ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
Σελ. /20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Με το σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Δεκάδες είναι οι συγκεντρώσεις που οργανώνονται από ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

«Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις νέες απάτες πως η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ συνδυάζει την Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη στην απεργία και τις συγκεντρώσεις να εκφραστεί ένα ενωτικό - μαχητικό ρεύμα, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων οι οποίες αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού, που εξυπηρετούν την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ συνδέθηκε με το κάλεσμα για την απεργία της 1ης Μάη
Η εκδήλωση στο Ηράκλειο για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ συνδέθηκε με το κάλεσμα για την απεργία της 1ης Μάη
Με ανακοινώσεις τους, στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συγκεντρώσεων, την Τρίτη 30/4 συνδικάτα και συνδικαλιστές θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις, από το πρωί έως το απόγευμα, σε σταθμούς διοδίων και λιμάνια. Συγκεκριμένα, εξορμήσεις θα γίνουν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών και στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου.

Απεργία σε πλοία, τρένα και αστικές συγκοινωνίες

Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με απόφαση της ΠΝΟ μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Στην Αττική, αποφάσεις για 24ωρη απεργία την 1η Μάη έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία.

Στάση εργασίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ., με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Αττικό Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί επίσης στον σιδηρόδρομο και στον προαστιακό.

Εκδήλωση σωματείων για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά οργανώνουν σωματεία της Αττικής για τους πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, την Πέμπτη 2/5 στις 3 μ.μ., μέσα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Την πρωτοβουλία οργανώνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμποροϋπαλλήλων και Εργαζομένων δήμου Χαϊδαρίου, καθώς και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό από στέλεχος του ΠΑΜΕ, προβολή ντοκιμαντέρ για την 1η Μάη και έκθεση αφιερωμένη στους αγώνες των εργατών.

Τα σωματεία καλούν με ανακοίνωσή τους τους πρόσφυγες και μετανάστες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και στην εκδήλωση στον Σκαραμαγκά.

«Η 1η Μάη είναι μέρα που γιορτάζουν ενωμένοι οι εργάτες όλου του κόσμου. Είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη δηλώνει με μια φωνή να πάψει πια η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εδώ βρίσκεται και το σύγχρονο μήνυμά της: Προλετάριοι όλου του Κόσμου Ενωθείτε», αναφέρουν.

«Εσείς, οι πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου, της φτώχειας και της δυστυχίας που υπάρχει στον τόπο σας, ξέρετε πιο καλά από όλους για τα δεινά που φέρνει στους λαούς αυτή η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Γιατί αποτελεί τη ρίζα του ξεριζωμού σας, είναι η αιτία των φοβερών ανταγωνισμών των κεφαλαιοκρατών για μεγαλύτερα κέρδη, για τον πολιτικό έλεγχο κάθε χώρας», τονίζουν τα σωματεία.

«Το τίμημα είναι βαρύ και το πληρώσατε ήδη. Είναι ο πόλεμος, οι χιλιάδες νεκροί, η καταστροφή της περιουσίας σας, η βάρβαρη διαδρομή της προσφυγιάς και η ξενιτιά, η άθλια καθημερινότητα που ζείτε στον Σκαραμαγκά», αναφέρουν τα σωματεία και καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν: «Δεν ανεχόμαστε να ζείτε σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαξε το δεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και διατηρεί το "αριστερό" κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα, όπως και η φασιστική - ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, συμφωνούν με την πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κρατούν τους πρόσφυγες εγκλωβισμένους και απροστάτευτους στην Ελλάδα», υπογραμμίζουν και καλούν σε κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Με όπλο την πείρα από τα 20 χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς απηύθυνε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ από την εκδήλωση που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για τις δύο δεκαετίες δράσης και αγώνων του ΠΑΜΕ, αλλά και για τα γεγονότα στο «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Στην κεντρική ομιλία, ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, μίλησε για τη σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας του ΠΑΜΕ, ως πόλου ταξικής συσπείρωσης σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Υπενθύμισε τη συμβολή του ΠΑΜΕ στους αγώνες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τη συνεισφορά του στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Επίσης υπογράμμισε την ανειρήνευτη πάλη των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, από τη μία του ταξικού εργατικού κινήματος και από την άλλη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η οποία εκφράζεται έντονα και στις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ.

Σποτ του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη

Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, με αφετηρία την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο και «σταθμούς» της 1ης Μάη στην Ελλάδα, το κεντρικό σποτ του ΠΑΜΕ για τη φετινή Πρωτομαγιά καλεί στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.

Η πρώτη Πρωτομαγιά που γιορτάστηκε στην Ελλάδα, το 1893, ο Μάης του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η Πρωτομαγιά που βάφτηκε με το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή, δίνουν τη σκυτάλη σε πιο πρόσφατες κινητοποιήσεις: Στις διαδηλώσεις της 1ης Μάη του 1999, χρονιά ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία αλλά και ίδρυσης του ΠΑΜΕ, καθώς και στην Πρωτομαγιά του 2012 που γιορτάστηκε με μεγάλη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Μπορείτε να δείτε το σποτ στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο «YouTube», καθώς και στο «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/189143.

ΠΑΣΕΒΕ
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις

Ανακοίνωση μπροστά στις συγκεντρώσεις για την 1η Μάη

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Απέναντι στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, την οποία εφαρμόζουν συστηματικά κυβερνήσεις και ΕΕ, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη «μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι υποσχέσεις για "διόρθωση των αδικιών" δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ. Τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων, φοροαπαλλαγές, "αναπτυξιακούς" νόμους, "ζεστό" χρήμα που προέρχεται από το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων. Μειώνει προκλητικά τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθεί την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, προχωρά σε κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στους επαγγελματίες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».

Η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρεται ιδιαίτερα στο νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια και το κύμα των πλειστηριασμών: «Στη Χίο, τράπεζα βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι συνάδελφου, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Στα Γιάννενα, η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές συναδέλφων. Είμαστε στην "πρώτη γραμμή πυρός" των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019», τονίζει.

Καλεί Σωματεία και Ομοσπονδίες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και να απαιτήσουν: Κατάργηση κατασχέσεων στην πρώτη κατοικία. Διαγραφή τόκων - προστίμων και του 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία.

Οσον αφορά τις πολυδιαφημιζόμενες ρυθμίσεις των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει στην ουσία να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει. «Το παίζει "σωτήρας" των αυτοαπασχολούμενων, όμως, ακόμη και γι' αυτό το αναγκαίο "κούρεμα" των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, μας στέλνει και πάλι το λογαριασμό. Κάθε ευρώ που "χαρίζει", το αφαιρεί από τη σύνταξή μας, μετατρέποντάς την σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αφαιρεί πάνω από το μισό μας εισόδημα για εφορία και ασφαλιστικές εισφορές», επισημαίνει και συνεχίζει: «Για πόσο θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Για πόσα χρόνια θα προσπαθούμε να ξεπληρώνουμε παλιά και νέα χρέη, μπαινοβγαίνοντας σε ρυθμίσεις, ζώντας σε διαρκή ανασφάλεια εμείς και η οικογένειά μας;».

«Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλλει κατακτήσεις», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε ενίσχυση της πάλης με τις εξής αιχμές: Αμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος). Αμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών. Αμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του πραγματικού εισοδήματός τους. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. Κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης.

Κάλεσμα Ομοσπονδιών για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Ανταποκρινόμενες στο παραπάνω κάλεσμα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου καλούν τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς και στις συγκεντρώσεις για την 1η Μάη σε όλη τη χώρα.

WEB RADIO ΠΑΜΕ

Το webradio του ΠΑΜΕ διακόπτει τις εκπομπές του με αφορμή τις μέρες του Πάσχα.

Θα εκπέμψει και πάλι την Τρίτη 30/4, στις 7 μ.μ., με ειδική - θεματική εκπομπή για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Στο στούντιο θα βρίσκεται ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Από την Πέμπτη 2/5 θα υπάρξει επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα του σταθμού, με τις καθιερωμένες εκπομπές, σωματείων και πολιτιστικές.

Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

Γρεβενά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Δήλεσι, 10.30 π.μ., πλατεία

Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 10.30 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., απέναντι από το ταχυδρομείο

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θάσος, 10 π.μ., Λιμενάρια

Θήβα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Ικαρία, 11.30 π.μ., Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής - 12 μ., πλατεία Ευδήλου

Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 10 π.μ., πλατεία Πλαστήρα

Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου

Νάουσα, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο - 10 π.μ., πλατεία

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., Κεφαλόβρυσο

Ναύπλιο, 10.30 π.μ., πλατεία Φιλελλήνων

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο

Ρέθυμνο, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ρόδος, 11 π.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Στρογγυλό

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Μαζί με τα ταξικά σωματεία που συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα!

Κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα την 1η Μάη, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μαζί με τους συμμάχους μας, εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας, δυναμώνουμε την κοινή δράση και αλληλεγγύη, δημιουργούμε τη συμμαχία που μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη και προοπτική στην πάλη μας για μια καλύτερη ζωή.

Προβάλλουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που είχαμε στα μπλόκα και σε όλες τις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Απέναντι στην κυβέρνηση, που στέκεται εχθρικά απέναντί μας και η οποία, με το πρόσχημα των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας, δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά μας, όμως οι ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες τής επιτρέπουν να ψηφίζει και να δίνει πακτωλούς χρημάτων, προνομίων, φορολογικών ελαφρύνσεων σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους και τραπεζίτες.

Απέναντι σε όλους όσοι στηρίζουν τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, με το τεράστιο κόστος παραγωγής από τη μια και το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών για τα προϊόντα μας από την άλλη.

Απέναντι στις πολιτικές που μας φτωχαίνουν, δεν αποζημιώνουν τις ζημιές, θα κάνουν ακόμη χειρότερη τη νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία είναι το εργαλείο για τη συγκέντρωση παραγωγής και γης, δίνοντας νέο χτύπημα στο εισόδημά μας.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δέχεται τόνους λάσπης και επίθεσης από τους απόντες των αγώνων και τις παραμονές των κινητοποιήσεών μας ξεφυτρώνουν διάφοροι παράγοντες που βαφτίζονται "αγροτοσυνδικαλιστές", χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα και κανέναν, που προσπαθούν να ξεστρατίσουν τον αγώνα και το πλαίσιο αιτημάτων, να βάλουν τρικλοποδιές εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αντιπάλων μας.

Μέσα από αυτήν την εμπειρία, κατανοούμε και στηρίζουμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση, ανασύνταξη και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που γίνεται από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, ενάντια στη νοθεία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας με τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, με τα οποία έχουμε συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα και νιώσαμε την αλληλεγγύη και την πολύτιμη βοήθειά τους στα μπλόκα, στις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, την ίδια ώρα που η ΓΣΕΕ δεν έβρισκε να πει λέξη για τους αγώνες μας, ούτε καν να εκδώσει ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης.

Προβάλλουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας, διεκδικούμε λύσεις, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον συντονισμό με το εργατικό κίνημα.

Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη».

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 1η Μάη στις 10.30 π.μ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/στριών, Μεταφορών, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ.

Παλιά Βουλή: Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Χρηματοπιστωτικού, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Α' Αθήνας και του Γαλατσίου, της Δυτικής Αθήνας, του Βόρειου Τομέα, καθώς και Σύλλογοι Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.

Μετρό «Ευαγγελισμός»: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τον κλάδο της Υγείας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Ανατολικής Αθήνας.

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα των ΟΤΑ και της Δημόσιας Διοίκησης, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Νότιας Αθήνας.

Στον Πειραιά

Οι προσυγκεντρώσεις των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για τη συγκέντρωση στον Πειραιά έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 10 π.μ.: Σωματεία και Συνδικάτα.

Πλατεία Περιβολάκι στη Νίκαια, στις 9.30 π.μ.: Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας και Κορυδαλλού (θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το χώρο της συγκέντρωσης).

Σταθμός ΗΣΑΠ, στις 10 π.μ.: Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος.

Πλατεία Κοραή, στις 10 π.μ.: Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά και Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ