ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάη 2019
Σελ. /28
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Ολα έτοιμα για ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό σόου

INTIME NEWS

Αρχισαν από χτες τα «όργανα» του νέου αποπροσανατολιστικού σόου που ετοιμάζονται να στήσουν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στη Βουλή, με ξεκάθαρη την επιδίωξή τους να οξύνουν παραπέρα την πόλωση στα δευτερεύοντα μια ανάσα πριν από τις εκλογές, για να κρύψουν την ταύτισή τους στο κύριο και βασικό, που είναι το τσάκισμα του λαού για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ετσι, χτες το απόγευμα από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη κατατέθηκε και επίσημα στην Ολομέλεια η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκης, «παραλαμβάνοντας» εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα την πρόταση, τη μετέτρεψε σε πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, και ζήτησε η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και βάσει του σχετικού προγραμματισμού της διάσκεψης των προέδρων, που έγινε χτες το μεσημέρι, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, με ονομαστική ψηφοφορία. Τη διαδικασία θα «ανοίξει» την Τετάρτη η ομιλία του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τον νέο αυτό γύρο κάλπικης αντιπαράθεσης έδωσαν τα όσα απαράδεκτα είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Π. Πολάκης, κατηγορώντας τον Στ. Κυμπουρόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και άτομο με αναπηρία, ότι αξιοποίησε διάταξη για τα ΑμεΑ ώστε να διοριστεί γιατρός.

Χτες, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Δραγασάκης έδωσαν μια γερή «πρόγευση» για τα όσα θα ακολουθήσουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά σχετικά με τη συμπεριφορά του Π. Πολάκη, προσθέτοντας ότι όταν αυτά «τα ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, τότε έχουμε μπροστά μας το τέρας», «το πρόσωπο του φασισμού», «ο πολακισμός είναι φασισμός» κ.ο.κ. Κατηγόρησε επίσης τον Π. Πολάκη για κατάρρευση των νοσοκομείων, όπως και για διορισμούς «ημετέρων», έριξε νερό στο μύλο της σκανδαλολογίας λέγοντας πως πήρε δάνειο με «ύποπτους όρους», ενώ απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Ν. Φίλη, ο οποίος είχε αντιδράσει για τα όσα είχε γράψει ο Π. Πολάκης, λέγοντάς τους να ξεκαθαρίσουν αν «είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη, ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία», και πάει λέγοντας. Κατέληξε, στο άγχος του να αποδείξει ότι η ΝΔ εκφράζει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ότι το δίλημμα που μπαίνει είναι αν θα πάμε στην «Ελλάδα των πολλών» ή θα μείνουμε σε αυτή των «Πολάκηδων»...

Απαντώντας, ο Γ. Δραγασάκης κόμπασε για το ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά αντιλαϊκή της πολιτική έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ, είπε ότι «η ΝΔ είναι σε αμηχανία» γιατί «έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει», όπως όταν «λέγατε ότι επενδύσεις και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο ασύμβατα πράγματα». «Αντί να έρθετε να συζητήσετε σε προνομιακά - υποτίθεται - θέματά σας», είπε προς τη ΝΔ, «λέτε ότι το φιλότιμο του λαού έχει πληγωθεί μόνο με το θέμα Πολάκη» κ.λπ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με κάλπικα διλήμματα και εμπόριο ελπίδας

Τα ψευτοδιλήμματα τύπου «Θέλουμε να συνεχιστεί ο αγώνας υπέρ των πολλών, ή να αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες αυτού του πολύπαθου λαού να πάνε στράφι; Θέλουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης ή θέλουμε το πισωγύρισμα και την παλινόρθωση του καθεστώτος της χρεοκοπίας, της διαφθοράς και των ολιγαρχών;», καθώς και το εμπόριο ελπίδας στο λαό, είχαν την «τιμητική» τους στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα χτες το βράδυ στην Ξάνθη, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό.

Σπεύδοντας να ζεστάνει την κοκορομαχία ενόψει και του σόου που θα στηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας» και ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα «άστοχο σχόλιο» Πολάκη κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου, λέγοντας ότι μετατρέπει την πρόταση μομφής της ΝΔ σε πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ώστε να καταγγείλει το «ακραίο, νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό πρόγραμμα» της ΝΔ. Στο τελευταίο αντιπαρέβαλε μέτρα όπως η κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού, που η κυβέρνησή του έσπευσε να «αντισταθμίσει» πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας για τους νέους εργαζόμενους.

Διαβεβαιώνοντας ότι «η σκέψη της κυβέρνησης είναι πάντα στους πολλούς» που η ίδια λεηλάτησε, κάλεσε το λαό να τον εμπιστευτεί εκ νέου γιατί έχει «περάσει εξετάσεις», ενώ προκειμένου να δημιουργήσει προσδοκίες ενόψει των εκλογών, προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο «νέας οικονομικής πολιτικής», η οποία θα περιλαμβάνει τάχα «μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης». Φυσικά, η «νέα οικονομική πολιτική» δεν είναι παρά η δοκιμασμένη συνταγή της αναδιανομής της φτώχειας, όπου δίνει ψίχουλα στο λαό από το πλεόνασμα αφαίμαξής του.

Την ώρα δε που ο λαός της περιοχής μαστίζεται από τη φτώχεια και την πολύ μεγάλη έλλειψη υποδομών για τις ανάγκες του, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να μοιράσει εκ νέου υποσχέσεις για έργα μέσω ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει «σε σημαντικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας», που «βασίζονται στο ευρωπαϊκό Δίκαιο και συνεισφέρουν στη θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε επιρροές τρίτων δυνάμεων». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «επανεξετάζει» το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, «που πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα».

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάνει πλάτες στη ναζιστική Χρυσή Αυγή για να χύνει το δηλητήριό της

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλυψη στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή για να χύνει το δηλητήριό της δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ξεπερνώντας ακόμα και τις «θεσμικές» της αρμοδιότητες και παρέχοντάς της χώρο για τις εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσέφυγε κάνοντας ένσταση ο υπόδικος φασίστας Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για καμιά παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την ένσταση σε μια ακόμα «πράξη» του έργου «ξεπλύματος» της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση.

Μόνο στα λόγια τα «αντιφασιστικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του οργάνου που εποπτεύει τους δήμους και τις Περιφέρειες και αποτελεί κυβερνητικό στέλεχος, να κάνει δεκτή την ένσταση του ναζιστή υπόδικου Ηλ. Κασιδιάρη, που ασκήθηκε εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας να μην παραχωρηθεί χώρος στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε η ίδια στην παραχώρηση χώρου, κάτι για το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα αντιφασιστικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη συνεχίζεται η συστηματική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό μνημόσυνο για τους Γιώργη και Μπάμπη Αγγουράκη

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 12 Μάη στις 11 π.μ. στην Κάτω Βιάννο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, για τα στελέχη του ΚΚΕ Γιώργη Αγγουράκη (Αλέκο Ψηλορείτη), αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στη Ρουμανία στις 27 Νοέμβρη του 1967, και Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που πέθανε στην Αθήνα στις 12 Μάη του 2014. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσουν η Βιαννίτισσα λαογράφος Μαρία Χλειουνάκη - Μαστρογιωργάκη και η αδελφή του Μπάμπη Αγγουράκη και κόρη του Γιώργου Αγγουράκη Σμαράγδα Αγγουράκη.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός Τουρισμού

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, που μόλις πρόσφατα αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ για να ενταχθεί στην «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε νέος υπουργός Τουρισμού στη θέση της Ελενας Κουντουρά, που παραιτήθηκε λόγω της υποψηφιότητάς της για το Ευρωκοινοβούλιο.

Εμπλοκές στο Αιγαίο

Η τουρκική προκλητικότητα εντός πλαισίου ΝΑΤΟ, με τον ίδιο τον γγ τη λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, να βρίσκεται στην Αγκυρα για συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία, εκφράστηκε χτες ανάγλυφα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, 8 τουρκικά μαχητικά, τα 4 οπλισμένα, συν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, προχώρησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Ακολούθησαν, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, 4 εμπλοκές, με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτιση.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τιμά τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τιμώντας την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πραγματοποιεί εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» στην Καισαριανή, την Πέμπτη 9 Μάη στις 11 π.μ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει έξω από το χώρο του Θυσιαστηρίου.

  • Την ίδια μέρα, Πέμπτη 9 Μάη και ώρα 10.30 π.μ., τα Παραρτήματα Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη απελευθερωτή.
  • Το Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει το Σάββατο 11 Μάη στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (οδός Παπάγου 7α), εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο προς τιμήν όσων έπεσαν από τα βόλια των ναζί την περίοδο της Κατοχής και για τα αποθανόντα μέλη του Παραρτήματος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ