ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάη 2019
Σελ. /28
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ
Δηλώνουμε εξαρτημένοι απ' τα συμφέροντα του λαού

Τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στα αστικά κόμματα και το ΚΚΕ ανέδειξε ο Στ. Τάσσος στο χαιρετισμό του.

Οπως τόνισε, τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ.λπ., αλλά και οι εκπρόσωποί τους, δηλωμένοι ή δήθεν ανεξάρτητοι, στους δήμους και τις Περιφέρειες, «ισχυρίζονται ότι τον πλούτο τον παράγουν οι επιχειρηματίες. Εμείς, το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση", αποδεικνύουμε ότι τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι και τον καπηλεύονται οι επιχειρηματίες.

Ακόμα, ισχυρίζονται ότι η ένταξή μας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εγγυάται τα σύνορά μας, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, και έξω από αυτούς θα απομονωθούμε. Εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που συνεχώς στρατιωτικοποιείται, επεμβαίνουν όπου Γης για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. (...) Τη "σταθερότητα" του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει ο ελληνικός λαός, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην πορεία του Κυπριακού, στις σχέσεις και με την άλλη "σύμμαχο", την Αλβανία».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα τεκταινόμενα στην περιοχή, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αμερικανότερη των Αμερικανών και ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ, ενώ κατήγγειλε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετέτρεψε τα νησιά του Αιγαίου σε χώρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Στηλίτευσε τις τοποθετήσεις της απερχόμενης περιφερειάρχη και των άλλων υποψηφίων που στηρίζονται από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στήριξαν την απάνθρωπη επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ανέπτυξε τη θέση της παράταξης για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Εκτενή αναφορά έκανε στα προβλήματα των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και των κατοίκων τους που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, την προστασία από φυσικά φαινόμενα κ.ά., σε προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων, κοινά με αυτά όλου του λαού αλλά οξυμένα λόγω της απόστασης απ' την ηπειρωτική Ελλάδα, στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στο αίτημα των κατοίκων να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ, όχι μόνο κατά 30% αλλά κατά 50%, και να ισχύει για όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα, στο αίτημα να μειωθούν οι τιμές όλων των εισιτηρίων κατά 50% και για ασφαλείς, τακτικές και φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες για όλα τα νησιά.

Καταλήγοντας τόνισε: «Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας, δηλώνουμε εξαρτημένοι από την επιστήμη και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Χωρίς να κάνουμε συμφωνίες κορυφής, αλλά συμφωνίες στην κοινωνική βάση, πάνω στα λαϊκά προβλήματα και στη λύση τους σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Χωρίς να γίνουμε ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της κεντρικής διοίκησης και της ΕΕ. Θα παλέψουμε μαζί με το λαό και τα λαϊκά στρώματα, όπως έκαναν οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι αλλά και οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι: Για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Για να διαμορφωθεί η συμμαχία εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές παντού».

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Επιλέγουμε να είμαστε με το ΚΚΕ, τον μόνο αληθινό αντίπαλο στα αντιλαϊκά σχέδια

«Είμαστε εδώ γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην Ιστορία, γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι δεν πάει άλλο, δεν ανεχόμαστε τα ψέματα, τον κυνισμό τους, τις αυταπάτες, τα ψευτοδιλήμματα, τις μισές ζωές που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, γιατί το οφείλουμε σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν», τόνισε στον χαιρετισμό της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή.

Οπως σημείωσε, «επιλέγουμε να είμαστε με το ΚΚΕ, απέναντι στους ψεύτες, στους ανάλγητους, στους διεφθαρμένους, και κάλεσε το λαό να μην πέσει στην παγίδα και τους εμπιστευτεί, γιατί αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει γυρισμός, ό,τι απέμεινε απ' αυτά που κερδήθηκαν, από όσα κατακτήθηκαν μέχρι σήμερα, με αγώνες και αίμα, θα χαθεί».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είμαστε έτοιμοι να πούμε το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ», αφού το τελευταίο ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι το 74% του ελληνικού λαού, δεν εμπιστεύεται την ΕΕ.

«Είμαστε εδώ γιατί το ΚΚΕ, επειδή ακριβώς δεν εξαρτάται από πουθενά, δεν εξυπηρετεί κανέναν, δεν υπήρξε μεσάζων των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό, μπορεί και θέλει και ξέρει να είναι το μόνο εμπόδιο, το μόνο ανάχωμα, ο μόνος αληθινός αντίπαλος σε όλα τα αντιλαϊκά σχέδια και τις παγίδες που μας ετοιμάζουν η ΕΕ και οι υπάλληλοί της εδώ. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πίεση σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, να βάζει εμπόδια, να αποσπά κατακτήσεις, να ανοίξει μια διαφορετική προοπτική», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «είναι η στιγμή να καταδικάσουμε αυτούς που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τα hot spots και την απάνθρωπη ομηρία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Αλλωστε, ο κ. Τσίπρας απέδειξε στην πράξη με ποιου το μέρος είναι. Είναι με τους λίγους των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, γι' αυτό και ανήκει στο μπλοκ της συντήρησης, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ». Συνεπώς, υπογράμμισε, «πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε».

Καταλήγοντας, διηγήθηκε: «Πριν λίγο καιρό, παρευρέθηκα στο γύρισμα ενός τηλεοπτικού αφιερώματος στον Δ. Κουτσούμπα. Τον ρώτησαν λοιπόν: Αν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν τηλεοπτική σειρά, ποια θα ήταν; "Οι Απαράδεκτοι", απάντησε.

Αν ήταν βιβλίο; Η "Πανούκλα" του Καμύ, είπε ο Γραμματέας. Μια παρένθεση εδώ. Βρήκα πολύ εύστοχη τη σύνδεση με την "Πανούκλα", αφού πρόκειται για μια επιδημία που πάντα υπάρχει καλά κρυμμένη. Ο βάκιλός της μπορεί να είναι χρόνια κοιμισμένος μέσα σε έπιπλα και ρούχα. Κάποια στιγμή όμως ξυπνά και ξαναφέρνει τη δυστυχία. Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να επαγρυπνούμε για μια πανούκλα που μπορεί να μπει ξαφνικά στη ζωή μας. Και φυσικά να είμαστε έτοιμοι να την αναγνωρίσουμε και να την αντιμετωπίσουμε.

Και επιστρέφω στο γύρισμα που λέγαμε. Ρωτούν πάλι τον Γραμματέα: Κι αν ήταν ταινία; Εκεί κόμπιασε λίγο... Και δεν κατέληξε αν θα ταίριαζε καλύτερα η ταινία "Ζητείται ψεύτης" ή ο "Τιτανικός". Θα 'θελα, κλείνοντας, να σας πω να φροντίσουμε να μη ζήσουμε την εμπειρία της δεύτερης ταινίας. Με τη νίκη!».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Οι άντρες των ΕΔ να αγωνιστούν ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Στο χαιρετισμό του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ταξίαρχος ε.α., τόνισε: «Το αγωνιστικό μου ταξίδι ξεκινά από τη Λέσβο, γιατί εδώ γαλουχήθηκα πολιτικά, έκανα βήματα μπροστά και βρήκα την περπατησιά μου. Δέθηκα με το νησί σας, αφού το υπηρέτησα για 7 χρόνια, 1974-'77 στο Μόλυβο ως διοικητής Λόχου ΠΖ και 1990-'94 στην Αντισσα ως διοικητής τάγματος εθνοφυλακής. Απόψε, όμως, είμαστε εδώ για έναν κοινό σκοπό: Το πώς θα βγάλουμε το λαό μας ενισχυμένο μέσα από τις κάλπες σε Ελλάδα και Ευρώπη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2018, αποφασίζεται η συνεργασία του με την ΕΕ σε κοινούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους από Ουκρανία μέχρι Μ. Ανατολή, από Περσικό μέχρι το Κέρας της Αφρικής και από Μεσόγειο μέχρι Αιγαίο για τη λεία των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, παρά τον έντονο ανταγωνισμό Ρωσίας και Κίνας. Η ΕΕ ως ιμπεριαλιστική δύναμη παίρνει μέτρα για τη δική της αυτοτελή επιθετική στρατιωτική δράση με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας και δημιουργεί δυνάμεις ταχείας επέμβασης που θα συντονίζονται από το ΝΑΤΟ.

Ιδρύει η ΕΕ στη χώρα μας Σχολή Πρακτόρων, μηχανισμούς καταστολής και φακελώματος όπως Συνοριοφυλακή, Ακτοφυλακή, Σένγκεν και Ευρωεισαγγελία, στην οποία θα υπάγονται οι εθνικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές με τη στήριξη της κυβέρνησής μας. Η πολιτική αυτή οξύνει το προσφυγικό πρόβλημα, γιατί οδηγεί στον εγκλωβισμό σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Επιπλέον, η πολιτική αυτή τροφοδοτεί φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, ενώ μπλοκάρει τους μετανάστες με τα παιδιά τους σε Δομές Φιλοξενίας (Καρά Τεπέ) και hot spots (Μόρια). Εκεί στοιβάζονται οι πρόσφυγες διπλά εγκλωβισμένοι με ευθύνη του αντιδραστικού Κανονισμού του Δουβλίνου και της πρόθυμης κυβέρνησής μας.

Συνάδελφοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, επειδή έχουμε βιώσει αρνητικά την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεών μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ, σας καλούμε σε συσπείρωση, έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για το δίκιο του λαού, όπως κάναμε πάντα στην Ιστορία μας. Εμείς που γνωρίζουμε τα ολέθρια αποτελέσματα του πολέμου, θέλουμε τη χώρα μας απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους πολέμους.

Μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εναντιώνεται στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές στη χώρα μας και αποτελεί τον μόνο συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους, η ψήφος μας στο ΚΚΕ είναι ψήφος πατριωτική, φιλολαϊκή και στηρίζει τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την ευημερία του τόπου μας.

Δυνατό ΚΚΕ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ! Ολοι στον αγώνα μέχρι τη νίκη!».

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
Δυνατά και αποφασιστικά να φτάσει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας παντού!

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη των επόμενων ημερών, απηύθυνε στο χαιρετισμό της η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκη Τσιριγώτη, τονίζοντας πως «η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτυπώνει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές και στο δήμο Μυτιλήνης, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο, πάντα με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ σημείωσε ότι «απέναντι δεν έχουμε κάποια πρόσωπα υποψήφιων δημάρχων, "ικανά" και "αυτοδημιούργητα" ή "καλά παιδιά". Εχουμε τους υποψήφιους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ή αυτών που τώρα κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν "προίκα" την πολιτική τους».

Κάλεσε τον λεσβιακό λαό να αναλογιστεί αν θέλει δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή δημοτική αρχή που θα δουλεύει μαζί με τον λαό του νησιού, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, που θα στηρίξει το λεηλατημένο εισόδημά του μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη για τους αυτοαπασχολούμενους, μειώνοντας τα κάθε είδους χαράτσια, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για μικροχρέη στο δήμο. Που θα στηρίξει τους εξαθλιωμένους αγρότες του νησιού, που θα αξιοποιήσει τα ευαγγελιζόμενα πλεονάσματα του δήμου για να στηριχτούν σχολεία, κέντρα πρόληψης, παιδικοί σταθμοί, καταργώντας τα τροφεία για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που θα στηρίξει τους εργαζόμενους του δήμου, τους συμβασιούχους, τους εργαζόμενους της καθαριότητας με ελαστικές σχέσεις, τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στην κοινωφελή εργασία κ.λπ., τους ανέργους, που θα αγωνιστεί για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων, απαιτώντας απεγκλωβισμό τους απ' το νησί.

Οπως σημείωσε, οι κομμουνιστές με τους συναγωνιστές και συμπορευόμενους μπορούν να κινητοποιήσουν λαϊκές δυνάμεις στην πάλη για ελεύθερους χώρους, πολιτισμό, στέκια νεολαίας, ενάντια στην παράδοση του φυσικού πλούτου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες του δήμου.

«Για μας - τόνισε - για όλους όσοι συμμετέχουμε στο συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δήμου Μυτιλήνης, αποτελεί τιμή που μας στηρίζει το ΚΚΕ», ενώ απαντώντας στους διάφορους «καλοθελητές» που αντιλαμβανόμενοι την επιρροή των θέσεων και του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παπαγαλίζουν «ότι τάχα δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διοικήσουμε γιατί δεν συνεργαζόμαστε. Ε, λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα. Και θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε και στο δεύτερο γύρο θα είμαστε και δημοτική αρχή θα γίνουμε. Και με το δήμο Δυτικής Λέσβου θα επιδιώκουμε συνεργασία, στον οποίο επίσης θα ηγείται η "Λαϊκή Συσπείρωση". Και με όλους τους άλλους δήμους θα συνεργαζόμαστε που θα έχουν κομμουνιστές δημάρχους και φιλολαϊκές δημοτικές αρχές. Εχουμε εμπειρία και απτά χειροπιαστά παραδείγματα από τους πέντε δήμους, της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Ικαρίας, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου (...) Είμαστε η πιο έμπειρη παράταξη, γιατί εμπειρία δεν είναι η γνώση μεθόδων ξεζουμίσματος των δημοτών από τις διάφορες θέσεις διοίκησης, αλλά οι σταθεροί και συνεπείς αγώνες μέσα και έξω από τα συμβούλια των αγωνιστών που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας. Είμαστε η πιο νεανική παράταξη γιατί έχουμε τεράστια αποθέματα σε ριζοσπαστικές επαναστατικές ιδέες για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας (...) Είμαστε η απάντηση στο μαύρο των ακροδεξιών φωνών, η απάντηση που δεν μπορεί να δώσει κανένα άλλο ψηφοδέλτιο πέρα από το δικό μας, το κόκκινο, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας σε αυτό το νησί με την πλούσια αγωνιστική παράδοση, εάν δεν δοθεί ηχηρή απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να μαυρίζουν τις ψυχές μας με μίσος, ρατσισμό και απανθρωπιά (...) Πάμε δυνατά! Με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και ήθος. Θα παλεύουμε αταλάντευτα κι ανυποχώρητα (...) με πείσμα και αποφασιστικότητα, ώστε να μην επιτρέψουμε καμιά ψήφος να πάει χαμένη, να μην αφήσουμε καμιά από τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ανεκμετάλλευτη, να μην υποχωρήσουμε λεπτό από το στόχο μας, να φτάσει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που σαλπίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΣ
Μακριά από εξαρτημένους «ανεξάρτητους», ψήφο αγώνα σε «Λαϊκή Συσπείρωση» και ΚΚΕ

Κάλεσμα να μην ξεγελαστεί και επιτρέψει να υφαρπαχτεί η ψήφος του, απηύθυνε στους Μυτιληνιούς ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Γ. Συκάς.

Οπως είπε, «οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι εξαρτημένοι από τα συμφέροντα των λίγων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων που στήριζαν και στηρίζουν, από τα μνημόνια που ψήφισαν τα κόμματά τους (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), από το νομοθετικό πλαίσιο των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, το οποίο θεωρούν ως γεωμετρικό αξίωμα και δεν έχουν ούτε το θάρρος, αλλά ούτε και τη θέληση να το αντιπαλέψουν».

Είναι ακόμα, όπως σημείωσε, «συνυπεύθυνοι για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, για την ανεργία και το ξεκλήρισμα χιλιάδων νέων, για την πολιτική 50 ετών που ρήμαξαν και άδειασαν τα χωριά μας, είναι συνυπεύθυνοι όταν με προκλητικό τρόπο ασχολούνται με το αποτέλεσμα του Προσφυγικού και αποφεύγουν να παλέψουν την αιτία, που δεν είναι άλλη από τη μεγιστοποίηση του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζονται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Είναι συνυπεύθυνοι για την ανυπαρξία πολιτικής προστασίας».

«Για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκα, αλλά και για πολύ περισσότερους, που στον περιορισμένο χρόνο δεν μπορώ να αναφερθώ και γνωρίζετε, χρησιμοποιούν την ομπρέλα της ανεξαρτησίας, για να κρύψουν τις ευθύνες τους και να εμφανιστούν ότι θα αγωνιστούν μέσω των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για τη λύση των προβλημάτων που έφεραν και στήριξαν οι πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μας», σημείωσε.

«Υπάρχει λύση», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, «ψήφο στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Γιατί αυτή η ψήφος είναι ψήφος αγώνα για καλύτερες μέρες, είναι ψήφος για ζωή με αξιοπρέπεια και όχι απλά να επιβιώσουμε, είναι ψήφος αγώνα για να ικανοποιηθούν ανάγκες για καλύτερη Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια. Είναι ψήφος αγώνα για αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, που φεύγουν σε εξευτελιστικές τιμές από τον παραγωγό και στο ράφι είναι απλησίαστες για τον εργαζόμενο λαό. Είναι ψήφος αγώνα ανάπτυξης όχι για τους λίγους, αλλά για όλους. Είναι ψήφος για ενεργή συμμετοχή των δημοτών στις υποθέσεις που αφορούν τον τόπο μας, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η δύναμη μίας δημοτικής και περιφερειακής αρχής για τη λύση των προβλημάτων του τόπου μας». Αναφερόμενος στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογράμμισε ότι «την αγωνιστική τους διάθεση εγγυάται ένα Κόμμα με 100 χρόνια αγώνες, ένα Κόμμα που δεν άλλαξε το όνομά του, καθώς δεν έχει για τίποτα να ντραπεί όπως κάνουν συνεχώς τα αστικά κόμματα, με στόχο να κλέψουν την ψήφο σας και να συνεχίσουν την ίδια πολιτική».

Η Ιστορία δεν χαρίζεται σε καιροσκόπους υπηρέτες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού

Το μήνυμα της Αγλαΐας Κυρίτση στη συγκέντρωση

Στο μήνυμά της στους συγκεντρωμένους, που διαβάστηκε στην εκδήλωση, η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζω κι εγώ τη σημερινή αγωνιστική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Η σημερινή συγκέντρωση σ' αυτό το ιστορικό νησί με την αγωνιστική παράδοση, με τους εκατοντάδες κομμουνιστές που έγραψαν με τη δράση και τη ζωή τους λαμπρές σελίδες στην Ιστορία του λαϊκού και εργατικού κινήματος, που έγραψαν λαμπρές σελίδες στον αγώνα για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα ότι τίποτα δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν χάνεται.

Η σημερινή συγκέντρωση στέλνει το δικό της βροντερό μήνυμα ότι τις περήφανες σελίδες των αγώνων της αριστεράς, των ανθρώπων της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς δεν μπορεί να τις καπηλευτεί και να τις παραχαράξει κανείς, όσο αριστοτεχνικά κι αν προσπαθήσει.

Η αλήθεια, συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν παραχαράσσεται, η Ιστορία δεν χαρίζεται σε καιροσκόπους υπηρέτες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, όποια προβιά κι αν βάλουν για να ξεγελάσουν και να παραπλανήσουν.

Από αυτό το νησί και από αυτή την πλατεία ο Τσίπρας τον Μάιο του 2014 φώναζε το περίφημο "go back κα Μέρκελ", σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθεί το ένδοξο, το ιστορικό "go back" που βροντοφώναξε ο λαός της ΕΑΜοκρατούμενης Λέσβου το Δεκέμβρη του '44 στα βρετανικά αποικιακά στρατεύματα.

Και πολύ γρήγορα το "go back" του Τσίπρα έγινε "welcοme" στην Μέρκελ, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ.

Ενα "welcome" που παρέδωσε κυριολεκτικά το λαό και τη χώρα στην ποδιά των δανειστών και των κάθε λογής επικυρίαρχων.

Ο Τσίπρας, κυριολεκτικά σαν επίδοξος λαθρεπιβάτης της αριστεράς και της ιστορίας της, αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα, με τις "γέφυρες" και την απόλυτη ΠΑΣΟΚοποίηση, με τις συναλλαγές και τα παζάρια, με τις καρέκλες και τα οφίτσια να μοιράζονται δεξιά κι αριστερά, απογυμνώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ακόμα και στους πλέον ανυποψίαστους.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η εμπειρία και η γνώση πλέον είναι μεγάλες. Οι επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι επικείμενες ευρωεκλογές γίνονται σε συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες για το λαό και τη χώρα.

Με την κυβέρνηση υπηρέτη του ιμπεριαλισμού και των πιο επικίνδυνων ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή μας, με την κυβέρνηση να έχει ξεπουλήσει υποδομές και δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, με τα νησιά μας να έχουν μετατραπεί σε προκεχωρημένα φυλάκια του ΝΑΤΟ και αποθήκες χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, με τον πρωτογενή τομέα να εγκαταλείπεται, τους νέους μας να μεταναστεύουν και το Βόρειο Αιγαίο να κατατάσσεται στις πλέον φτωχές Περιφέρειες της χώρας, δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ταλάντευση. Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι δυνατό και ξεκάθαρο.

Πρέπει να είναι δυνατό, αγωνιστικό και αποφασιστικό. Με δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια, με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να μπουν οι βάσεις για την πραγματική λαϊκή αντεπίθεση, για την αποτελεσματική αντίσταση.

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει...».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ