ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάη 2019
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το Σάββατο 4 Μάη κυκλοφορεί η ειδική έκδοση του «Οδηγητή» για τις εκλογές!

Λίγες μέρες πριν από τις κάλπες της 26ης Μάη, ο «Οδηγητής» κυκλοφορεί σε μια ειδική προεκλογική έκδοση 16 σελίδων, που θα διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στη μειωμένη τιμή του 1 ευρώ. Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» στέλνει το μήνυμα για: «Δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση της φτώχειας και των πολέμων - Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Η ύλη της ειδικής έκδοσης του «Οδηγητή» περιλαμβάνει:

  • Συνέντευξη με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Αρθρο για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της νεολαίας με τίτλο: «Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού».
  • Αρθρο για τις «αξίες» και τα «ιδανικά» της ΕΕ ενάντια σε αυτά της νεολαίας.
  • Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Σχόλια.
  • Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απαντούν στις ερωτήσεις του «Οδηγητή».
  • Ο Γραμματέας του ΚΣ των Κολεκτιβών Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία και ο Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία μιλούν στον «Οδηγητή» για τις ευρωεκλογές.
  • Το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, η απάντηση στο «μαύρο» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!
  • Παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα και των υποψήφιων δημάρχων στους μεγαλύτερους δήμους.
  • Συνέντευξη με τον Κώστα Πελετίδη, δήμαρχο Πάτρας και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η ειδική προεκλογική έκδοση του «Οδηγητή» θα αποτελέσει το βασικό όπλο των μελών και των φίλων της ΚΝΕ για να φτάσουν μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες σε χιλιάδες νέους και νέες. Να τους καλέσουν να κάνουν την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού. Γι' αυτό και οι στόχοι διακίνησης μπαίνουν πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά! Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ανεβάζουν ρυθμούς, παίρνουν μέτρα για την επιτυχία της πανεξόρμησης με τον «Οδηγητή» το Σαββατοκύριακο, αλλά και από Δευτέρα με το άνοιγμα των χώρων Εκπαίδευσης.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίζονται με πλούσιο πρόγραμμα

Κορυφώνονται μέχρι τα μέσα του Μάη τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα: «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά».

Αύριο, Παρασκευή 3 Μάη, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας:

-- Στον Εύοσμο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια, επιδείξεις χορών, έκθεση σκίτσου ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Κολάζ «3+1 πράγματα που δεν ήξερες για την ΕΕ», καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών ΕΠΑΛ ενάντια στον πόλεμο, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, ξενάγηση σε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, προβολή βίντεο «Το ΕΠΑΛ αλλιώς», τουρνουά σκακιού, διαγωνισμό τρίποντων. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Ορέστης Θεοδωρίδης, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης, και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, Θανάση Κοκονά.

-- Στη Θέρμη, θα πραγματοποιηθεί escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στα γραφεία του ΚΚΕ στο εμπορικό κέντρο «Πόλις» στο κέντρο της Θέρμης.

-- Στις Σέρρες, το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει αύριο στις 6 μ.μ., στη Φιλίππου 8 escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και το Σάββατο στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, τουρνουά μπάσκετ.

Σάββατο 4 Μάη

-- Στη Δράμα, στις 5 μ.μ., εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία.

-- Στο Κιλκίς, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι του Πάρκου Κήπου, με συζήτηση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, stand up comedy, συναυλία.

Για τις 4 Μάη είναι προγραμματισμένες επίσης εκδηλώσεις σε Κόρινθο, Κάλυμνο κ.α.

Κυριακή 5 Μάη

-- Στη Βέροια, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο. Περιλαμβάνει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, παρουσίαση σύγχρονου χορού, γωνιά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Κώστας Τσεχελίδης.

-- Στα Γιαννιτσά, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό για τη δράση της ΚΝΕ, διαγωνισμό γκράφιτι ενάντια στο φασισμό, απαγγελία ποιημάτων ενάντια στον πόλεμο, escape room ενάντια στα ναρκωτικά, προβολή βίντεο ενάντια στον πόλεμο, γωνιά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ολυμπία Παπαδοπούλου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέλλας Δημήτρης Σουμελίδης.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται το Φεστιβάλ στη Λευκάδα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγκέντρωση νεολαίας στις 9 Μάη στο Θησείο

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες

«Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων!». Με αυτό το σύνθημα η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο του Θησείου (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Μανώλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ικαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πένυ Μπαλτατζή, Μιρέλα Πάχου, Πυξ Λαξ, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

«Στις 9 Μάη τιμάμε και εμπνεόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της προς τη νεολαία και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Ελάτε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά! Πρόοδος σημαίνει σύγκρουση με το σύστημα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν! Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει!».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Ζητά την ολοκλήρωση της ανάπλασης σχολικού συγκροτήματος στο Κολυμβάρι

Την άμεση αποπεράτωση του έργου ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου στο Κολυμβάρι του δήμου Πλατανιά (νομού Χανίων) ζητάει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης. Καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πλατανιά από κοινού να αγωνιστούν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια και το δήμο την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας που το τελευταίο διάστημα κινητοποιούνται και διεκδικούν την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσουν ομαλά τα μαθήματα.

Οι προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου παρατείνονται συνεχώς και μαζί παρατείνεται η αγωνία της σχολικής κοινότητας που βιώνει μια καθημερινότητα που δεν βοηθάει στην ασφάλεια και στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.

Κομμάτι του κτιρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Κολυμβαρίου, αποτελεί αυτήν τη στιγμή το μόνο τμήμα του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος που λειτουργεί, καθώς το Γυμνάσιο στεγάζεται προσωρινά σε κτίριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, λόγω εργασιών στις κτιριακές υποδομές.

Το Γυμνάσιο στεγάζεται σε εξωσχολικές εγκαταστάσεις, με ελλιπείς υποδομές θέρμανσης και εργαστηρίων, ανθυγιεινό περιβάλλον, απαρχαιωμένα - μη λειτουργικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι όσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο των σπουδών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο χώρος και ο τρόπος με τον οποίο αυτό το περιεχόμενο δίνεται στο μαθητή».

Καλεί δε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς να δώσουν από κοινού τον αγώνα για την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ