Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Επισπεύδουν την αποχή οι διαιτητές

«Στον αέρα» βρίσκεται η 17η και πρώτη για το 2020 αγωνιστική της Super League 1, προγραμματισμένη για τις 4 και 5 Γενάρη, εξαιτίας της απόφασης των διαιτητών να αρχίσουν μία αγωνιστική νωρίτερα την αποχή επ' αόριστον που έχουν αναγγείλει (αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσαν από τη 18η αγωνιστική), εξαιτίας των όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Οι διαιτητές είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν εφόσον υπάρχουν παράγοντες που τους στοχοποιούν ή καταθέτουν μηνύσεις εναντίον τους, ζητώντας να αποσυρθούν αυτές προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα. Με αφορμή όμως τα γεγονότα στο Βόλος - Ολυμπιακός (0-0), οι διαιτητικές αποφάσεις και η χρήση του VAR βρέθηκαν εκ νέου στο στόχαστρο ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Επιπλέον, στις τάξεις των διαιτητών δημιουργήθηκε αναταραχή από το περιστατικό με τη ρίψη κροτίδας στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Αγγελος Ευαγγέλου, διαιτητής VAR στον προαναφερθέντα αγώνα στον Βόλο. Αποφασίστηκε έτσι η επίσπευση της αποχής, που καθιστά άγνωστο το μέλλον των αγώνων της 18ης αγωνιστικής και κυρίως των δύο ντέρμπι που περιλαμβάνει το πρόγραμμά της, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Φάληρο και μεταξύ Αρη - ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΕΠΟ: Ανακοίνωση ενάντια στην επίθεση

Ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Α. Ευαγγέλου εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρει η ΕΠΟ και ζητά από την «ποδοσφαιρική οικογένεια» «να απομονώσει όσους επενδύουν, μέσω τραμπουκισμών και τρομοκράτησης των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στην αποσταθεροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας και τη διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Επιστολή στην ΚΕΔ και μήνυση από τον Ολυμπιακό

Με επιστολή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο Ολυμπιακός ζήτησε τη δημοσίευση των ηχογραφημένων συνομιλιών των διαιτητών του αγώνα του με τον Βόλο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεταξύ διαιτητή και VAR. Παράλληλα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προέβη σε επίσημη μήνυση εναντίον και των πέντε διαιτητών του αγώνα, με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ