ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (ΝΙΝΑ)
ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (ΝΙΝΑ)
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων της Οργάνωσής μας που χάσαμε μέσα σε έναν χρόνο, ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗ ΜΠΑΜΠΗ, ΤΖΕΡΕΜΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΠΛΕΤΑ ΗΛΙΑ, ΚΟΒΑΝΗ ΜΠΑΜΠΗ προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

σ. Γ. Κ. και σ. Α. Κ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 17 Αυγούστου 1944, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, και της μητέρας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης - Εθνικής Αλληλεγγύης προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

Μανώλης Χατζηευστρατίου

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Νοέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο αδελφός, ο θείος και σύντροφος ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ.

Από μικρός στην ηλικία, όπως όλη η οικογένειά μας, μπήκε στο κίνημα. Μέλος του Κόμματος από τα δύσκολα χρόνια της παρανομίας, επί χούντας, υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από πολλές στελεχικές θέσεις, στην περιοχή του Γαλατσίου Αττικής. Δραστήριος και πρωτοπόρος μέχρι τέλους, πρωτοστατούσε τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση του συνταξιουχικού κινήματος, όντας μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων και της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
Στη μνήμη του τα αδέλφια του Λάμπρος, Αγαθόκλεια, Πάτρα και τα ανίψια του προσφέρουν στην Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

  • Στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου και συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΓΟΥΡΝΑΡΗ που στις 6 Νοέμβρη «έφυγε» μαχόμενος από τη ζωή, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα για τα δίκια και τη λευτεριά της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές του κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ. Συμβολή για την εκπλήρωση του δικού του πλάνου στην Οικονομική Εξόρμηση, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟ ΜΜΕ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στράτος Κουτσοβίλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗ, του αγωνιστή και δάσκαλου ζωής, που μαζί με το Ανθάκι «μάνα μας γλυκιά», μας έδωσαν αρχές να βαδίζουμε αλλά και να παραβιάζουμε, μας έκαναν πιο εύκολη αλλά και πιο δύσκολη τη ζωή μας, όμως πραγματικά αληθινή και ουσιαστική. Είστε καθημερινά στη σκέψη μας αγαπημένοι μας γονείς, και αυτός ο Ανδρέας ίδιος ο παππούς του... Προσφέρουμε στο Κόμμα μας 25 ευρώ μέσω ΚΟΒ Alpha ΧΠΣ.

Γιάννης, Γιώτα, Ανδρέας, Κική, Τάκης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 12/09/1991, και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 20/1/2009, τα παιδιά τους Χρήστος και Καίτη Λεμπέση, η νύφη τους Ιωάννα Ζαχαριάδου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑ Σαρ. ΦΡΑΓΚΟΥ.

Πάντα συνεπής με την Ιστορία. Από τα 18 του χρόνια μέλος της ΟΚΝΕ ως σπουδαστής τεχνικής σχολής στην Αθήνα. Το '41 με την Κατοχή επιστρέφει στη Νικαριά και αρχές του '42 καταφεύγει μαζί με πολλούς άλλους νέους στη Μέση Ανατολή. Οργανώνεται εκεί στην ΑΣΟ, όντας λοχίας - εκπαιδευτής στη Β' Ταξιαρχία. Μετέχει ενεργά στο κίνημα της Μ. Ανατολής, με πληρωμή τον εγκλεισμό του στα «σύρματα». Επιστρέφει στην Νικαριά τέλος του '45. Οι διώξεις της μεταβαρκιζιανής περιόδου στο αποκορύφωμα. Από τους πρώτους παράνομους στους πρώτους πυρήνες του ΔΣΕ. Τρία χρόνια παρανομία, τρία χρόνια Γεντί Κουλέ, «δις εις θάνατον». Μια ζωή σκληρή μα και ωραία. ΕΔΑ, δικτατορία και ξανά Γυάρος. Από εκείνη την παλιά γενιά, τη «δρακογενιά». Μέχρι το τέλος της ζωής του μέλος του ΚΚΕ!

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του και με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ευδήλου 200 ευρώ.

Κώστας, Σαράντος

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους - Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

Επίσης, στη μνήμη του, ο φίλος και σύντροφός του Α. Κυριαζέλος προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Για τον αγαπημένο μας παππού ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΡΗΤΙΚΟ, που πάντα τον θυμόμαστε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Ο αγαπημένος του γιος Γιώργος Κρητικός με την οικογένειά του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΚΕΥΟΥ ΓΛΥΝΑΤΣΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 8 μήνες, η συντρόφισσα της ζωής του Μαρία και η κόρη της Χρυστάλη προσφέρουν 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στο ΚΚΕ, το κόμμα που σταθερά υπερασπιζόταν μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω ΚΟΒ Ηλεκτρενέργειας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΗΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΑΤΣΙΔΗ ο αδερφός του Χρήστος προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας ΝΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που «έφυγε» πριν από 20 χρόνια στις 13/12/1999, αλλά έμεινε εδώ, για πάντα, το φωτεινό, γλυκό χαμόγελό της και η υπερήφανη αγωνιστική στάση της στο πλευρό του πατέρα μας, ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, προσφέρουμε ένα συμβολικό ποσό 50 ευρώ για τον «Ριζοσπάστη» και την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Μεταφορών.

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Νίκος και Κώστας Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤΟ

Το Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το χαμό του συντρόφου και φίλου μας ΜΑΚΗ ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ. Στη μνήμη του σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν για την ενίσχυση του Κόμματος 180 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΑΒ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ που πέθανε στις φυλακές Αβέρωφ από φυματίωση, του θείου ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, στελέχους του Κόμματος εκτελεσμένου από ταγματασφαλίτες το 1944 στα Καμίνια του Πειραιά, του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ (φωτ.), μέλους του Κόμματος, καπετάνιου του ΕΛΑΣ (καπετάν Μελάς) υπό την καθοδήγηση του καπετάν Διαμαντή, που έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και συνελήφθη μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας με πλαστές κατηγορίες, όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοί μας, φυλακισμένου στις φυλακές Κέρκυρας, Αίγινας και στο τέλος στις φυλακές Αβέρωφ, όπου και εκτελέστηκε στις 4 Μάη 1948, και της ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, μαχήτριας του ΕΛΑΣ, συζύγου του Πολυχρόνη, προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίου Στεφάνου του ΚΚΕ.

Η κόρη Αννα Πολυχρονιάδου - Τζάκη

Τα εγγόνια Παναγιώτης Τζάκης, Πολυχρόνης Τζάκης, Αμαλία Φαγονένη

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗ και της αδερφής μου ΡΟΥΜΠΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ προσφέρω στο Κόμμα το ποσό των 300 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ
Αναστασία Σκορδάρη

***

ΦΩΤΟ

Στις 6/3/2019 «έφυγε» από κοντά μας μετά από δύσκολη και άνιση μάχη με τον καρκίνο ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΗΣ. Ο άδικος χαμός του μας γέμισε θλίψη και το κενό που άφησε στη ζωή μας είναι δυσαναπλήρωτο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Στη μνήμη του και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρουμε στο ΚΚΕ 270 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βερτίσκου Λαγκαδά.

Οι φίλοι του και οι συγγενείς του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή δημάρχου Ταύρου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που μετέτρεψε μια προσφυγούπολη σε δήμο, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταύρου.

Οικογένεια Παπανικολάου

***

Στη μνήμη των αδελφών μας, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης Πεύκης.

Οι αδερφές του Φρόσω και Διονυσία Παπαγιαννοπούλου από τα Φωναΐτικα Πύργου Ηλείας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου, πατέρα μας και συντρόφου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ, παλαιότερα Γραμματέα της ΚΟΒ Αιδηψού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αιδηψού Ευβοίας.

Κατερίνα Μαυρίδου Τριποτσέρι, Εμμανουέλα Μαυρίδου, Ελένη Μαυρίδου (σύζυγος)

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων της γονιών, ΠΕΤΡΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΟΥΤΑΦΙΔΗ, η κόρη τους Τούλα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Πόλης Κατερίνης.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγαπημένων και υπέροχων γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, του αλησμόνητου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ (φωτ.), του θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.) και των αγαπημένων φίλων μας ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ (φωτ.), ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ (φωτ.), ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ, ΠΕΠΗΣ ΔΑΡΑΚΗ, ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Τώνια Χαρατσίδου


ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗΣ

ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΚΕΥΟΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ
ΣΚΕΥΟΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ

ΜΑΚΗΣ ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ
ΜΑΚΗΣ ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

ΡΟΥΜΠΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ
ΡΟΥΜΠΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΟΡΔΑΡΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΟΡΔΑΡΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ