Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις

Ανακοίνωση μπροστά στις συγκεντρώσεις για την 1η Μάη

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Απέναντι στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, την οποία εφαρμόζουν συστηματικά κυβερνήσεις και ΕΕ, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη «μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι υποσχέσεις για "διόρθωση των αδικιών" δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ. Τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων, φοροαπαλλαγές, "αναπτυξιακούς" νόμους, "ζεστό" χρήμα που προέρχεται από το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων. Μειώνει προκλητικά τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθεί την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, προχωρά σε κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στους επαγγελματίες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».

Η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρεται ιδιαίτερα στο νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια και το κύμα των πλειστηριασμών: «Στη Χίο, τράπεζα βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι συνάδελφου, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Στα Γιάννενα, η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές συναδέλφων. Είμαστε στην "πρώτη γραμμή πυρός" των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019», τονίζει.

Καλεί Σωματεία και Ομοσπονδίες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και να απαιτήσουν: Κατάργηση κατασχέσεων στην πρώτη κατοικία. Διαγραφή τόκων - προστίμων και του 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία.

Οσον αφορά τις πολυδιαφημιζόμενες ρυθμίσεις των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει στην ουσία να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει. «Το παίζει "σωτήρας" των αυτοαπασχολούμενων, όμως, ακόμη και γι' αυτό το αναγκαίο "κούρεμα" των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, μας στέλνει και πάλι το λογαριασμό. Κάθε ευρώ που "χαρίζει", το αφαιρεί από τη σύνταξή μας, μετατρέποντάς την σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αφαιρεί πάνω από το μισό μας εισόδημα για εφορία και ασφαλιστικές εισφορές», επισημαίνει και συνεχίζει: «Για πόσο θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Για πόσα χρόνια θα προσπαθούμε να ξεπληρώνουμε παλιά και νέα χρέη, μπαινοβγαίνοντας σε ρυθμίσεις, ζώντας σε διαρκή ανασφάλεια εμείς και η οικογένειά μας;».

«Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλλει κατακτήσεις», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε ενίσχυση της πάλης με τις εξής αιχμές: Αμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος). Αμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών. Αμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του πραγματικού εισοδήματός τους. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. Κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης.

Κάλεσμα Ομοσπονδιών για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Ανταποκρινόμενες στο παραπάνω κάλεσμα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου καλούν τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς και στις συγκεντρώσεις για την 1η Μάη σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ