Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Εγγυητής της «ομαλότητας» για το κεφάλαιο

Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός εγγυητής της «ομαλότητας» που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, καθώς και η συνηθισμένη καπηλεία της Ιστορίας και των αγώνων του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, χαρακτήρισαν τη χτεσινοβραδινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Δραπετσώνα.

Με σαφή την αγωνία να προσδώσει στις επερχόμενες εκλογές χαρακτήρα «ντέρμπι», ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη περί επαναληπτικών εκλογών στις 15 Αυγούστου στο «φόβο» του πολιτικού του αντιπάλου, που κατά τον πρωθυπουργό προέρχεται από το γεγονός πως «γνωρίζουν καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί την «ομαλότητα», αφού αυτή, όπως είπε, «έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση της κοινωνίας στην πολιτική που εφαρμόζεται», την υποταγή δηλαδή του λαού στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, κάτι που υποστήριξε ότι μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει, με την επαναφορά της «κανονικότητας στην εργασία», όπως βάφτισε την εργασιακή ζούγκλα που φούντωσε παραπέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξη «της υγιούς επιχειρηματικότητας» και την αξιοποίηση των «ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής παραγωγής», με τα κάθε λογής προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εξάλλου, στέλνοντας περαιτέρω μηνύματα εκεί που... πρέπει, υποσχέθηκε ότι με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές «έστω και με μία ψήφο» θα σχηματιστεί σίγουρα κυβέρνηση.

Επιτιθέμενος στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός την κατηγόρησε ότι προετοιμάζει ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά από τομείς, από το σύστημα συντάξεων μέχρι τη ΔΕΗ, το Ελληνικό, τις Σκουριές και τη δημόσια Υγεία, τομείς δηλαδή όπου ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει «λαμπρά» αποτελέσματα, ανοίγοντας το δρόμο στη ΝΔ και «ξεπλένοντας» όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό της έργο.

Υποστήριξε ότι πλέον το ζητούμενο είναι «να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια» και ότι «αυτή την πορεία μπορεί να την εγγυηθεί μόνο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», όταν η πορεία μέχρι το 2060 είναι προδιαγεγραμμένη από τις δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα και αυστηρή εποπτεία των δανειστών, που υπέγραψε η κυβέρνησή του και για την οποία δεσμεύεται και η ΝΔ. Επαναλαμβάνοντας εξάλλου τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στο λαό ότι θα δει «χαΐρι» από την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα συνεχίσει να τσακίζει τη ζωή του, είπε πως με βάση τις θυσίες του λαού τώρα μπορεί να γίνει «ένα μεγάλο άλμα προς την ανάπτυξη» και μια «έκρηξη επενδύσεων». Επιστρατεύοντας δε ξανά τα κάλπικα διλήμματα και τους εκβιασμούς στο λαό, απηύθυνε το ερώτημα αν «θα επιτρέψουμε όλα όσα κερδίσαμε με θυσίες, με κόπους, ακόμα και με αίμα, με μάχες μέσα και έξω από τη χώρα, να τα διαλύσει η ιδεοληψία, η ταξική μονομέρεια υπέρ μιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας», της ολιγαρχίας που υπηρέτησε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ