Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΚΕ δυνατό πρέπει να είναι η απάντηση του λαού που υποφέρει στην περιοχή

Σε συγκέντρωση, ένα χρόνο μετά τη δεύτερη πλημμύρα, μίλησε ο Κύρ. Παπασταύρου

Στην πολύπαθη Μάνδρα της Αττικής, ένα χρόνο μετά και τη δεύτερη πλημμύρα, που δοκίμασαν όσοι από τους κατοίκους της άντεξαν την πρώτη φονική πλημμύρα του Νοέμβρη του 2017, βρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής.

Ο υποψήφιος του Κόμματος, αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιούλη, υπογράμμισε ότι στους εργαζόμενους το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι: «Πώς θα βρεθούν απέναντι στην επόμενη μέρα των εκλογών, με ποιες δυνάμεις και πώς θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά που φέρνει η επόμενη μέρα». Πρόσθεσε ότι αυτό κρίνεται μόνο από τη δύναμη που θα έχει το ΚΚΕ.

Ανέδειξε ότι κανένας σήμερα δεν πιστεύει πως υπάρχουν προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και τόνισε την ανάγκη αυτή η διαπίστωση που κάνουν όλο και περισσότεροι «να μην οδηγήσει στην παραίτηση, στην αδιαφορία και την αδράνεια αλλά να γίνει βάση, να αξιοποιηθεί για να αλλάξει το κριτήριο με το οποίο πάει ο λαός στην κάλπη».

Σημείωσε επίσης πως είναι δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα υλοποιήσει ό,τι ακριβώς θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως φοροαπαλλαγές, ελαστική εργασία, περικοπές σε κρατικές δαπάνες που είναι αναγκαίες για το λαό. Αυτό φάνηκε πριν από μερικές μέρες που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δήλωσαν τα διαπιστευτήριά τους στον ΣΕΒ. «Είναι επίσης δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γιατί αυτό θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μετράνε κέρδη απ' αυτήν την εμπλοκή, από τα σχέδια της γεωπολιτικής αναβάθμισης», πρόσθεσε ο Κ. Παπασταύρου, αναδεικνύοντας με αφορμή τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ότι για μια ακόμα φορά διαψεύδονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι μέσα από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη συμμαχία με το Ισραήλ εξασφαλίζονται η ειρήνη, η ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο Κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στην πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός και πρέπει να αξιοποιηθεί μπροστά στις κάλπες.

Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή, σημείωσε ότι «εσείς εξάλλου στην περιοχή του πολύπαθου Θριασίου και ειδικότερα στη Μάνδρα έχετε ζήσει από πολλές πλευρές τι σημαίνει ανάπτυξη για το κεφάλαιο. Το έχετε ζήσει ως εργαζόμενοι στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες της περιοχής, στο ξεζούμισμα, στην εκμετάλλευση, στο πέταμα σαν λεμονόκουπα στο καλάθι της ανεργίας την επόμενη μέρα. Το έχετε ζήσει και ως κάτοικοι, ότι κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει περιβαλλοντική επιβάρυνση, σημαίνει χωματερές, βόθρους, λύματα, μολυσμένο αέρα και υπέδαφος. Σημαίνει γη - φιλέτα και χωροταξικά σχέδια με κριτήριο την εμπορευματοποίησή της, τη δημιουργία υποδομών για τη στήριξη των επιχειρηματιών και ταυτόχρονα ελλείψεις σε υποδομές αναγκαίες, όπως για αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία.

Και επειδή αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από όταν ξαναπλημμύρισε η Μάνδρα το καλοκαίρι του 2018 και σε λίγους μήνες κοντεύουν 2 χρόνια από την πολύνεκρη πλημμύρα του 2017 έχετε πείρα. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και λαϊκή ευημερία είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Εξάλλου, και αυτά τα προβλήματα θα είναι εδώ την επόμενη μέρα και απαιτούν αγώνα, διεκδίκηση και ξέρετε ότι το ΚΚΕ στέκεται όλο αυτόν τον καιρό στο πλευρό σας για όλα τα ζητήματα».

«Το κάλεσμα που σας απευθύνουμε δεν είναι παθητικό. Δεν θέλουμε απλά τη στήριξή σας με την ψήφο. Θέλουμε όλοι εσείς να γίνετε η φωνή, να γίνετε αυτοί που θα πάνε το μήνυμα του ισχυρού ΚΚΕ παντού. Θέλουμε να βάλετε πλάτη να κάνετε δικιά σας υπόθεση το ζήτημα της ισχυροποίησης του Κόμματος», ανέφερε ο Κ. Παπασταύρου. Κάλεσε τις μέρες που απομένουν να μη χαθεί καθόλου χρόνος, να οργανωθεί καλά αυτή η δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη με τους καλύτερους όρους: «Για ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική και η ελπίδα της κοινωνικής ευημερίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που ο ίδιος παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ