Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
ΠΑΟ... για τίτλο στο ΟΑΚΑ

Μία ακόμα νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής

Eurokinissi

Μία ακόμα νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής
Μια ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή στο μπάσκετ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη χτεσινή νίκη του στην Πάτρα επί του Προμηθέα με σκορ 92-80 για τον δεύτερο τελικό της Βasket League. Οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 στις νίκες και στον τρίτο τελικό που ακολουθεί, στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 14 Ιούνη (21.00), έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 37η φορά στην ιστορία τους. Σημαντική βοήθεια σ' αυτό αναμένεται να έχουν από τους οπαδούς τους, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε χτες sold out στα εισιτήρια του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός χτες κόπιασε περισσότερο σε σχέση με τον πρώτο τελικό, και πάλι όμως έφτασε στη νίκη, χάρη στις περισσότερες λύσεις που διαθέτει έναντι του Προμηθέα αλλά και στη μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών του. Οι Πατρινοί από την πλευρά τους στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στο μεγάλο φαβορί και διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, που θα είχε ιστορικό χαρακτήρα (θα ήταν η πρώτη νίκη επαρχιακής ομάδας σε τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ), δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο (22-22), με τον Προμηθέα να κυριαρχεί στα επιθετικά ριμπάουντ και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει ρυθμό στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν αμυντικά και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό απέκτησαν διψήφια διαφορά στα μισά (34-24), με την οποία πήγαν στα αποδυτήρια (49-39) και τη διατήρησαν και στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-57), με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Τόμας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έκανε την ύστατη προσπάθεια για ανατροπή και μείωσε σε 76-70, ο Παναθηναϊκός όμως άντεξε στην πίεση και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Προμηθέας: Κασελάκης 3, Λίποβι 11, Χολ 6, Ελις 13, Μπράουν 21, Σαλούστρος 1, Γκίκας 6, Κατσίβελης 6, Μέγιερ 3, Γερομιχαλός 2, Παρκς 4.

Παναθηναϊκός: Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 13, Καλάθης 17, Τόμας 16, Κιλπάτρικ 5, Λοτζέσκι 8, Γκιστ 10, Βουγιούκας 4, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο 6, Λάνγκφορντ 6.

3ος μικρός τελικός στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και Περιστέρι, έχοντας «αλώσει» ο ένας την έδρα του άλλου στους δύο πρώτους μικρούς τελικούς και όντας ισόπαλοι 1-1 στις νίκες, σήμερα στο ΟΑΚΑ αναμετρώνται για τρίτη φορά (19.30 - Cosmote Sport 4) διεκδικώντας την 3η θέση του πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος ΑΕΚ είναι ανεβασμένη ψυχολογικά μετά το «διπλό» στο Περιστέρι, με το οποίο «ρέφαρε» την ήττα στον πρώτο αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι ικανοί να της κάνουν ζημιά. Θυμίζουμε ότι και η σειρά των μικρών τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ