ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη κινητοποίηση του Σαββάτου
  • Μεθαύριο Πέμπτη η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη
  • Συνέντευξη Τύπου από το ΠΑΜΕ την Παρασκευή

Με εντατικούς ρυθμούς, ταξικά σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή και στην πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων που θα γίνει την Πέμπτη 5/9, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Μία μέρα μετά τη συνδικαλιστική σύσκεψη, την Παρασκευή 6/9, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καθημερινές πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του Σαββάτου, καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, για να φτάσει παντού το μαχητικό κάλεσμα απέναντι στη νέα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, πρωτοστατούν στην οργάνωση αγωνιστικής απάντησης σε χώρους που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, με απλήρωτη δουλειά κ.ά.

Ετσι σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., προγραμματίζονται δύο κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ: Ανατολικά, στην οδό Βούλγαρη 35, και Δυτικά, απέναντι από τα Δικαστήρια στην οδό 26ης Οκτωβρίου 28.

Από τις καθημερινές εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
Από τις καθημερινές εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
Αύριο Τετάρτη, οι ταξικές δυνάμεις στην Ιδιωτική Υγεία θα βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Γενική Kλινική, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.), δίνοντας μάχη για την πληρωμή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας που τους οφείλει η εργοδοσία.

Πολύμορφη δράση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Στο ίδιο πλαίσιο, πολύμορφη δράση αναπτύσσει και το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης.

Χτες πραγματοποίησε περιοδείες στη Σίνδο, στην εταιρεία φυσικού αερίου ΕΝΤΙΛ και σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στο Κέντρο. Για σήμερα προγραμματίζει το πρωί εξορμήσεις σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στα Ανατολικά και το απόγευμα συνέλευση στα γραφεία του Συνδικάτου. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε εργοτάξια συμβατικής οικοδομής σε Καλαμαριά και Θέρμη.

Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης στους χώρους δουλειάς, κλιμάκιο του Συνδικάτου περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες και στο εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Βρυούλων στην επέκταση προς Καλαμαριά. Οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθεί οργανωμένη απάντηση στην επίθεση που δέχονται.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου, Αγγελος Γεράκης, αναφέρθηκε στα όσα σχεδιάζουν και ήδη βάζουν σε εφαρμογή κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία: Στο προωθούμενο νέο χτύπημα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στη νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών για να γίνουν ακόμη πιο φτηνοί οι εργάτες, στους πλειστηριασμούς σε βάρους εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών κ.ο.κ.

«Τα λέμε αυτά όχι για να μαυρίσει η ψυχή μας», τόνισε, «αλλά για να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιπαλέψουμε. Είναι εξελίξεις που μπορούμε να τις αποκρούσουμε, αρκεί να μπούμε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη οργανωμένα, μέσα από το Συνδικάτο, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων. Πρέπει και μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να πετάξουμε έξω από το κίνημα τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Να παλέψουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, διεύρυνση των κοινωνικών παροχών».

Απαντώντας στον προβληματισμό πώς μπορούν οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές να έχουν δουλειά, χωρίς κάθε φορά να εξαρτώνται από τις απειλές και τους εκβιασμούς των εργοδοτών, ο Αγγ. Γεράκης σημείωσε: «Ο τόπος μας έχει μεγάλες δυνατότητες για να ζήσει ο λαός μας σε συνθήκες ευημερίας. Δεν αποτελεί μονόδρομο η σύνθλιψη των δικαιωμάτων, ο συμβιβασμός με τα ελάχιστα. Σήμερα, στις Κατασκευές υπάρχει ανάγκη για μέτρα αντιπλημμυρικής αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, ανέγερση νοσοκομείων, σχολείων, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανέργους του κλάδου. Τι μπαίνει εμπόδιο; Το γεγονός ότι σε αυτά τα έργα δεν υπάρχουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους και γι' αυτό δεν ιεραρχούνται και δεν σχεδιάζονται».

«Στο πόδι» σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη

Αντίστοιχες δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ενδεικτικά, χτες, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης περιόδευσε στις διοικητικές υπηρεσίες και τα αμαξοστάσια των δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Σήμερα σχεδιάζει περιοδείες στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης.

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει περιοδείες αύριο Τετάρτη σε «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» και «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ» στην Πιερία.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «αλωνίζει» τα ΚΑΠΗ, τα καφενεία και τα παραρτήματα του ΙΚΑ, συζητώντας και μεταφέροντας το κάλεσμα αγώνα στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη καλεί επίσης με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».

Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς ΕΕ - κυβέρνησης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με μαζική συμμέτοχη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ. Ανακοινώνει οργανωμένη μεταφορά με αναχώρηση λεωφορείων στις 3 μ.μ. από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 3.30 μ.μ. από το δημαρχείο Κοζάνης.

Σύσκεψη προετοιμασίας από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Παράλληλα, τις προετοιμασίες για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο εντείνουν και τα ταξικά συνδικάτα στη Θεσσαλία.

Την περασμένη Πέμπτη, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων και άλλων συνδικαλιστών, για την ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις και την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Στην εισήγηση στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, αναφέρθηκε στην παραπέρα ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση της ΝΔ, ήδη από την επομένη των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας: «Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση, εάν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο».

Πρόσθεσε επίσης: «Προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα για την Υγεία, την Εκπαίδευση, τη διεκδίκηση υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά. Παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα στους χώρους δουλειάς».

Σε αυτήν τη βάση, συνεδριάζουν αυτές τις μέρες τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, ενώ πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Αντίστοιχη δραστηριότητα αναπτύσσεται στα Τρίκαλα από τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών και βοηθών λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Τόσο από τη Λάρισα όσο και από τα Τρίκαλα η μετακίνηση των διαδηλωτών για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει οργανωμένα με πούλμαν.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Ενώνουμε τη φωνή μας στο συλλαλητήριο το Σάββατο στη ΔΕΘ

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής
Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής
Αγωνιστικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 7/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ενόψει και του συλλαλητηρίου του Σαββάτου, χτες πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας στο τέλος του μήνα, με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε νομό της χώρας, όπου θα αποφασιστεί πρόγραμμα συνεδριάσεων, συσκέψεων και αγωνιστικών δράσεων έως το τέλος του χρόνου.

Αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώσουν οι οικογένειές μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ.

Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης την επίθεση στους αγροτοκτηνοτρόφους, σημειώνει: «Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας».

Σημειώνεται συγκεκριμένα:

«Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, χαμηλότερες και από τις περυσινές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Το αίσχος των "ανοιχτών τιμών" γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής έως τις εκλογές δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η "απελευθέρωση" της Ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας. Υλοποιείται το χαράτσι του "πράσινου τέλους" στο νερό.

Οι αποφάσεις της ΕΕ για το τσίπουρο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν ξεκλήρισμα, συγκέντρωση παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μείωση εισοδήματος αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν και να τις ανατρέψουμε στην πράξη.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς. Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του, όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις».

Σε σχέση με τα σενάρια περί προωθούμενης μείωσης του αφορολόγητου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επισημαίνει: «Το αφορολόγητο που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες και 40 μερόνυχτα στα μπλόκα το 2016, τους λέμε κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να μειωθεί, αλλά απεναντίας διεκδικούμε αύξηση στις 12.000 ευρώ αφορολόγητο προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Σε σχέση με την κτηνοτροφία, υπογραμμίζει πως η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. «Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των "ελληνοποιήσεων" σε γάλα και κρέας» σημειώνει.

Με την ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει κάλεσμα ενότητας και δράσης προς κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που συνειδητοποιεί ότι όλα τα παραπάνω θα τσακίσουν παραπέρα τη ζωή του, σε κάθε αγροτοκτηνοτρόφο που καταλαβαίνει πως ό,τι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών και μαζικών πολυήμερων αγώνων και μπλόκων.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπογραμμίζει ότι δίνει τη μάχη για την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος,«που θα στηρίζεται σε μαζικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική λειτουργία που θα ενημερώνει, θα οργανώνει και θα διεκδικεί για κάθε πρόβλημα και αίτημα που έχουμε. Για αγροτικό κίνημα που θα συμβάλει να δυναμώσει η κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, αφού τα προβλήματα είναι κοινά. Για αγροτικό κίνημα διεκδικητικό και αποτελεσματικό και όχι συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση, που θα παλεύει με συνέπεια ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ».

Τη μαζική συμμετοχή τους προετοιμάζουν και οι αγρότες

Ηδη, Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας οργανώνουν τη μαζική και διακριτή συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» (μπλόκο Γυψοχωρίου) καλεί τους αγρότες να μετατρέψουν το συλλαλητήριο σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την ασυδοσία των βιομηχάνων που παραλαμβάνουν τα ροδάκινα προς χυμοποίηση έναντι 0,08 ευρώ ανά κιλό, με το πρόσχημα ότι είναι χαλαζόπληκτα, ενώ τα κονσερβοποιούν κανονικά ως πρώτης ποιότητας.

Αντίστοιχο αγωνιστικό κάλεσμα ενόψει του συλλαλητηρίου απευθύνει και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, θα συμμετάσχει το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί εκ νέου τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη βδομάδα, στη διάρκεια της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις προτάσεις του Κόμματος, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ. Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, από τις 9 το πρωί θα επισκεφτεί χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκησή της. Στις 9 το βράδυ θα μιλήσει στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, με περιοδείες, συναντήσεις κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ