Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Η «επόμενη μέρα» για τον ΠΑΟ

Ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, μετά την τρίτη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ισάριθμους αγώνες, στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, με σκορ 89-82, σηματοδότησε τον έβδομο χρόνο απουσίας από την τελική φάση της διοργάνωσης για τον Παναθηναϊκό των 6 τίτλων.

Παρά τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και την ανέλπιστη - με δεδομένη τη θέση τους στη βαθμολογία πριν από λίγους μήνες - πρόκριση στα πλέι οφ, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στον πρώτο αγώνα, στη Μαδρίτη, η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να «χτυπήσει» τη σειρά, ενώ στους επόμενους δύο απλά φάνηκε η ανωτερότητα της Ρεάλ, με υπεροπλία που της επέτρεψε να βρει λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία.

Στον Παναθηναϊκό απομένει τώρα ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση όμως ο σύλλογος καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνει μία ακόμα «άκαρπη» ευρωπαϊκή παρουσία και να σχεδιάσει την «επόμενη μέρα». Οπως όλα δείχνουν, μπροστά στην επόμενη σεζόν οι αλλαγές στο ρόστερ θα είναι εκτεταμένες, ενώ άγνωστο προς το παρόν είναι το αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία ο Ρικ Πιτίνο, η μέχρι τώρα παρουσία του οποίου, πάντως, θεωρείται επιτυχημένη.

Προβάδισμα Φενέρ

Μία νίκη θέλει η Φενερμπαχτσέ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, μετά το καθοριστικό «διπλό» της επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με σκορ 66-57, στον τρίτο αγώνα μεταξύ τους. Η τουρκική ομάδα απάντησε με «μπρέικ» στο «μπρέικ» της Ζαλγκίρις, έκανε το 2-1 στις νίκες και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας. Ο τέταρτος αγώνας της σειράς διεξάγεται απόψε (20.00 - Novasports 1), και πάλι στη Λιθουανία, ενώ αν χρειαστεί πέμπτος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ