ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Μάη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα στήριξης του αθλητισμού

Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 4/6

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρούν την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 12 μ. αθλητικά σωματεία της Αττικής, απαιτώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων στήριξης του αθλητισμού.

Τα σωματεία της Αττικής εκφράζουν την αγωνία τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας για τον αθλητισμό, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στον αθλητισμό από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και από τη σημερινή που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τα μέτρα επανεκκίνησης του αθλητισμού, οι όποιες αναφορές στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού περιλαμβάνουν γενικολογίες αντί για ένα οργανωμένο πλαίσιο λύσεων στα μεγάλα προβλήματα του χώρου.

Οπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση ενόψει της κινητοποίησής τους τα αθλητικά σωματεία της Αττικής, τα νέα δεδομένα καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του αθλητισμού από την πολιτεία προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, ενώ ζητούν επίσης στήριξη στους προπονητές, αθλητές και εργαζόμενους στα σωματεία.

Προσφορές στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Η Ηλιοπούλου Τασία προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη των ΝΙΚΟΥ (φωτ.) και ΣΤΑΘΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

***

Η Στ. Ζ. Ε. προσφέρει 30 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη του πατέρα της.

***

ΦΩΤΟ

Η Παπαδοπούλου Ελένη προσφέρει 40 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη του ΒΑΣΟΥ ΣΑΟΥΛΙΔΗ.

***

Η Πανταζή Τζένη προσφέρει 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Ευχαριστώ με πολύ σεβασμό τον αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, οικογενειακό φίλο και δάσκαλο στη ζωή, για όσα μου έδωσε 45 και πάνω χρόνια. Πέρα από την ιδεολογική ταύτιση με τις ιδέες του, εκείνο που πάντα μετρούσε ήταν η διάθεσή του να μιλήσει για όλα, τα «εύκολα» και τα «δύσκολα» της ζωής, με ένα ζεστό χαμόγελο που σε κέρδιζε.

Προσφέρω στη μνήμη του 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», κάτι που θα το ήθελε πιστεύω κι ο ίδιος γνωρίζοντας ότι επιτελεί τεράστιο έργο.

Ζαμπάτης Χαράλαμπος, Ζάκυνθος

  • Στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - πατέρα, παππού και κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟ δικό μας, της διπλανής πόρτας, ακόμη και των κατά Καβάφη «ψευδόμενων»... - που θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Ο δικός μας «μπαρμπα - Μήτσος» κοιμήθηκε. Με ένα μεγάλο κόκκινο πουλί μες στ' όνειρό του με το τίμιο ξύλο του αγώνα ραμμένο στη φόδρα της καρδιάς του.

Προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, ξέροντας ότι από «πάντα» είναι εγκαταλειμμένο από το επίσημο (αστικό) κράτος αντιμετωπίζοντας σήμερα πρόβλημα επιβίωσης.

Είσαι πια, Παναγιώτη, «ίσα αντίκρα, στο βασίλειο της λευτεριάς, της ειρήνης και της ομορφιάς». Δεν ξέρω αν εμείς θα «προκάνουμε να δούμε τον κόσμο ανάποδα», πάντως αν ναι θα θυμόμαστε πως έβαλες και εσύ - σεμνά και αθόρυβα - κάτι παραπάνω από λιθαράκι.

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αΐντα Παλημέρη & Αλεξάνδρα, Ιουλία Παπαγιάννη

Χολαργός

  • «Εφυγε» για το χωρίς επιστροφή ταξίδι ένας πολύ δικός μου ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΦΙΛΟΣ, συμπαραστάτης και πολύτιμος σύμβουλος στα δύσκολα και στα καθημερινά - από τα μαθητικά (με τη Νίκη) ακόμη χρόνια μας - ονειροπόλος και αιθεροβάμων μέχρι τα τελευταία του. Φτωχά τα λόγια, δεν μπορούν να αποδώσουν την αξία ενός τέτοιου ανθρώπου. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞIΔΙ. Προσφέρω στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ 60 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Σταυρούλα Ζερβέα (Χολαργός / Ξωχώρι Μάνης)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΣΑΠ
Ανακοίνωση για τις καθυστερήσεις στις προσφυγές

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ και του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, Βασίλη Ανδρόνικου, κάνοντας λόγο για υπονόμευση στην απονομή τη αθλητικής δικαιοσύνης. Οπως επισημαίνει ο ΠΣΑΠ, η στάση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα οι χειρισμοί του προέδρου της Επιτροπής έχουν ως συνέπεια να εκκρεμούν δεκάδες προσφυγές των μελών για εξέταση από την Επιτροπή.

Ειδικά για την ΕΠΟ ο ΠΣΑΠ μεταξύ άλλων αναφέρει πως «συνεχίζει να παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα των μελών μας για παροχή έννομης προστασίας και να καταστρατηγεί τη διαδικασία διεκδίκησης των οφειλόμενων αποδοχών τους από τις εργοδότριες ΠΑΕ». Ενώ για τον πρόεδρο της Επιτροπής ο Σύνδεσμος των παικτών αναφέρει στην ανακοίνωση πως αρνείται να προσδιορίσει δικάσιμο για τις ήδη δεκάδες προσφυγές που εκκρεμούν, παρά τις εκκλήσεις των εκπροσώπων του συνδέσμου.

SUPER LEAGUE 2
Προς επανέναρξη των προπονήσεων

Οι ομάδες της Super League 2 μετράνε αντίστροφα για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, μετά την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υγειονομικό υπεύθυνο της Λίγκας, Αντώνη Λεμονή, και τους εκπροσώπους των 12 ομάδων της κατηγορίας. Συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Οδυσσέας Παξινός, μέλος της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των προπονήσεων καθώς και διάφορες δυσκολίες στην εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων στον αθλητισμό που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους. Πλέον αναμένεται από τον Αντ. Λεμονή η αποστολή των εγγράφων που ζητήθηκαν από τον Γ. Μαυρωτά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των προπονήσεων.

FIFA - UEFA
Η απάντηση για τις εκλογές στην ΕΠΟ

Την απάντησή τους στη σχετική επιστολή της ΕΠΟ για το ζήτημα των εκλογών στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλαν οι FIFA - UEFA εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι εκλογές το φθινόπωρο. Μάλιστα, κάνουν λόγο για «μονομερή» ενέργεια από πλευράς κυβέρνησης εκφράζοντας τη θέση για διεξαγωγή των εκλογών εντός του καλοκαιριού, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές του χρόνου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς. Αν και αφήνουν ανοιχτό (για μια ακόμη φορά) τον κίνδυνο συνεπειών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, FIFA - UEFA καλούν την ΕΠΟ και την κυβέρνηση να συνδιαλλαγούν για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των αρχαιρεσιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ