ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κρίνουν τελικό Τρίπολη και Λαμία

Με τον «αέρα» του πρωταθλητή και της νίκης του στον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ θέλει να σφραγίσει στην Τρίπολη την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου

Eurokinissi

Με τον «αέρα» του πρωταθλητή και της νίκης του στον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ θέλει να σφραγίσει στην Τρίπολη την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου
Το ζευγάρι του φετινού τελικού του Κυπέλλου προκύπτει σήμερα μετά τους επαναληπτικούς ημιτελικούς Αστέρα Τρίπολης - ΠΑΟΚ και Λαμίας - ΑΕΚ. Φαβορί για την πρόκριση είναι οι δύο «Δικέφαλοι», που στους πρώτους αγώνες, σε Τούμπα και ΟΑΚΑ, πήραν νίκες με σκορ ασφαλείας 2-0. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, φέτος θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό.

Στην Τρίπολη (16.00 - Cosmote Sport 2), ο πρωταθλητής πλέον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αστέρα, με το βλέμμα στην κατάκτηση του νταμπλ και την υπεράσπιση του τίτλου του Κυπελλούχου των δύο προηγούμενων χρόνων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, καθώς και ο Ολιβέιρα εντάχθηκε στην αποστολή, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις του από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα. Στον Αστέρα, από την άλλη, παρά το δύσκολο της αποστολής θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η ομάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί στον τελικό. Πέραν του σκορ που καλούνται να ανατρέψουν, οι Αρκάδες θα πρέπει να ξεπεράσουν και τα πολλά προβλήματα απουσιών, καθώς είναι τιμωρημένοι οι Μουνάφο, Τσιλιανίδης και Τριανταφυλλόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μανιά.

Στη Λαμία (18.00 - Cosmote Sport 1), η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, η οποία κυνηγά τον τελευταίο στόχο που της απομένει ώστε να «σώσει» τη χρονιά. Το κλίμα στην «Ενωση» δεν είναι το καλύτερο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα για το πρωτάθλημα, ελπίζουν όμως ότι θα βελτιωθεί με πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Από την αποστολή της ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι Κλωναρίδης και Τσόσιτς με απόφαση του Χιμένεθ (καθώς έπρεπε να προστεθούν δύο μικροί στην αποστολή), αλλά και οι ανέτοιμοι Τσιγκρίνσκι και Λόπεζ. Πίστη για ανατροπή υπάρχει στους γηπεδούχους, για τους οποίους αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πίτι.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Η «επόμενη μέρα» για τον ΠΑΟ

Ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, μετά την τρίτη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ισάριθμους αγώνες, στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, με σκορ 89-82, σηματοδότησε τον έβδομο χρόνο απουσίας από την τελική φάση της διοργάνωσης για τον Παναθηναϊκό των 6 τίτλων.

Παρά τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και την ανέλπιστη - με δεδομένη τη θέση τους στη βαθμολογία πριν από λίγους μήνες - πρόκριση στα πλέι οφ, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στον πρώτο αγώνα, στη Μαδρίτη, η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να «χτυπήσει» τη σειρά, ενώ στους επόμενους δύο απλά φάνηκε η ανωτερότητα της Ρεάλ, με υπεροπλία που της επέτρεψε να βρει λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία.

Στον Παναθηναϊκό απομένει τώρα ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση όμως ο σύλλογος καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνει μία ακόμα «άκαρπη» ευρωπαϊκή παρουσία και να σχεδιάσει την «επόμενη μέρα». Οπως όλα δείχνουν, μπροστά στην επόμενη σεζόν οι αλλαγές στο ρόστερ θα είναι εκτεταμένες, ενώ άγνωστο προς το παρόν είναι το αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία ο Ρικ Πιτίνο, η μέχρι τώρα παρουσία του οποίου, πάντως, θεωρείται επιτυχημένη.

Προβάδισμα Φενέρ

Μία νίκη θέλει η Φενερμπαχτσέ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, μετά το καθοριστικό «διπλό» της επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με σκορ 66-57, στον τρίτο αγώνα μεταξύ τους. Η τουρκική ομάδα απάντησε με «μπρέικ» στο «μπρέικ» της Ζαλγκίρις, έκανε το 2-1 στις νίκες και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας. Ο τέταρτος αγώνας της σειράς διεξάγεται απόψε (20.00 - Novasports 1), και πάλι στη Λιθουανία, ενώ αν χρειαστεί πέμπτος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη Τρίτη.

ΠΟΛΟ
Σφράγισε πρόκριση ο Ολυμπιακός

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών θα έχει ο Ολυμπιακός, που χτες σφράγισε πανηγυρικά την πρόκριση στο Φάιναλ 8 της διοργάνωσης μετά την ευρεία νίκη του στον Πειραιά επί του Ανόβερου με 17-7 για τη 13η αγωνιστική του ομίλου της προκριματικής φάσης. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» απαλλάχθηκαν από το άγχος δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των προκριματικών. Κόντρα στη διοργανώτρια ομάδα της τελικής φάσης, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Τέταρτη η Κορακάκη στην Κίνα

Για λίγο έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα ακόμα βάθρο διεθνούς διοργάνωσης η Αννα Κορακάκη, που κατέλαβε την 4η θέση στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που διεξάγεται στην Κίνα. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, όπου τέσσερις αθλήτριες πάλεψαν μέχρι το τέλος για την τριάδα του βάθρου, η Αννα Κορακάκη ολοκλήρωσε τον αγώνα της με την τέταρτη θέση με 200,2 β. και έχασε την είσοδό της στην τριάδα των μεταλλίων για μόλις 0,3 β. Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Μίνγουνγκ Κιμ (Κορέα), δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα και τρίτη η Βερόνικα Μάγιορ από την Ουγγαρία.

Επόμενη υποχρέωση στη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια είναι η συμμετοχή στο μεικτό μαζί με τον αδερφό της Διονύση Κορακάκη.

ΒΟΛΕΪ - Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αγγίζει τίτλο ο Ολυμπιακός

Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 γυναικών βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, που χτες επικράτησε στη Νάξο του Πανναξιακού με 3-0 σετ. Ετσι, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-0 στις νίκες και χρειάζονται μια ακόμα ώστε να σφραγίσουν και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν στον τρίτο τελικό που θα γίνει στην έδρα τους, στο κλειστό του Ρέντη. Παρά τις απουσίες των Σάσκια Χίπε, Κατερίνας Γιώτα αλλά και τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν οι γηπεδούχες (τουλάχιστον για δύο σετ) οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να φθάσουν στην επικράτηση κατακτώντας τα τρία σετ με 25-21, 25-21, 25-18.

MΠΑΣΚΕΤ
Νικητής ο Κολοσσός στο «ριπλέι»

Σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στην Basket League μπήκε το Λαύριο μετά την ήττα 71-69 από τον Κολοσσό Ρόδου, στην επανάληψη των περίφημων 33 δευτερολέπτων που υπολείπονταν από τον αγώνα που έγινε στις 17 Νοέμβρη. Τότε το Λαύριο είχε επικρατήσει με 74-70, ωστόσο η ομάδα της Ρόδου είχε καταθέσει ένσταση με αίτημα την επανάληψη του αγώνα, αμφισβητώντας τη διαιτητική υπόδειξη για παράβαση 8" στον Μέλσον του Κολοσσού στα 31" για τη λήξη και με το σκορ 69-67 υπέρ του Λαυρίου. Ο ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τους Ροδίτες και χτες έγινε η επανάληψη των 31'', που βρήκαν νικητή τον Κολοσσό. Πάντως, από την επανάληψη δεν έλειψαν τα ευτράπελα, αφού αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες σε σχέση με τον αγώνα του Νοέμβρη. Με την ήττα του το Λαύριο έπεσε στους 31 βαθμούς και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου!

ΑΕΚ: Ο Τρέβορ Εμπακούε συμφώνησε με την ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ ήταν η επιλογή των «κιτρινόμαυρων» για τη θέση κάτω από το καλάθι, στην οποία ο τραυματισμός του Καββαδά υποχρέωσε ουσιαστικά τον Χάντερ να «τραβήξει» όλη τη σεζόν. Ο Εμπακούε, που μέχρι τώρα αγωνιζόταν στην Ιαπωνία με την Οσάκα, προκειμένου να αδειάσει θέση ξένου αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γκρίφιν, ο οποίος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες για τις οποίες αποκτήθηκε.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Απάντηση ΕΟΚ στις δηλώσεις Βασιλειάδη

Ανακοίνωση - απάντηση στα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης περί «θανάτου του ελληνικού μπάσκετ» εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έκφραση σχολιάζοντας τις διαφωνίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ΕΟΚ και τα σχέδια της πρώτης για αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων πως είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους νόμους του κράτους και το νομικό πλαίσιο της ΔΟΕ και της FIBA. Επίσης τονίζει ότι δεν είναι καλό για την πολιτεία να στοχοποιεί την Ομοσπονδία και ότι μπροστά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας χρειάζονται σοβαρότητα, ψυχραιμία και ευθύνη απ' όλους.

«Για τους επισήμως "ανησυχούντες" και ανεπίτρεπτα "νεκρολογούντες", το "Ελληνικό Basket" είναι πολύ καλά θεμελιωμένο με τη συμβολή των ανθρώπων της παραγωγικής διαδικασίας και δεν κινδυνεύει να δικαιώσει τους δημιουργούς και τους προφήτες "κατάρρευσης και θανάτων".

Στην παρούσα φάση περισσότερη σοβαρότητα, ψυχραιμία και ευθύνη χρειάζεται και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ