ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΚΕ δυνατό πρέπει να είναι η απάντηση του λαού που υποφέρει στην περιοχή

Σε συγκέντρωση, ένα χρόνο μετά τη δεύτερη πλημμύρα, μίλησε ο Κύρ. Παπασταύρου

Στην πολύπαθη Μάνδρα της Αττικής, ένα χρόνο μετά και τη δεύτερη πλημμύρα, που δοκίμασαν όσοι από τους κατοίκους της άντεξαν την πρώτη φονική πλημμύρα του Νοέμβρη του 2017, βρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής.

Ο υποψήφιος του Κόμματος, αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιούλη, υπογράμμισε ότι στους εργαζόμενους το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι: «Πώς θα βρεθούν απέναντι στην επόμενη μέρα των εκλογών, με ποιες δυνάμεις και πώς θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά που φέρνει η επόμενη μέρα». Πρόσθεσε ότι αυτό κρίνεται μόνο από τη δύναμη που θα έχει το ΚΚΕ.

Ανέδειξε ότι κανένας σήμερα δεν πιστεύει πως υπάρχουν προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και τόνισε την ανάγκη αυτή η διαπίστωση που κάνουν όλο και περισσότεροι «να μην οδηγήσει στην παραίτηση, στην αδιαφορία και την αδράνεια αλλά να γίνει βάση, να αξιοποιηθεί για να αλλάξει το κριτήριο με το οποίο πάει ο λαός στην κάλπη».

Σημείωσε επίσης πως είναι δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα υλοποιήσει ό,τι ακριβώς θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως φοροαπαλλαγές, ελαστική εργασία, περικοπές σε κρατικές δαπάνες που είναι αναγκαίες για το λαό. Αυτό φάνηκε πριν από μερικές μέρες που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δήλωσαν τα διαπιστευτήριά τους στον ΣΕΒ. «Είναι επίσης δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γιατί αυτό θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μετράνε κέρδη απ' αυτήν την εμπλοκή, από τα σχέδια της γεωπολιτικής αναβάθμισης», πρόσθεσε ο Κ. Παπασταύρου, αναδεικνύοντας με αφορμή τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ότι για μια ακόμα φορά διαψεύδονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι μέσα από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη συμμαχία με το Ισραήλ εξασφαλίζονται η ειρήνη, η ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο Κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στην πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός και πρέπει να αξιοποιηθεί μπροστά στις κάλπες.

Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή, σημείωσε ότι «εσείς εξάλλου στην περιοχή του πολύπαθου Θριασίου και ειδικότερα στη Μάνδρα έχετε ζήσει από πολλές πλευρές τι σημαίνει ανάπτυξη για το κεφάλαιο. Το έχετε ζήσει ως εργαζόμενοι στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες της περιοχής, στο ξεζούμισμα, στην εκμετάλλευση, στο πέταμα σαν λεμονόκουπα στο καλάθι της ανεργίας την επόμενη μέρα. Το έχετε ζήσει και ως κάτοικοι, ότι κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει περιβαλλοντική επιβάρυνση, σημαίνει χωματερές, βόθρους, λύματα, μολυσμένο αέρα και υπέδαφος. Σημαίνει γη - φιλέτα και χωροταξικά σχέδια με κριτήριο την εμπορευματοποίησή της, τη δημιουργία υποδομών για τη στήριξη των επιχειρηματιών και ταυτόχρονα ελλείψεις σε υποδομές αναγκαίες, όπως για αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία.

Και επειδή αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από όταν ξαναπλημμύρισε η Μάνδρα το καλοκαίρι του 2018 και σε λίγους μήνες κοντεύουν 2 χρόνια από την πολύνεκρη πλημμύρα του 2017 έχετε πείρα. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και λαϊκή ευημερία είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Εξάλλου, και αυτά τα προβλήματα θα είναι εδώ την επόμενη μέρα και απαιτούν αγώνα, διεκδίκηση και ξέρετε ότι το ΚΚΕ στέκεται όλο αυτόν τον καιρό στο πλευρό σας για όλα τα ζητήματα».

«Το κάλεσμα που σας απευθύνουμε δεν είναι παθητικό. Δεν θέλουμε απλά τη στήριξή σας με την ψήφο. Θέλουμε όλοι εσείς να γίνετε η φωνή, να γίνετε αυτοί που θα πάνε το μήνυμα του ισχυρού ΚΚΕ παντού. Θέλουμε να βάλετε πλάτη να κάνετε δικιά σας υπόθεση το ζήτημα της ισχυροποίησης του Κόμματος», ανέφερε ο Κ. Παπασταύρου. Κάλεσε τις μέρες που απομένουν να μη χαθεί καθόλου χρόνος, να οργανωθεί καλά αυτή η δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη με τους καλύτερους όρους: «Για ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική και η ελπίδα της κοινωνικής ευημερίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που ο ίδιος παράγει».

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των λαϊκών συμφερόντων

Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στη Μάνδρα περιόδευσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος

«Το βασικό κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη οι εργαζόμενοι είναι το πόσο ισχυροί θα βγουν οι ίδιοι την επόμενη μέρα των εκλογών. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να αντιπαλέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς όποιας κυβέρνησης κι αν προκύψει».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές στους εργαζόμενους του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην Μάνδρα Αττικής, εκεί όπου κάθε μέρα περνά με την αγωνία για πόσο ακόμη καιρό το εργοστάσιο θα λειτουργεί και το προσωπικό του θα συνεχίσει να έχει δουλειά. Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στον Κ. Παπαδάκη, το εργοστάσιο έχει μείνει στην πραγματικότητα δίχως αντικείμενο, ενώ στο παρελθόν είχε μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα, καθώς μεταξύ άλλων εμπλεκόταν στη συμπαραγωγή τμημάτων των πυραύλων «Πάτριοτ», δεξαμενών καυσίμων σε αεροσκάφη τύπου «F-16» κ.ά.

Μέσα στη διαρκή συρρίκνωση της δραστηριότητάς του, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ήρθαν και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στις υποδομές του εργοστασίου και τον μηχανολογικό του εξοπλισμό. Με σκληρή δουλειά των εργαζομένων οι βασικές δομές του εργοστασίου επανήλθαν και μπορούν να λειτουργήσουν, ωστόσο ακόμη βρίσκονται στο «περίμενε» για το αν τελικά θα γίνει ανάληψη κάποιου έργου.

Αυτό που παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα έγκλημα διαρκείας και το κύριο που θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτήν τη στιγμή είναι να αποτραπεί το κλείσιμο, είπε ο Κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι ο διαρκής μαρασμός της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη στρατηγική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εναποθέτουν την άμυνα της χώρας στους «συμμάχους» των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη ότι όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η ΕΕ δεν θέλει αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα, εκτός ίσως από μια μικρή, απαξιωμένη, με ελάχιστη παραγωγική δραστηριότητα. Εμείς υποστηρίζουμε και καλούμε τον λαό να παλέψει μαζί μας για τη σύσταση μιας ενιαίας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, που ωστόσο για να επιτευχθεί, προϋποθέτει σύγκρουση με ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η μέχρι σήμερα πορεία των ΕΑΣ, συνέχισε, δείχνει ότι μεθοδικά και βάσει σχεδίου πάνε να τελειώσουν οριστικά με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία που θα μπορούσε να έχει αποφασιστικό ρόλο στην αμυντική μας θωράκιση.

Τέλος, ο Κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η πολιτική συρρίκνωσης και μαρασμού των ΕΑΣ θα συνεχιστεί και γι' αυτό έχει σημασία, όπως και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή του λαού, να υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ. Η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους και η θέση στην οποία θα βρεθούν, δεν θα κριθεί από τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αλλά από το πόσο ισχυρός θα είναι ο ίδιος ο λαός. Και για να είναι πιο ισχυρός ο λαός, πρέπει τώρα να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ για να υπάρχουν περισσότερες εφεδρείες ετοιμοπόλεμες στο πλευρό του.

ΡΕΝΤΗΣ
Στην Κεντρική Λαχαναγορά περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας στου Ρέντη περιόδευσαν το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αθήνα, ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Πειραιά, και ο Αντώνης Δαβανέλλος, υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα. Μαζί τους ήταν και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του Κόμματος πέρασε από όλες τις ράμπες φόρτωσης των προϊόντων και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, ακούγοντας τα προβλήματά τους: Τα χρέη πολλά, η δουλειά πεσμένη και η ανασφάλεια που μεγαλώνει, ήταν μερικά από όσα έλεγαν όλοι παίρνοντας τα φυλλάδια του Κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας διέψευσε, αποδείχτηκε χειρότερος από τους προηγούμενους και τώρα ετοιμάζεται ο επόμενος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο», έλεγαν χαρακτηριστικά αρκετοί από όσους κοντοστέκονταν για να κουβεντιάσουν με τους υποψηφίους του Κόμματος.

«Δεν χωράει καμιά απογοήτευση. Το ΚΚΕ ποτέ δεν σας κορόιδεψε, πάντα σας είπε την αλήθεια. Και σήμερα πρέπει να το ενισχύσετε γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει ο λαός να στριμώξει την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και σε αυτόν τον αγώνα μόνο το ΚΚΕ μπορεί να πρωτοστατήσει, όπως το αποδεικνύει καθημερινά», ανέφεραν τα στελέχη του Κόμματος, καλώντας σε συμπόρευση και δράση μαζί με το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ