Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πλούσια δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Παιχνίδια ερωτήσεων και escape room, αθλητικά τουρνουά και συζητήσεις ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάχθηκαν στην προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων, που κάλεσαν τη νεολαία να κάνει κριτήριο ψήφου και την αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά.

Στον Πειραιά, σε όλα τα εκλογικά περίπτερα της ΚΝΕ, σε Πασαλιμάνι, Κερατσίνι, Πέραμα κ.α., μέσα από νεολαιίστικα παιχνίδια μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προβληματίστηκαν γύρω από το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών, τις αιτίες και τα ψευτοϊδεολογήματα που σερβίρει στη νεολαία η κυρίαρχη πολιτική για να συμβιβαστεί με το πρόβλημα.

Αντίστοιχες δράσεις αναπτύχθηκαν και σε γειτονιές της Αθήνας όπως στο Περιστέρι, που στήθηκε το περασμένο Σάββατο escape room στην αυλή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Εκεί δόθηκε ένα μήνυμα επίκαιρο, ειδικά μπροστά στις εκλογές, αφού και στο συγκεκριμένο ζήτημα οι «ατζέντες» και τα προγράμματα όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, ελάχιστα διαφέρουν: «Χώροι Ελεγχόμενης Χρήσης», αποποινικοποίηση ουσιών, «δικαίωμα» στην αυτοκαταστροφή, διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά». Τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους νέους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος που ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και βάζουν ταφόπλακα στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους όλους όσοι ζητάνε να αντιμετωπίζονται τα ναρκωτικά ως «φυσικό φαινόμενο» και να συμβιβαστούμε με τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, αιτίες βαθιά δεμένες με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Στον Κορυδαλλό
Στον Κορυδαλλό
Στην Κεντρική Μακεδονία, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιελάμβανε τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ με συνθήματα όπως: «Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά» και «Πέτα την μπάλα στο καλάθι, όχι στη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», καθώς και εκδήλωση - συζήτηση στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Παραλίας με τίτλο: «Και στα "μαλακά" να πέσεις, θα χτυπήσεις! Η θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!». Οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ ήρθαν και έρχονται σε επαφή με πολλούς νέους και νέες στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Λευκή επιταγή σε αυτούς που τσάκισαν και τσακίζουν τα όνειρά μας, εμείς δεν θα δώσουμε!



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ