Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 17 Μάρτη η διαδήλωση για την Υγεία

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του «Αττικόν» και διαδήλωση έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής

Συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Μάρτη, που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο «Αττικόν» και θα περάσει από τα ΨΝΑ «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο» για να καταλήξει στο πρώην «Λοιμωδών», με κεντρική διεκδίκηση την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας, οργανώνουν σωματεία και φορείς από την περιοχή, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου.

Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου καλεί το λαό της περιοχής να οργανωθεί στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές και να διεκδικήσει:

-- Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

-- Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

-- Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του «Δαφνίου» και του «Δρομοκαΐτειου».

-- Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη.

-- Μονάδες ΠΦΥ που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.

-- Μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις βιομηχανικές ζώνες.

-- Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

-- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι φορείς που συμμετέχουν μέχρι τώρα στην κινητοποίηση: Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», Σωματείο Εργαζομένων «Δρομοκαΐτειου», Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ «Δαφνίου», Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παράρτημα Δυτικών Προαστίων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Παράρτημα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Ενωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, Ενωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ