ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
Σελ. /40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση - σάλπισμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

Την περασμένη Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και χαιρέτισαν ο Γιάννης Πρωτούλης και η Διαμάντω Μανωλάκου

Μήνυμα πλατιάς και μαχητικής συστράτευσης με το ΚΚΕ σε κάθε εκλογική μάχη έστειλε η μαζική συγκέντρωση της ΤΟ Πειραιά του Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και το φουαγιέ του είχαν γεμίσει από νωρίς, καθώς εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι έδωσαν το «παρών», καλώντας την εργατούπολη του μεγάλου λιμανιού να στείλει μήνυμα αντεπίθεσης. Να απορρίψει τα ψευτοδιλήμματα και να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια μάχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων που είναι προσανατολισμένες στην ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας σε ισχυροποίηση του μοναδικού πόλου αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής, του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τον δήμο Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου και για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Πρωτούλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου, Κώστας Παρασκευάς και Γιώργος Μαρίνος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της περιοχής - Γιώργος Καλαμαράς (Κερατσινίου - Δραπετσώνας), Παναγιώτης Κατηφές (Νίκαιας - Ρέντη), Βασίλης Βατίστας (Περάματος), Ελευθερία Παπουτσιδάκη (Κορυδαλλού), Μαρία Παπαελευθερίου (Σαλαμίνας), Παναγιώτης Ηλίας (Αίγινας) - και οι πρώην δήμαρχοι Νίκαιας και Περάματος, Στ. Μπενετάτος και Γ. Πατσιλινάκος, αντίστοιχα.

Κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος, ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα υποψήφιων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Πρόκειται για εργαζόμενους, καταξιωμένους για τη δραστήρια και πρωτοπόρα συμμετοχή τους στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» απέναντι στους υποψηφίους του κεφαλαίου στον Πειραιά

Δήλωση του Δημήτρη Σαλπέα, υποψήφιου δημάρχου στον Πειραιά με το ΚΚΕ το 1982

Σε δήλωσή του που διαβάστηκε στη συγκέντρωση στον Πειραιά, ο Δημήτρης Σαλπέας, καρδιολόγος και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ το 1982, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ κρίσιμες εκλογές στην Τοπική Διοίκηση, ευρωεκλογές αλλά και βουλευτικές εκλογές. Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού.

Οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση είχαν πάντα σοβαρή πολιτική σημασία. Και σήμερα όμως διακυβεύονται πολύ σημαντικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το ταμείο των δήμων και των Περιφερειών θα το πάρει για να το διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσίων Εσόδων (ΑΕΔΕ), δηλαδή οι τραπεζίτες. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει τι θα κάνουν. Θα έχουμε αύξηση στη φορολογία των δημοτών και τα έργα που χρειάζεται ο λαός της πόλης μας θα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Η εκταμίευση από το δημοτικό ταμείο θα γίνεται αποκλειστικά από την ΑΕΔΕ (βλέπε τραπεζίτες). Σε αυτό έχουν συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Και αυτό και οι υποψήφιοί τους το αποκρύπτουν συστηματικά.

Στον Πειραιά, ο τωρινός δήμαρχος είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για το λαό αυτόματα σημαίνει μίζερη διαχείριση του δήμου Πειραιά, συμβιβασμό με χαμοζωή. Είναι επόμενο ότι αντικειμενικά ο δήμαρχος απουσίαζε όλη την 4ετία όχι μόνο από τις γειτονιές του Πειραιά και τα προβλήματά τους, αλλά από όλες τις διεκδικήσεις που έπρεπε να γίνουν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού του Πειραιά. Εγώ θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να καλέσω τους συνδημότες μου να υποστηρίξουν την υποψήφια δήμαρχο Πειραιά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που είναι "γέννημα - θρέμμα" στον Πειραιά, σήμερα βουλευτίνα, με σφυρηλατημένη αγωνιστική συνείδηση μέσα από πολύχρονους αγώνες, την Διαμάντω Μανωλάκου.

Ετσι θα έχουμε μια ηγέτη με αγωνιστική ταξική προσωπικότητα, που θα είναι μπροστά στην οργάνωση των αυριανών αγώνων μας που πρέπει να γίνουν για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της πόλης μας. Ας της δώσουμε λοιπόν εκλογική δύναμη, για να μπορεί να ανοίξει δρόμους για τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας».

Ψηλά ο πήχης στην πανεξόρμηση με το κάλεσμα της ΚΕ

Μια μεγάλη πανεξόρμηση οργανώνουμε από το Σάββατο 2 Μάρτη με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που περιλαμβάνει ένθετο το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Στόχος μας είναι να φτάσει παντού η εφημερίδα μας, να μπούμε σε χιλιάδες εργατικά - λαϊκά σπίτια, σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, σε σχολεία και σχολές, απευθύνοντας κάλεσμα μάχης και συστράτευσης με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και με σύνθημα: «Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Ο πήχης για τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, για όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς μας μπαίνει ψηλά, ώστε όλοι μαζί, σαν ένας άνθρωπος, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να ενημερώσουμε τον εργατόκοσμο, να συζητήσουμε μαζί του τις εξελίξεις, να διαδώσουμε μαχητικά και χέρι με χέρι την ανακοίνωση, να ανοίξει παντού η συζήτηση για την αναγκαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 17 Μάρτη η διαδήλωση για την Υγεία

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του «Αττικόν» και διαδήλωση έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής

Συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Μάρτη, που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο «Αττικόν» και θα περάσει από τα ΨΝΑ «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο» για να καταλήξει στο πρώην «Λοιμωδών», με κεντρική διεκδίκηση την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας, οργανώνουν σωματεία και φορείς από την περιοχή, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου.

Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου καλεί το λαό της περιοχής να οργανωθεί στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές και να διεκδικήσει:

-- Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

-- Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

-- Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του «Δαφνίου» και του «Δρομοκαΐτειου».

-- Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη.

-- Μονάδες ΠΦΥ που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.

-- Μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις βιομηχανικές ζώνες.

-- Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

-- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι φορείς που συμμετέχουν μέχρι τώρα στην κινητοποίηση: Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», Σωματείο Εργαζομένων «Δρομοκαΐτειου», Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ «Δαφνίου», Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παράρτημα Δυτικών Προαστίων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Παράρτημα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Ενωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, Ενωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος».

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή με θέμα «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές του Μάη.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 6).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ