ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ
Σάββατο 20 Ιούνη

Στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36), στις 20.30, εκδήλωση με θέμα «Capitalism means I can't breathe. Ο,τι χρώμα κι αν είσαι, αυτός ο κόσμος είναι δικός σου». Ομιλητής: Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία αμερικάνικων εργατικών τραγουδιών.

Η ΟΒ Μαθητών Καματερού Αττικής της ΚΝΕ οργανώνει συζήτηση για τον Αθλητισμό, στις 19.30, στο πάρκο Ειρήνης (Ατταλος).

Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει περιοδείες στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους σε: Επισιτιστικά καταστήματα σε Ζωγράφου και Ιλίσια, στις 11.00, με τον Ηλία Δεκούλο, στέλεχος της ΚΝΕ, και επισιτιστικά καταστήματα στον πεζόδρομο Περιστερίου, στις 17.00.

Η ΤΟ Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο των Κατασκευών, στις 19.00, στο Αίθριο του Πολυτεχνείου. Ομιλητής: Μάριος Καρεκλάς, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η ΤΟ ΝΟΠΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σύσκεψη με θέμα «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η πρόταση του ΚΚΕ», στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού (Βελισσαρίου 5). Ομιλήτρια: Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στον Εύοσμο, περιοδεία σε επισιτιστικά καταστήματα στην πλατεία Ευόσμου - Τρίτση, στις 18.00, με την Μαρία Αντωνακάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, στις 19.00, εκδηλώσεις Μαθητικών Οργανώσεων με: Τραγούδια, διαγωνισμό τριπόντων, σκετς με τίτλο «The school: "The alternative show"», παιχνίδι και συζήτηση για το σχολείο.

Στη Βέροια, στην πλατεία Ελιάς, στις 19.00, εκδηλώσεις Μαθητικών Οργανώσεων με: Τραγούδια, σκετς με τίτλο «The school: "The alternative show"» και συζήτηση για το σχολείο.

Στο Κιλκίς, στην Πλατεία Κήπου, στις 19.00, εκδηλώσεις Μαθητικών Οργανώσεων με παιχνίδι και συζήτηση για το σχολείο και escape room με θέμα «Βρες το φάρμακο για να ανατρέψεις τον ιό! Capitalism is the virus!».

Στην Καβάλα, στις 15.00, περιοδεία σε καφετέριες και εστιατόρια στο κέντρο, με τον Αλέξη Παυλίδη, μέλος του ΤΣ Καβάλας της ΚΝΕ.

Στην Ξάνθη, στις 11.00, περιοδεία σε καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο, με την Ματίνα Σταθοπούλου, μέλος του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Στο Ρέθυμνο, γίνεται τουρνουά beach volley, στην παραλία του Ρεθύμνου, στις 19.00.

Στα Χανιά, γίνεται beach party, στην παραλία Νέας Χώρας, στις 16.00.

Κυριακή 21 Ιούνη

Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει στις 11.00, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους, περιοδεία στα επισιτιστικά καταστήματα στο Αιγάλεω.

Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητείας - Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Καμία "ανάσα" στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό! Αντεπίθεση για την ανατροπή του!», στις 19.30, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Σωτηρία Αγγελινιάδη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΤΟ Μαθητείας - Κατάρτισης.

Επίσης στο Στέκι, στις 21.00, θα προβληθεί ταινία - ντοκιμαντέρ για το οξυμένο φαινόμενο του φυλετικού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Η ΟΒ Παπάγου - Χολαργού της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3x3, στις 19.00, στο γήπεδο μπάσκετ Περικλέους και Κλειούς, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. (Δηλώσεις συμμετοχής στις 18.30, στον ίδιο χώρο).

Οι ΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνουν ιστορικό περίπατο, στις 18.30, από την Ηλεκτρική. Ομιλητής: Ανδρέας Τσιγκάρης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ οργανώνουν συζήτηση με θέμα «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισότητα τον 21ο αιώνα», στο Στέκι της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19.30.


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους»

«Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους»: Με το κάλεσμα αυτό του ΚΚΕ συνεχίζεται η πλατιά εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων, με καθημερινές συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Το Σάββατο 20 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη - συζήτηση των ΚΟ ΜΜΕ Αττικής, «Ριζοσπάστη» και «902», στο αίθριο της έδρας της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Νικόλαος») θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο (Παλιά Ρεμίζα) θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γκύζη θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Εταιρειών Χρηματοπιστωτικού στο Στέκι της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλ. Βικτωρίας) θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στα Πατήσια (πλατεία Λαμπρινής) θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στο Παγκράτι (πλατεία Βαρνάβα) θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

-- Στις 7 μ.μ., στον Κορυδαλλό (πλατεία 25ης Μαρτίου - Σχιστό) θα μιλήσει ο Μάκης Τσελέντης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Δημόσιας Διοίκησης Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Κυψέλη (κεντρική πλατεία), σε συγκέντρωση για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ελληνικό (Πάρκο Αγίας Παρασκευής - Τιτάνων), θα μιλήσει η Ελένη Λυκούρη, μέλος του ΤΓ Νότιου Τομέα.

Την Κυριακή 21 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Αλιμο (πλατεία Εκτελωνιστών) θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Ε΄ Διαμέρισμα Πειραιά (πλατεία Θεμιστοκλή) θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Κοτέας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά.

Τη Δευτέρα 22 Ιούνη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Αιγάλεω (πλατεία Αναγέννησης) θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καλλιθέα (καφενείο «Μουριές», Μεγαλοπόλεως 31) θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Κερατσίνι (Χαραυγή - πλατεία Μισαηλίδη) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον Λόφο Περιστερίου (πλατεία Κολυμβητηρίου) θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αργυρούπολη (πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου) θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός.

-- Στις 7 μ.μ, στον Κορυδαλλό (πλατεία Μερκάτη) θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πετρούπολη (πλατεία Αγ. Τριάδας) θα μιλήσει ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Παλαιό Φάληρο (πλατεία Ντάβαρη) θα μιλήσει η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Καματερό (πλατεία) θα μιλήσει η Αθανασία Ζαρκαδούλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον (πλατεία Δημοτικών Ιατρείων Αγ. Νικολάου) θα μιλήσει ο Νίκος Καλούτσης, μέλος του ΤΓ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στους Αγίους Αναργύρους (πλατεία Κοκκινοπούλου) θα μιλήσει ο Γιώργος Τσιακίλος, μέλος του ΤΓ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Β. Μενίδι (πλατεία Αγ. Τριάδας) θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ζεφύρι (θεατράκι Πάρκου Κ. Λιάρου) θα μιλήσει η Δημοφίλη Χαλκιώτη, μέλος της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ., στο Πέραμα (γραφεία ΚΟΒ, λεωφ. Ειρήνης 73), σε σύσκεψη για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό θα μιλήσει ο Αρης Τραμπάκουλος, στέλεχος της ΚΝΕ.

Την Τρίτη 23 Ιούνη:

-- Στις 10.30 π.μ., σε σύσκεψη ναυτεργατών (Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς), θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι (πλατεία Αγ. Τριάδας) θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το δημαρχείο Αχαρνών. Θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Τρίλοφου θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Την Τρίτη 23 Ιούνη:

-- Στις 8 μ.μ., στο πάρκο εργατικών κατοικιών Κρήνης θα μιλήσει η Δέσποινα Ανταβάλογλου, μέλος του ΤΓ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Θερμαΐς» (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης) θα μιλήσει ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη 25 Ιούνη:

-- Στις 8 μ.μ., στον Φοίνικα (αναψυκτήριο) θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στα Βασιλικά (πλατεία «Χάνια») θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε άλλες περιοχές

Το Σάββατο 20 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σιάτιστα (αίθουσα εκδηλώσεων «Τραμπάντζειο»), σε εκδήλωση με θέμα «Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Συζητάμε για την Υγεία με αφορμή την πανδημία» θα μιλήσει η Χάρις Λαμπαδά, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

-- Στις 8 μ.μ., στο Αγρίνιο (πλατεία Αγίου Κων/νου) θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αιτωλικό (κεντρική πλατεία) θα μιλήσει ο Θύμιος Γερολυμάτος, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

-- Στις 9.30 μ.μ., στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας (καφενείο Μαρίνας Τσαντή) θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Την Κυριακή 21 Ιούνη:

-- Η ΤΕ Χανίων οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες». Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Τρίπολης καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση, στις 7 μ.μ. στο χώρο της Σκακιέρας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Στο Μεσολόγγι, στις 8.30 μ.μ., στο λιμάνι (ιχθυόσκαλα) θα μιλήσει ο Μάκης Αραβανής, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ