Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Οι άντρες των ΕΔ να αγωνιστούν ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Στο χαιρετισμό του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ταξίαρχος ε.α., τόνισε: «Το αγωνιστικό μου ταξίδι ξεκινά από τη Λέσβο, γιατί εδώ γαλουχήθηκα πολιτικά, έκανα βήματα μπροστά και βρήκα την περπατησιά μου. Δέθηκα με το νησί σας, αφού το υπηρέτησα για 7 χρόνια, 1974-'77 στο Μόλυβο ως διοικητής Λόχου ΠΖ και 1990-'94 στην Αντισσα ως διοικητής τάγματος εθνοφυλακής. Απόψε, όμως, είμαστε εδώ για έναν κοινό σκοπό: Το πώς θα βγάλουμε το λαό μας ενισχυμένο μέσα από τις κάλπες σε Ελλάδα και Ευρώπη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2018, αποφασίζεται η συνεργασία του με την ΕΕ σε κοινούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους από Ουκρανία μέχρι Μ. Ανατολή, από Περσικό μέχρι το Κέρας της Αφρικής και από Μεσόγειο μέχρι Αιγαίο για τη λεία των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, παρά τον έντονο ανταγωνισμό Ρωσίας και Κίνας. Η ΕΕ ως ιμπεριαλιστική δύναμη παίρνει μέτρα για τη δική της αυτοτελή επιθετική στρατιωτική δράση με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας και δημιουργεί δυνάμεις ταχείας επέμβασης που θα συντονίζονται από το ΝΑΤΟ.

Ιδρύει η ΕΕ στη χώρα μας Σχολή Πρακτόρων, μηχανισμούς καταστολής και φακελώματος όπως Συνοριοφυλακή, Ακτοφυλακή, Σένγκεν και Ευρωεισαγγελία, στην οποία θα υπάγονται οι εθνικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές με τη στήριξη της κυβέρνησής μας. Η πολιτική αυτή οξύνει το προσφυγικό πρόβλημα, γιατί οδηγεί στον εγκλωβισμό σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Επιπλέον, η πολιτική αυτή τροφοδοτεί φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, ενώ μπλοκάρει τους μετανάστες με τα παιδιά τους σε Δομές Φιλοξενίας (Καρά Τεπέ) και hot spots (Μόρια). Εκεί στοιβάζονται οι πρόσφυγες διπλά εγκλωβισμένοι με ευθύνη του αντιδραστικού Κανονισμού του Δουβλίνου και της πρόθυμης κυβέρνησής μας.

Συνάδελφοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, επειδή έχουμε βιώσει αρνητικά την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεών μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ, σας καλούμε σε συσπείρωση, έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για το δίκιο του λαού, όπως κάναμε πάντα στην Ιστορία μας. Εμείς που γνωρίζουμε τα ολέθρια αποτελέσματα του πολέμου, θέλουμε τη χώρα μας απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους πολέμους.

Μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εναντιώνεται στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές στη χώρα μας και αποτελεί τον μόνο συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους, η ψήφος μας στο ΚΚΕ είναι ψήφος πατριωτική, φιλολαϊκή και στηρίζει τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την ευημερία του τόπου μας.

Δυνατό ΚΚΕ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ! Ολοι στον αγώνα μέχρι τη νίκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ