ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τεστ ... Ισπανικών για τους «αιώνιους»

Ελληνοϊσπανικές μάχες επιφυλάσσει η 16η και τελευταία για το 2019 αγωνιστική της Ευρωλίγκας, το διήμερο 26 και 27 Δεκέμβρη. Αύριο Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης (21.00 - Novasports 1) και την Παρασκευή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα (22.00 - Novasports 2). Οι δύο ισπανικές ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 νίκες έκαστη, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας για τους «αιώνιους».

Παναθηναϊκός: Τεστάρει δυνάμεις για τετράδα

Με τον απολογισμό της προηγούμενης βδομάδας ανάμεικτο (μεγάλη νίκη επί της Φενέρ αλλά και ήττα από τη Μακάμπι), ο Παναθηναϊκός δίνει άλλο ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Ρεάλ. Με νίκη οι «πράσινοι» σταθεροποιούνται στην πρώτη εξάδα και διατηρούν στο στόχαστρό τους την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ζητούμενο στην ομάδα αποτελεί η βελτίωση της εικόνας της σε σχέση με τον αγώνα στο Ισραήλ, κυρίως αμυντικά, με δεδομένες και τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ρεάλ, και με αιχμή τον τομέα των ριμπάουντ, που απέναντι στη Μακάμπι υπήρξε για πολλοστή φορά φέτος η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού. Επίσης, να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα με τα κενά διαστήματα της ομάδας, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Γιώργος Βόβορας, εκτελών χρέη πρώτου τεχνικού (ο Ρικ Πιτίνο εκτάκτως λείπει στις ΗΠΑ).

Ολυμπιακός: Δύσκολη δοκιμασία

Μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, που τον άφησε ξανά πίσω στη βαθμολογία και στην προσπάθειά του να πλησιάσει την οκτάδα, ο Ολυμπιακός δίνει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα και ακόμα πιο απαιτητικό, με αντίπαλο την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Δύσκολες αναμετρήσεις για τις ελληνικές ομάδες

Eurokinissi

Δύσκολες αναμετρήσεις για τις ελληνικές ομάδες
Σε μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Ολυμπιακό, καθώς συμμετέχει μόνο στην Ευρωλίγκα, καλείται να τεστάρει τις δυνάμεις του σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του προγράμματός του. Σύμφωνα με τον τεχνικό του, Κεστούτις Κεμζούρα, το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του είναι η συγκέντρωση, που έλειψε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής

Αύριο Πέμπτη: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο (19.00 - Novasports 2), Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.30 - Novasports 3), Αλμπα Βερολίνου - Μπασκόνια (21.00 - Novasports 5), Βιλερμπάν - Χίμκι (21.45 - Novasports 2).

Παρασκευή 28/12: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ερυθρός Αστέρας (19.00 - Novasports 1), Φενερμπαχτσέ - Βαλένθια (19.45 - Novasports 3), Μπάγερν Μονάχου - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.30 - Novasports 1).

SUPER LEAGUE 1
Επισπεύδουν την αποχή οι διαιτητές

«Στον αέρα» βρίσκεται η 17η και πρώτη για το 2020 αγωνιστική της Super League 1, προγραμματισμένη για τις 4 και 5 Γενάρη, εξαιτίας της απόφασης των διαιτητών να αρχίσουν μία αγωνιστική νωρίτερα την αποχή επ' αόριστον που έχουν αναγγείλει (αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσαν από τη 18η αγωνιστική), εξαιτίας των όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Οι διαιτητές είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν εφόσον υπάρχουν παράγοντες που τους στοχοποιούν ή καταθέτουν μηνύσεις εναντίον τους, ζητώντας να αποσυρθούν αυτές προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα. Με αφορμή όμως τα γεγονότα στο Βόλος - Ολυμπιακός (0-0), οι διαιτητικές αποφάσεις και η χρήση του VAR βρέθηκαν εκ νέου στο στόχαστρο ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Επιπλέον, στις τάξεις των διαιτητών δημιουργήθηκε αναταραχή από το περιστατικό με τη ρίψη κροτίδας στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Αγγελος Ευαγγέλου, διαιτητής VAR στον προαναφερθέντα αγώνα στον Βόλο. Αποφασίστηκε έτσι η επίσπευση της αποχής, που καθιστά άγνωστο το μέλλον των αγώνων της 18ης αγωνιστικής και κυρίως των δύο ντέρμπι που περιλαμβάνει το πρόγραμμά της, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Φάληρο και μεταξύ Αρη - ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΕΠΟ: Ανακοίνωση ενάντια στην επίθεση

Ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Α. Ευαγγέλου εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρει η ΕΠΟ και ζητά από την «ποδοσφαιρική οικογένεια» «να απομονώσει όσους επενδύουν, μέσω τραμπουκισμών και τρομοκράτησης των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στην αποσταθεροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας και τη διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Επιστολή στην ΚΕΔ και μήνυση από τον Ολυμπιακό

Με επιστολή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο Ολυμπιακός ζήτησε τη δημοσίευση των ηχογραφημένων συνομιλιών των διαιτητών του αγώνα του με τον Βόλο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεταξύ διαιτητή και VAR. Παράλληλα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προέβη σε επίσημη μήνυση εναντίον και των πέντε διαιτητών του αγώνα, με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
Αλλη μια επιτυχημένη χρονιά

Τον απολογισμό για το 2019 στο χώρο του υγρού στίβου έκανε με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) ο πρόεδρός της, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Εκανε λόγο για μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά του ελληνικού υγρού στίβου, όπου σημειώθηκαν πολλές και σημαντικές διεθνείς επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς και πάρα πολλά ρεκόρ.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δ. Διαθεσόπουλος, οι επιτυχίες «αποδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διότι κάνουμε "τιτάνιους" αγώνες για να υπάρχουν κολυμβητήρια όπου θα στεγάζονται οι Εθνικές μας ομάδες».

Αναφορικά με τον ερχομό του 2020, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο πρόεδρος της ΚΟΕ εστιάζει στη βελτίωση που θα πρέπει να υπάρξει, με ευθύνη της πολιτείας, στις συνθήκες Ολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών.

«Ελπίζω να βελτιωθούν οι συνθήκες που παρέχονται από το ελληνικό κράτος, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το μέλλον. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί ο υγρός στίβος της χώρας στα υψηλά επίπεδα, με πολλές διακρίσεις», αναφέρει ο Δ. Διαθεσόπουλος.

ΑΓΓΛΙΑ - PREMIER LEAGUE
Eορταστικό ντέρμπι κορυφής

Το ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτοπόρο Λίβερπουλ και τη 2η και εντυπωσιακή φέτος Λέστερ, στην έδρα της τελευταίας, δεσπόζει στο πρόγραμμα της παραδοσιακής εορταστικής αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος της Premier League, αύριο δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Οι «κόκκινοι» θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των 10 βαθμών (με αγώνα λιγότερο) από τις «αλεπούδες» και κυρίως των 11 βαθμών από τη βασική συνδιεκδικήτρια του τίτλου, την 3η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ με νίκη θα πραγματοποιήσουν ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Αλλά και την πρωταθλήτρια Σίτι περιμένει δύσκολος αγώνας εκτός έδρας με αντίπαλο τη Γουλβς, την Παρασκευή, χωρίς κανένα περιθώριο απώλειας. Κατά τ' άλλα, με ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας στο Μάντσεστερ, όπου η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Νιουκάστλ στην προσπάθειά της να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πρώτη τετράδα. Αναλυτικά:

Αύριο Πέμπτη: 14.30 Τότεναμ - Μπράιτον (Cosmote Sport 1). 17.00 Μπόρνμουθ - Αρσεναλ (Cosmote Sport 2), Αστον Βίλα - Νόριτς (Cosmote Sport 8), Τσέλσι - Σαουθάμπτον (Cosmote Sport 1), Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ (Cosmote Sport 7), Εβερτον - Μπέρνλι (Cosmote Sport 3), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ (Cosmote Sport 7). 19.30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ (Cosmote Sport 1). 22.00 Λέστερ - Λίβερπουλ (Cosmote Sport 1).

Παρασκευή 27/12: 21.45 Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sport 2).

ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ
Τουρνουά μπάσκετ στις 29 Δεκέμβρη

Σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Τουρνουά μπάσκετ διοργανώνει την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ. στο κλειστό γήπεδο της Γκράβας, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οιωνός», σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο κάλεσμα της εκδήλωσης τονίζεται: «Υποδεχόμαστε - αγκαλιάζουμε στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στα γήπεδα της πόλης μας τα προσφυγόπουλα και τα μεταναστόπουλα. Απομονώνουμε ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δηλαδή τα θύματα των πολέμων, της φτώχειας, της ανέχειας, και όχι τους θύτες», τονίζεται στο κάλεσμα της εκδήλωσης.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν με τμήματα παίδων τα εξής σωματεία: Αθλητικός Ομιλος Αμπελοκήπων, Κυψελιακός ΑΟ, Ανταίος, ΑΕ Γκράβας - Πατησίων, Νίκη Αθηνών και ΑΠΣ Οιωνός.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας ώστε να δοθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες.

BASKET LEAGUE
«Ποδαρικό» στο 2020 με βραδινό ντέρμπι

Με βραδινό ντέρμπι μεταξύ των συγκατοίκων του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, ξαναρχίζει το 2020 το πρωτάθλημα της Basket League, το διήμερο 4 και 5 Γενάρη. Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 4 πρώτων αγωνιστικών του νέου έτους και συγκεκριμένα από τη 14η έως τη 18η. Στη 14η και πρώτη του νέου έτους, που σηματοδοτεί και την έναρξη του 2ου γύρου, στο πρόγραμμα δεσπόζουν η αναμέτρηση ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, που τελικά θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Γενάρη στις 21.30, αλλά και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ - Αρης, στην Πυλαία, την ίδια μέρα στις 17.45.

Το κυρίως μέρος της αγωνιστικής θα γίνει το Σάββατο 4 Γενάρη και περιλαμβάνει τους αγώνες: 15.45 Ηρακλής - Περιστέρι, Ρέθυμνο - Ηφαιστος Λήμνου, Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου. 17.45 Προμηθέας Πάτρας - Λάρισα, Λαύριο - Ιωνικός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ