ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
«Θα καταρρεύσουν οι αντισυνταγματικές διατάξεις»

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ψήφιση κατά πλειοψηφία του νέου αθλητικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ την προηγούμενη βδομάδα προχώρησε ο ΣΕΓΑΣ. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Στίβου εξακολουθεί να εκφράζει την αντίθεσή της στον νέο νόμο, κάνοντας λόγο για καταφανώς αντισυνταγματικές διατάξεις που θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια, γνωστοποιώντας έτσι την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα γίνεται λόγος για απροκάλυπτη εμπλοκή της πολιτικής στον αθλητισμό και για ωμή παρέμβαση από τον υφυπουργό Λ. Αυγενάκη στα διοικητικά των Ομοσπονδιών, εστιάζοντας «στην εμπλοκή προέδρων ΝΟΔΕ του κυβερνώντος κόμματος στα ζητήματα του αθλητικού κινήματος και στην προαναγγελία της εμπλοκής κυβερνητικού βουλευτή στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ».

Στην ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζεται η υποστήριξη προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Βασίλη Σεβαστή, για τον οποίο σημειώνει πως θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το χώρο του Στίβου στις επόμενες αρχαιρεσίες, μετά την απόφαση του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου να μη συνεχίσει.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα με γραπτή τους δήλωση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες του στίβου στηρίζουν τη σημερινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, υποστηρίζοντας ανάμεσα στα άλλα πως για την Ομοσπονδία του Στίβου δεν ισχύουν τα όσα καταλογίζουν αθλητές άλλων αθλημάτων για κακές συμπεριφορές και αδικίες από παράγοντες των Ομοσπονδιών.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Το δρόμο για το Τόκιο ψάχνουν Πετρούνιας και Κωνσταντινίδης

Από το Κότμπους ξεκινά η προσπάθεια του Λ. Πετρούνια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Associated Press

Από το Κότμπους ξεκινά η προσπάθεια του Λ. Πετρούνια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 ρίχνεται από σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας μέχρι τις 24 Νοέμβρη. Στη διοργάνωση, που πραγματοποιείται για 43η χρονιά, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 194 αθλητές και αθλήτριες (129 άνδρες και 65 γυναίκες) από 48 χώρες.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Πετρούνιας, προερχόμενος από πολύμηνη αγωνιστική απραξία λόγω επέμβασης στων ώμο, αναδείχθηκε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Στουτγκάρδη. Εχασε έτσι την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καλείται να πετύχει αυτόν το στόχο συγκεντρώνοντας τους βαθμούς που θα τον ανεβάσουν στην παγκόσμια κατάταξη στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, αρχή γενομένης από το Κότμπους, ενώ ακολουθούν οι διοργανώσεις στη Μελβούρνη (Φλεβάρης 2020) και στο Μπακού (Μάρτης 2020). Με την ολοκλήρωση της σειράς θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη και ο κορυφαίος σε κάθε όργανο θα κερδίσει το «εισιτήριο» για το Τόκιο. Για την κατάταξη λαμβάνονται υπόψη οι τρεις καλύτερες επιδόσεις του αθλητή, ανεξάρτητα από τους αγώνες που έχει δώσει

Σήμερα Πέμπτη ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στα προκριματικά (17.30 - 20.30 ώρα Ελλάδας) με στόχο την είσοδο στην οκτάδα του τελικού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (15.00 - 18.00 ώρα Ελλάδας). Μαζί του αγωνίζεται στους κρίκους και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, στοχεύοντας και αυτός σε πρόκριση στην οκτάδα.

Από Μόναχο σε Βερολίνο o Oλυμπιακός

Εχοντας υποστεί την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός επιδιώκει να τα πάει καλύτερα σήμερα στη δεύτερη συνεχόμενη υποχρέωσή του για την Ευρωλίγκα επί γερμανικού εδάφους, αντιμετωπίζοντας την Αλμπα Βερολίνου για τη 10η αγωνιστική (21.00 - Novasports 2).

Στη Βαυαρία οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία για «διπλό», καθώς απώλεσαν διαφορά 12 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο και ηττήθηκαν 85-82. Ενόψει Αλμπα, ο Ολυμπιακός θέλει μια καλύτερη εμφάνιση και βέβαια το αποτέλεσμα, για να ανέβει ψυχολογικά και κυρίως βαθμολογικά, καθώς έχει μόλις 3 νίκες φέτος.

Τα βασικά στοιχεία που θα χρειαστούν γι' αυτό, σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα, είναι η μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα και λιγότερα λάθη σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Μπάγερν. Ο Λιθουανός κόουτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της διάρκειας στην απόδοση της ομάδας, ενώ επέστησε την προσοχή στην αντιμετώπιση των βασικών ατού της Αλμπα, τα οποία όρισε την έφεση στον αιφνιδιασμό και την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα από την περιφέρεια.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Ζαλγκίρις Κάουνας - Ερυθρός Αστέρας (20.00 - Novasports 4), Αρμάνι - Εφές (21.45 - Novasports 1), Βαλένθια - Χίμκι (22.00 - Novasports 3).
Επιστροφή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Τα τυπικά απομένουν για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία. Ο Αμερικανός κόουτς επανέρχεται στους πράσινους μετά το εξάμηνο περσινό του πέρασμα από την ομάδα, που κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, ενώ η συνεργασία τους δεν είχε ανανεωθεί για προσωπικούς λόγους που επέβαλαν την επιστροφή Πιτίνο στις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Πιτίνο έχει έρθει και σε συμφωνία με την ΕΟΚ να αναλάβει την Εθνική ομάδα μπάσκετ στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
Ηττα της ομάδας του «Ριζοσπάστη» από το SDNA

Οι δύο περσινοί φιναλίστ του Κυπέλλου αναμετρήθηκαν στην προχτεσινή αγωνιστική του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εργαζομένων στα ΜΜΕ, με την κυπελλούχο ομάδα του «Ριζοσπάστη» ωστόσο να μην καταφέρνει να κερδίσει αυτή τη φορά το SDNA, οι παίκτες του οποίου πήραν μια άτυπη ρεβάνς, επικρατώντας με 38-52.

Οι παίκτες του «Ριζοσπάστη» προσπάθησαν για το καλύτερο, είχαν συγκέντρωση στην άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα του SDNA από την άλλη, με όπλο κυρίως την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 10 πόντους, ενώ με ένα σερί στις αρχές της 3ης περιόδου έφτασε να ξεφύγει στο σκορ ακόμα και με 20 πόντους. Η ομάδα του «Ριζοσπάστη» μάζεψε τη διαφορά στους 10 πόντους κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πλησιάσει περισσότερο.

Πλέον, τα «σφυροδρέπανα» έχουν 2 νίκες και 2 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 7-13, 14-24, 27-41, 38-52

Η σύνθεση του «Ριζοσπάστη» (προπονητής: Π. Μπουγιούρης): Βασίλαρος, Δελημάρης 3, Μπολάκης, Ρεμπάπης, Μύρτου 6, Ελταχήρ, Γκιόκας 14, Καραλής, Σταμούλης 13, Χαμαλίδης 2, Τάτσης.

Τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες προχτεσινές αναμετρήσεις: «Πρώτο Θέμα» - «Αθήνα 9,84» 63-34, «ΑΝΤ1» - «Eurosport» 67-39. Αναβλήθηκε ο αγώνας «ΣΚΑΪ» - «Nova».

EUROCUP
Ζωντανός για πρωτιά ο Προμηθέας

Ζωντανός στο κυνήγι της πρωτιάς στον 1ο όμιλο του Eurocup παρέμεινε ο Προμηθέας Πάτρας, που έστω και δύσκολα νίκησε εντός έδρας τη γερμανική Ουλμ με 82-77 για την 8η αγωνιστική. Ηταν η έκτη φετινή νίκη στη διοργάνωση για την ελληνική ομάδα, η οποία έτσι παρέμεινε 2η και σε απόσταση μίας νίκης από την κορυφή του ομίλου, ενώ, θυμίζουμε, έχει ήδη προκριθεί στο Τοπ 16. Παράλληλα επανήλθε στις επιτυχίες μετά τις ήττες από Μονακό και Ρέθυμνο.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του (22-20 στο 10', 42-40 ημίχρονο, 58-58 στο 30'), με τον Προμηθέα να δείχνει χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και με καλή άμυνα αλλά και καθοριστικά καλάθια του Λίποβι να φτάνει στη νίκη.

Προμηθέας: Χολ 13, Μπαμπ 8, Λίποβι 16, Αγραβάνης 2, Κασελάκης 14, Κατσίβελης 4, Φίλερ 10, Ρόμπινσον 5, Μπόγρης, Ελις 10.

Ουλμ: Μπρίσκο 8, Χέιζ 12, Ντράγκιτς 14, Φίλιπς 2, Τζέρετ 8, Ομπστ 20, Χάινριχς 11, Ουγκράι, Χέκμαν, Σίλινγκ 2.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Αύξησε τις ελπίδες του ο ΠΑΟΚ

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία βλέπει ο ΠΑΟΚ το στόχο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του FIBA Champions League, μετά τη δεύτερη φετινή νίκη του στη διοργάνωση, επί της Σαραγόσα με 80-68 στην Πυλαία για την 6η αγωνιστική. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έτσι ξεκόλλησε από την «ουρά» του 4ου ομίλου και διατηρεί ελπίδες πλασαρίσματος στην πρώτη τετράδα.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε χτες βελτιωμένος σε σχέση με την ήττα από το Περιστέρι για το πρωτάθλημα, έχοντας ως κορυφαίο τον Σμιθ ο οποίος σημείωσε 31 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Λούις. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά (30-20 στο 10'), για να ανακάμψει η Σαραγόσα μέχρι την ανάπαυλα, με μπροστάρηδες τους Μπρουσίνο και Σίλι. Στην επανάληψη ο Σμιθ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε σημαντική διαφορά (73-61 στο 30'), την οποία κράτησε μέχρι τη λήξη.

ΠΑΟΚ: Μπεστ 15, Καρράς, Λούις 19, Μαργαρίτης, Σμιθ 31, Εγκεκέζε 8, Νόουλς 1, Σαρικόπουλος 8, Σχίζας, Τσόχλας 2, Γουίγκινς 9.

Σαραγόσα: Μπαρέιρο 1, Μπέντσινγκ 13, Μπρουσίνο 16, Ενις 11, Σίλι 15, Αλοσέν, Χλίνασον 8, Χούστιζ 12, Ράντοβιτς, Σαν Μιγέλ 2.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ