ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) ΚΕΦΑΛΕΛΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) ΚΕΦΑΛΕΛΗ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, γνήσιων αγωνιστών της εργατικής τάξης που αφιέρωσαν τη ζωή τους, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, στο ιδανικό της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω των ΚΟΒ Ευόσμου και Χανίων.

Γεωργία, Λεωνίδας, Τάσος, Βασίλης

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 45 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΕΛΗ και 19 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗ. Αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ηταν σαν χτες, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μας έμειναν η ιστορία τους, ο αγώνας τους και η πίστη τους στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Τυχερές όμως οι κόρες τους Αννα και Ουρανία, που έζησαν στην πράξη το σοσιαλισμό, όπου μεγάλωσαν, έζησαν και σπούδασαν. Θα τους ευχαριστούμε σε όλη μας τη ζωή αυτούς και τους συναγωνιστές τους, που μας χάρισαν την ανεμελιά των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, στα χρόνια του σοσιαλισμού.

Γι' αυτόν τον αγώνα τους, για τα 101 χρόνια αγώνων του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Θέρμης Θεσσαλονίκης, για τους αγώνες που έρχονται στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Οι κόρες Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΣΑΡΙΔΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή του 19ου συντάγματος του ΕΛΑΣ, της 6ης μεραρχίας του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα στη ΛΔ Βουλγαρίας, προσφέρουμε προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΟΑΣΘ - ΟΣΕ Κ. Μακεδονίας.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονέων ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, που απεβίωσε στις 17/3/2016, αγωνιστή του ΔΣΕ και μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, που απεβίωσε στις 3/6/2019, αγωνίστριας του ΔΣΕ και δίπλα στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του Κόμματος που πολύ αγάπησαν και αγωνίστηκαν για αυτό, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Οι κόρες τους Αννα και Νίκη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, από την Ιτιά Λάρισας, ΘΑΝΑΣΗ Γρ. ΠΑΖΙΑΝΑ (φωτ.), πολιτικού επιτρόπου τάγματος του ΔΣΕ, πιστού σε όλη του τη ζωή στο Κόμμα μας, και ΖΩΗΣ Α. ΠΑΖΙΑΝΑ - ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ (φωτ.), αγωνίστριας του ΕΑΜ, φυλακισμένης στο Β' τμήμα Λάρισας και εξόριστης στο Τρίκερι (μαζί με τον γιο της Γιώργο), καθώς και στη μνήμη των θείων μου (αδελφών των γονιών μου) ΓΙΩΡΓΟΥ Γρ. ΠΑΖΙΑΝΑ, λοχαγού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Γράμμο, ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Γράμμο, και ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ, τον οποίο δολοφόνησαν οι Γερμανοί σε ηλικία 13 ετών, ο γιος και ανιψιός τους Γιώργος Αθ. Παζιάνας προσφέρει μέσω ΚΟΒ 4ου Διαμερίσματος Λάρισας 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΑΜΑΤΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΜΑΜΑΤΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 19/12/2019 συμπληρώθηκαν 35 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μάνα και γιαγιά μας ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Ζολοφάκι της Μικράς Ασίας το 1919 και το 1922 έγινε για πρώτη φορά πρόσφυγας όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πατρικό της, μαζί με τους γονείς της, στο χωριό Κυανή Διδυμοτείχου.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Πασχαλίνα - Ζήσης Βουλγαρίδης και τα εγγόνια της Βιργινία και Δάφνη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βότση.

***

ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος προσφέρω 50 ευρώ στη μνήμη της μητέρας μου ΡΟΪΔΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ.

Αλέκα Γιάννουση

***

ΦΩΤΟ

Ο λατρευτός και πολυαγαπημένος μας σύντροφος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σκορπώντας μας απέραντη θλίψη και πόνο. Ανιδιοτελής και ακούραστος σύντροφος, πιστός στην πολιτική του ΚΚΕ και στην αρχή της κοσμοθεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού μέχρι την τελευταία του πνοή. Αφησε μεγάλο κενό στη ζωή μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του Σάββας Χριστίδης, ο αδερφός του Φοίβος Χριστίδης

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από τη δολοφονία του μέλους του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΟΥΣΔΕΛΕΚΙΔΗ (κατοχικό όνομα Στάμος) από τη χούντα των συνταγματαρχών. Γεννήθηκε στα Κουβούκλια Προύσσας Μ. Ασίας και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο κίνημα. Τελείωσε τη Νομική Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Μέχρι το 1967 ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ στο νομό. Πέρασε 17 χρόνια συνολικά σε εξορίες, μεταξύ άλλων σε Μακρόνησο, Αη Στράτη και Γιούρα, αλύγιστος, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας.

ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του ο ανιψιός του, Βάγιας Νίκος, και ο γιος του Νίκου, Βάγιας Βάγιας, προσφέρουν 200 ευρώ ως δεύτερη δόση στο ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε έως την τελευταία του πνοή.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΒΑΓΓΕΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥΛΑ, πιστών οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας.

Ο γιος τους Αντώνης Μουλάς

***

ΦΩΤΟ 2

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΗ και ενός χρόνου από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΕΡΗ, πιστών και αφοσιωμένων στις παρακαταθήκες, τις ιδέες και τα πιστεύω τους, προσφέρουμε 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Ματούλα Μπέρη - Τάσος Κρεκούζος

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ και των αδερφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΑΓΚΑ, δασκάλου που σκοτώθηκε στον ΕΛΑΣ, και ΜΙΜΗ ΖΑΡΑΓΚΑ, που σκοτώθηκε στον ΔΣΕ σε ηλικία μόλις 19 ετών, προσφέρω μέσω ΚΟ Περισσού στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οσο ζω η μνήμη τους θα είναι άσβεστη.

Η συντρόφισσα Φρόσω

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της κόρης μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ (φωτ.) και των συντρόφων μου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΑΚΗ και ΛΟΥΚΙΣΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Αρτέμιδας - Σπάτων.

ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΜΙΜΗΣ
ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΜΙΜΗΣ
Λομβάρδος Νίκος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΑΤΡΟΖΑΝΟΥ.

Αξια η Παναγιώτα μας, στο χαρακτήρα απλή, στην κοινωνία, στο Κόμμα μας πάντα αγαπητή... Σύντροφοι και φίλοι από την περιοχή Πυθαγορείου συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε 100 ευρώ στη μνήμη της και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

***

ΦΩΤΟ

Εκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγες» από κοντά μας, αδελφέ μου ΓΙΑΝΝΗ. Οσοι σε γνώρισαν σε αγάπησαν και γι' αυτό δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ. Αντί για μνημόσυνο προσφέρω μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας - Σπάτων 100 ευρώ.

Κώστας Αγορός

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων και φίλων, μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ, καταθέτω 110 ευρώ για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Κώστας Σαπρανίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΤΡΑΤΡΑ (φωτ.), των ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΙΚΗ και ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΜΑΥΡΙΚΗ - ΚΑΤΣΑΦΑΡΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Δημήτρης Μαυρίκης και Μαρία Μαυρίκη - Κοτσορνίθη

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ (27/12/2001), γεννημένος στη Χαλάστρα το 1927. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη», και από μικρή ηλικία μέλος του ΚΚΕ. Συμπληρώνονται επίσης 27 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ (24/11/1992), γεννημένη στη Χαλάστρα το 1930.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Στη μνήμη τους, ο γιος τους Βαγγέλης, η νύφη τους Νίκη και ο εγγονός τους Νίκος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, φίλου, γείτονα και συγγενή ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΚΑΛΟΥ, προσφέρουμε 45 ευρώ για την οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Γιάννης Παλιβός, Λία Γιαννά, Γιάννης Νασούλας, Γιώτα Αντωναροπούλου, Τασία Αθανασούλα, Αρετή Οικονόμου, Δημήτρης Πολυκρέτης, Ειρήνη Πολυκρέτη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΓΙΑ, η οικογένειά του και οι σύντροφοί του από τις Εδαφικές ΚΟΒ της Καλαμάτας προσφέρουν στη μνήμη του 140 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπητών συντρόφων - αγωνιστών: ΣΩΤΗΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), στελέχους του ΚΚΕ, μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού και της Εθνικής Αντίστασης, ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αγωνίστριας της Εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, και ΔΗΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο Αντώνης Λογοθέτης προσφέρει σαν πρώτη δόση 400 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Πιερίας.


ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ

ΡΟΪΔΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ
ΡΟΪΔΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ
ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΣΔΕΛΕΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΣΔΕΛΕΚΙΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΖΩΗ ΠΑΖΙΑΝΑ
ΖΩΗ ΠΑΖΙΑΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΖΙΑΝΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΖΙΑΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΤΡΟΖΑΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΤΡΟΖΑΝΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΛΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΛΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΕΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΕΡΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ