Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θα συνεχίσει και την πολιτική πτωχοκομείου από εκεί που την αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτυχές του υποτιθέμενου «κοινωνικού προγράμματος» της ΝΔ - στην πραγματικότητα τη συνέχιση των μέτρων πτωχοκομείου της σημερινής κυβέρνησης, που αποτελούν την άλλη όψη της πολιτικής για την ενίσχυση του κεφαλαίου - παρουσίασε χτες το βράδυ ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Ελευσίνα.

Ευθύς εξαρχής, άλλωστε, ξεκαθάρισε πως και τα όποια ψίχουλα τάζει περνάνε μέσα από τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου για την οποία θα συνεχίσουν να ματώνουν οι εργαζόμενοι, λέγοντας ότι για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται «ισχυρή ανάπτυξη» και αυτή τη φέρνουν οι «ιδιωτικές επενδύσεις», βάζοντας σαν πρόταγμα «ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο», «φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον», «χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία», επέκταση των ΣΔΙΤ, επαναλαμβάνοντας τις «δεσμεύσεις» του για νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, πρόσθετα «κίνητρα για επενδύσεις», αποκατάσταση της «ρευστότητας» με «γενναία αντιμετώπιση» των «κόκκινων» δανείων, και την ίδρυση «λευκού μητρώου» εταιρειών, ώστε - όπως είπε - να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι «συνεπείς» απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος, όταν τηρούν δηλαδή τις ...συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι θα δώσει και επιπλέον «κίνητρα» στις επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες «παροχές» στους εργαζομένους τους, «επιβραβεύοντας» δηλαδή με πρόσθετες επιδοτήσεις τις ήδη πολλές επιχειρήσεις που δίνουν κουπόνια αντί μισθού, και προωθώντας παραπέρα την ιδιωτική ασφάλιση.

Οσο για τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συνέδεσε με την αύξηση του ΑΕΠ, που στον κόσμο του κεφαλαίου έρχεται μέσα από την παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη συμπίεση του εργατικού «κόστους», το σάρωμα δικαιωμάτων.

Παραπέμποντας εξάλλου στην πολιτική πτωχοκομείου που θα συνεχίσει από εκεί που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προς διαχείρισή της φτώχειας που θα διογκώνεται παρέπεμψε στο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», τάζοντας ότι επεκτείνεται σε 800.000 «πιο αδύναμους».

«Διευκρίνισε» ακόμη πως οι υποσχέσεις για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, θα δίνεται «μόνο αν ένας από τους γονείς είναι Ελληνας πολίτης». Επίσης έκανε λόγο ξανά για επέκταση ωραρίου στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς καμία δέσμευση για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, ενώ επανάλαβε και τις «δεσμεύσεις» για μέτρα ανακύκλωσης της ανεργίας, π.χ. προγράμματα απόκτησης «ψηφιακών δεξιοτήτων» για ανέργους, για την «ευθυγράμμισή» τους με τις ανάγκες της «αγοράς».

Σχετικά με τη δημόσια Υγεία, επανέλαβε ξανά τη θέση του για «επαγγελματικό μάνατζμεντ» στα νοσοκομεία. Καθώς άλλωστε χτες ήταν η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά την απαράδεκτη θέση για «χώρους εποπτευόμενης χρήσης», την οποία υπερψήφισε πρόσφατα η ΝΔ από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ