ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
ΠΑΟ... για τίτλο στο ΟΑΚΑ

Μία ακόμα νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής

Eurokinissi

Μία ακόμα νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής
Μια ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή στο μπάσκετ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη χτεσινή νίκη του στην Πάτρα επί του Προμηθέα με σκορ 92-80 για τον δεύτερο τελικό της Βasket League. Οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 στις νίκες και στον τρίτο τελικό που ακολουθεί, στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 14 Ιούνη (21.00), έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 37η φορά στην ιστορία τους. Σημαντική βοήθεια σ' αυτό αναμένεται να έχουν από τους οπαδούς τους, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε χτες sold out στα εισιτήρια του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός χτες κόπιασε περισσότερο σε σχέση με τον πρώτο τελικό, και πάλι όμως έφτασε στη νίκη, χάρη στις περισσότερες λύσεις που διαθέτει έναντι του Προμηθέα αλλά και στη μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών του. Οι Πατρινοί από την πλευρά τους στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στο μεγάλο φαβορί και διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, που θα είχε ιστορικό χαρακτήρα (θα ήταν η πρώτη νίκη επαρχιακής ομάδας σε τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ), δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο (22-22), με τον Προμηθέα να κυριαρχεί στα επιθετικά ριμπάουντ και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει ρυθμό στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν αμυντικά και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό απέκτησαν διψήφια διαφορά στα μισά (34-24), με την οποία πήγαν στα αποδυτήρια (49-39) και τη διατήρησαν και στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-57), με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Τόμας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έκανε την ύστατη προσπάθεια για ανατροπή και μείωσε σε 76-70, ο Παναθηναϊκός όμως άντεξε στην πίεση και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Προμηθέας: Κασελάκης 3, Λίποβι 11, Χολ 6, Ελις 13, Μπράουν 21, Σαλούστρος 1, Γκίκας 6, Κατσίβελης 6, Μέγιερ 3, Γερομιχαλός 2, Παρκς 4.

Παναθηναϊκός: Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 13, Καλάθης 17, Τόμας 16, Κιλπάτρικ 5, Λοτζέσκι 8, Γκιστ 10, Βουγιούκας 4, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο 6, Λάνγκφορντ 6.

3ος μικρός τελικός στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και Περιστέρι, έχοντας «αλώσει» ο ένας την έδρα του άλλου στους δύο πρώτους μικρούς τελικούς και όντας ισόπαλοι 1-1 στις νίκες, σήμερα στο ΟΑΚΑ αναμετρώνται για τρίτη φορά (19.30 - Cosmote Sport 4) διεκδικώντας την 3η θέση του πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος ΑΕΚ είναι ανεβασμένη ψυχολογικά μετά το «διπλό» στο Περιστέρι, με το οποίο «ρέφαρε» την ήττα στον πρώτο αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι ικανοί να της κάνουν ζημιά. Θυμίζουμε ότι και η σειρά των μικρών τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Βαρύ κλίμα και προβληματισμός

«Ανω κάτω» έχει κάνει την Εθνική η νέα ήττα, τη φορά αυτή από την Αρμενία

Eurokinissi

«Ανω κάτω» έχει κάνει την Εθνική η νέα ήττα, τη φορά αυτή από την Αρμενία
Προβληματισμός, εσωτερικές αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμός για το μέλλον διαμορφώνουν την κατάσταση στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά τη νέα ήττα για τα προκριματικά του Euro 2020, από την Αρμενία 3-2 εντός έδρας. Αποτέλεσμα που ήδη από την 4η αγωνιστική απομακρύνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον στόχο της κατάκτησης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου και της πρόκρισης στην τελική φάση, αφήνοντάς το 4ο στη βαθμολογία με μόλις 4 βαθμούς, την ώρα που η Φινλανδία, βασική αντίπαλος της Ελλάδας, έχει αποσπαστεί στη 2η θέση με 9 βαθμούς.

Η νέα ήττα συνοδεύτηκε από άλλη μία κακή εμφάνιση, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» στην ομάδα. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού Αγγελου Αναστασιάδη είναι πιο έντονη από ποτέ, ακόμα και «εντός των τειχών». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με την Αρμενία ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το έργο που γίνεται στην ομάδα και εκφράζοντας απαισιοδοξία για την πρόκριση εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Φέρεται μάλιστα ο διεθνής αμυντικός, όπως και ο Κώστας Μανωλάς, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να ζήτησε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Στις δηλώσεις Παπασταθόπουλου απάντησε ο Αγγελος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι όποιος δεν πιστεύει στην πρόκριση δεν έχει θέση στην ομάδα.

Το άσχημο κλίμα δείχνει και ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλη, ο οποίος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την επιλογή να τοποθετηθεί ο Αγγελος Αναστασιάδης στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Ηδη διακινούνται σενάρια αντικατάστασης του ομοσπονδιακού, με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Τραϊανό Δέλλα να ανήκουν στα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί.

  • Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο: Ιταλία - Βοσνία 2-1, Λιχτενστάιν - Φινλανδία 0-2.
  • Η βαθμολογία: Ιταλία 12, Φινλανδία 9, Αρμενία 5, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Λιχτενστάιν 0.
SUPER LEAGUE 1
Καλοκαιρινά βάσανα για τους «ερυθρόλευκους»

Στα δύσκολα της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τη Δευτέρα έγινε η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, την Τρίτη οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ χτες ακολούθησαν τα εργομετρικά τεστ, με τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» - πλην των διεθνών, που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές - συνέχισαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητάς τους μετά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ο τεχνικός της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς περιμένει τώρα την ενσωμάτωση των διεθνών, προκειμένου να μπει η προετοιμασία σε κανονικούς ρυθμούς.

ΑΕΚ: Η πρώτη συνάντηση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ χτες, θα γίνει στις 27 Ιούνη υπό τις οδηγίες τους νέου της τεχνικού, Μιγκέλ Καρντόσο. Από τις 2 έως τις 16 Ιούλη η ομάδα θα βρίσκεται στο Κίελτσε της Πολωνίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στα μεταγραφικά, προτεραιότητα για την «Ενωση» αποτελεί η απόκτηση του 25χρονου Πορτογάλου χαφ Τσίκο Ζεράλδες.

Αρης: Παρελθόν για τους Θεσσαλονικείς αποτελεί από χτες ο Χαράλαμπος Παυλίδης, με τις δύο πλευρές να λύνουν τη συνεργασία τους.

Ξάνθη: Την απόκτηση του 25χρονου επιθετικού Λούκας Πολέτο Κόστα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας, ανακοίνωσαν οι Θρακιώτες.

ΝΠΣ Βόλος: Σε νέες συζητήσεις με τους παράγοντες της νεοφώτιστης στη μεγάλη κατηγορία ομάδας της Μαγνησίας για εξαγορά του ΑΦΜ φέρονται να βρίσκονται στον Ηρακλή, στην προσπάθεια του «Γηραιού» να αποφύγει να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία. Η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές είχαν επαφές με αντικείμενο το εν λόγω ζήτημα ήταν λίγες βδομάδες πριν, χωρίς αποτέλεσμα.

ΕΠΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Με πρόστιμο τιμωρήθηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να πληρώσουν 26.000 ευρώ, η δε «Ενωση» 6.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα έκτροπα μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων (ανταλλαγές αντικειμένων και αψιμαχίες σε κάποια σημεία της εξέδρας εξαιτίας της μετακίνησής τους) δεν έγινε κατορθωτό να αποφευχθούν, παρά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για τη διεξαγωγή του τελικού υπό ειδικό καθεστώς, με παρουσία λιγοστού κόσμου και κατόπιν προσκλήσεων.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ευρωπαϊκή επιστροφή για το Περιστέρι

Στο FIBA Champions League θα αγωνίζεται του χρόνου το Περιστέρι, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 15 χρόνια, όπως ανακοίνωσε επίσημα χτες η διοίκηση της ΚΑΕ. Η ελληνική ομάδα δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση της FIBA και εξήγησε ότι την επέλεξε διότι «λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια και δίνει την ευκαιρία στις ομάδες να μάχονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα μέχρι την τελευταία στιγμή» για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου». Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του Περιστερίου χαρακτηρίζει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις «μεγάλη στιγμή για την ομάδα και το επιστέγασμα μιας σημαντικής φετινής πορείας», που περιλαμβάνει τη συμμετοχή στους μικρούς τελικούς της Basket League και νίκες επί μεγάλων ομάδων στο πρωτάθλημα.

ΒΟΛΕΪ
Ζωντανή για την πρωτιά η Εθνική γυναικών

Ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό της Silver European League κράτησε η Εθνική βόλεϊ γυναικών, μετά τη χτεσινή της νίκη με 3-1 επί της Εσθονίας στο Βραχάτι για την 5η αγωνιστική του ομίλου της. Ετσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την τύχη στα χέρια του για την πρωτιά ενόψει της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας τη Σλοβενία εκτός έδρας το Σάββατο 15 Ιούνη. Εκεί η Ελλάδα χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να είναι εκείνη που θα τερματίσει 1η στον όμιλο.

Στον χτεσινό αγώνα η Ελλάδα ξεκίνησε άσχημα και έχασε το πρώτο σετ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή, στη συνέχεια όμως, με όπλο το σερβίς και κορυφαίες στην επίθεση τις Στράντζαλη και Βασιλαντωνάκη, κυριάρχησε και πέρασε μπροστά με 2-1. Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι, η Εθνική όμως έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην κατάκτησή του, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη.

Τα σετ: 27-29, 25-18, 25-20, 26-24.

Η βαθμολογία: Ελλάδα 4 νίκες - 1 ήττα, 12 βαθμοί, Σλοβενία 3-1, 10 β., Πορτογαλία 1-3, 3 β., Εσθονία 1-4, 2 β. (δεν συμπεριλαμβάνεται ο χτεσινός αγώνας Πορτογαλία - Σλοβενία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ