργκο 5, Ο' Μπράιαντ 7, Καλοϊάρο, Ρολ 9 (1), Κέιν 6, Τάιους 2, Ντι Μπαρτολομέο, Κόεν, Μπλακ 19, Ζούσμαν.

Ολυμπιακός: Γουίλιαμς-Γκος 16, Τουπάν 3 (1), Σπανούλης 16 (3), Τίμα, Μιλουτίνοβ 9, Στρέλνιεκς 4 (1), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, Λεντέι 6.

ΕΠΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ

Σοκ προκάλεσε στον ΟΦΗ η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό από τη Super League και την επιβολή προστίμου 3.150.000 ευρώ για την εμπλοκή σε ύποπτο για χειραγώγηση παιχνίδι την περασμένη περίοδο για το πρωτάθλημα της Football League. Πρόκειται για το παιχνίδι κόντρα στον Αιγινιακό, όπου οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 6-0. Η εισήγηση έρχεται μετά και την κατάθεση εγγράφου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο γινόταν λόγος μεταξύ άλλων «για σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 132 του Ν. 2725/1999 "δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος"...». Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογία της ΕΠΟ στην ίδια απόφαση εισηγείται για τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ. Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού καθώς και για παίκτες της ομάδας της Πιερίας. Από τους νυν διοικούντες τον ΟΦΗ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο και όπως ειπώθηκε θα γίνει επίσημη τοποθέτηση όταν πρέπει.

ΒΟΛΕΪ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεχωρίζει το ΠΑΟΚ - ΠΑΟ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία ξεχωρίζει από τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ μετά την κλήρωση που πραγματοποίησε η ΕΟΠΕ. Μάλιστα, για τους «πράσινους» αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στο οποίο καλούνται να αντεπεξέλθουν καθώς στη φάση των «16» είχαν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, την οποία και απέκλεισαν μετά τη νίκη με 3-0 σετ στο Μετς. Πιο βατά φαντάζουν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, που έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Νέστωρ - Εθνικός Αλεξανδρούπολη, η αναμέτρηση των οποίων υπολείπεται για την προημιτελική φάση. Στις έδρες των δύο εκπλήξεων της διοργάνωσης, Ροδίων Αθλησις και Πήγασου Πολίχνης, θα δοκιμαστούν Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου, αντίστοιχα.

Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και θα γίνουν στις 20 Φλεβάρη. Οι νικητές θα προκριθούν στο Final-4 που θα γίνει στην Ιεράπετρα, στις 20-21 Απρίλη.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ
Από τα δύσκολα ... στα δυσκολότερα

Με τη νίκη επί της Εφές στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, παραμένοντας όμως σε μειονεκτική θέση, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ για την 22η αγωνιστική (19.45 - Novasports 1).

Η αποστολή των «πρασίνων» θεωρείται δύσκολη, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη σε μια έδρα απ' όπου δεν έχει «αποδράσει» καμία ομάδα στη διοργάνωση κατά την τρέχουσα σεζόν, ενώ παράλληλα οι ίδιοι έχουν μόλις μία νίκη σε 10 αγώνες εκτός έδρας! Πολύ περισσότερο δε που για τον Παναθηναϊκό ο στόχος της οκτάδας απαιτεί και εκτός έδρας επιτυχίες στα εναπομείναντα παιχνίδια (5 εκτός - 4 εντός). Την ίδια ώρα για την νίκη καίγονται και οι γηπεδούχοι αφού μετά την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο οι ισορροπίες στην μάχη της πρωτιάς ξανάγιναν λεπτές με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης να απειλούν την τουρκική ομάδα,

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, χαρακτήρισε την αναμέτρηση δύσκολη και τη Φενέρ ομάδα έμπειρη, που δίκαια βρίσκεται στην 1η θέση κάνοντας ειδική αναφορά και στην παρουσία του Σλούκα. Επισήμανε ότι η ομάδα του θα πρέπει να κάνει μεγάλο παιχνίδι σε όλους τους τομείς προκειμένου να ευελπιστεί σε νίκη ενημερώνοντας πως ο Γκιστ θα δώσει κανονικά το παρών. Αντίθετα από τη Φενέρ θα απουσιάσει ο Βέσελι.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: ΤΣΣΚΑ - Ρεάλ (19.00 - Novasports 2), Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου (21.30 - Novasports 3), Αρμάνι Μιλάνο - Νταρουσάφακα (21.45 - Novasports 5).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ