ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
Σελ. /24
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις
  • Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας

Κορυφώνοντας την προετοιμασία όλων των προηγούμενων ημερών, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς εντείνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνουν σε όλη τη χώρα σήμερα Πέμπτη, μέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, απέναντι στην προσπάθειά της να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού με τις δήθεν «βελτιώσεις» που διατηρούν στο ακέραιο όλον τον αντιλαϊκό πυρήνα του, χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι, ετοιμάζονται να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν μπαίνουν στο γύψο! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!»

Στην Αθήνα, το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνονται σήμερα από συνδικάτα και φορείς σε δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της χώρας.

Χτες Τετάρτη, εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κύμα καταδίκης από συνδικάτα των εργαζομένων

Απ' όλη τη χώρα, από κάθε κλάδο και κάθε περιοχή, πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το αντιδραστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου θα μείνουν στα χαρτιά.

Το νομοσχέδιο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης - τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

Φορείς του κινήματος καλούν στον αγώνα ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο

Μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, το «παρών» στα σημερινά συλλαλητήρια, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου, δίνουν και Αγροτικοί - Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα.

«Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι κυβερνήσεις», τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται, αλλά θα δυναμώνουν».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού του ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους, καλώντας στα συλλαλητήρια, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΕΕΔΥΕ κ.ά.

Στο σημερινό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με προσυγκέντρωση στη 7 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

«Ο λαός δεν χρειάζεται την Αστυνομία κηδεμόνα στους αγώνες του», τονίζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια (γωνία πλατείας Κοραή).

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους, επίσης, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα κ.ά.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτό που στην πραγματικότητα εισάγεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα σύνολο διατάξεων που καθιστούν οποιαδήποτε διαδήλωση δυνητικά "απαγορευμένη" και τελικά οδηγούν σε κατάργηση του δικαιώματος της συνάθροισης και των διαδηλώσεων».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί - Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή!»

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Με πανελλαδική στάση εργασίας και κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατήγγειλαν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια όλης της χώρας.

«Με νόμους της χούντας και καταστολή, δεν θα σταματήσει η λαϊκή οργή», διαμήνυσαν χτες στην κινητοποίηση στην Αθήνα εργαζόμενοι από πολλούς χώρους του Δημοσίου, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Μια σειρά Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου οργάνωσαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εργαζομένων στους δήμους και την Περιφέρεια, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στα Πανεπιστήμια, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, σε υπουργεία κ.α.

Μέσα από τους χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν καταγγέλθηκαν η χρόνια κλιμάκωση της καταστολής, το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και ο βρώμικος ρόλος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να βάλει πλάτη στην ψήφισή του και στην επιχείρηση... «καλλωπισμού» του.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

«Η προσπάθεια να μπει στο γύψο το εργατικό - λαϊκό κίνημα έρχεται από πολύ μακριά. Από τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων στο όνομα του "δημόσιου συμφέροντος", το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον περιορισμό των διαδηλώσεων από τη ΝΔ», ανέφερε μιλώντας στην προσυγκέντρωση η Νίκη Χρονοπούλου εκ μέρους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INTIME NEWS

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι εκπαιδευτικοί έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, τις απαγορεύσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις», υπενθύμισε η Λιάνα Λιάκου εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιώργος Σεφέρης».

«Δε θα ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουμε απέναντί τους», είπε η Σοφία Κουμπή εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ελλη Αλεξίου». Η Δέσποινα Χούτα, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Σωκράτης», τόνισε ότι «είναι μονόδρομος η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία». Για «όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει, και αυτά βγάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους», μίλησε η Θεοδώρα Δριμάλα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο Φάνης Κυπραίος εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Καισαριανής σημείωσε: «Στόχος είναι να εμφανίζουν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο». «Είναι η στυγνή αποτύπωση της κρατικής καταστολής απέναντι στο λαό, "ανοίγοντας" την ποινικοποίηση ιδεολογιών, ομάδων, ανοίγοντας το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες», είπε η Ελένη Καμαρινοπούλου εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Αγ. Αναργύρων.

Αναδεικνύοντας τη σημασία των αγώνων που μπαίνουν στο στόχαστρο, η Θεοδώρα Καραγιαννίδου από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης υπενθύμισε τους αγώνες που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στους δήμους, επιβάλλοντας την πραγματοποίηση προσλήψεων. Ο Χρύσανθος Κυριαζής, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, ανέδειξε το ρόλο που αναλαμβάνει να παίξει και η Τοπική Διοίκηση στην καταστολή, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού κράτους.

Η Παρασκευή Ανδρέου, εκ μέρους των 27 εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αγ. Βαρβάρας, μιλώντας για τον πολυετή αγώνα που έδωσαν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αποτέλεσμα την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που τους δικαιώνει, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή που αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, όπως και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις «που θωράκισαν το χέρι της διοίκησης της Αγ. Βαρβάρας», τονίζοντας ότι «είναι αυτές που θωρακίζουν τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος στο τσάκισμα των κινητοποιήσεων».

Η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στις Περιφέρειες (ΟΣΥΑΠΕ), τόνισε: «Η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, το αστικό κράτος και τα στηρίγματά του, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, βλέπουν μπροστά (...) Ξέρουν ότι η αντεργατική πολιτική τους γεννάει αντιδράσεις, διεκδικήσεις. Και παίρνουν τα μέτρα τους».

Η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΟΣΕΥΓ), κατήγγειλε ότι «η σημερινή κυβέρνηση παίρνει το νήμα από την προηγούμενη. Πίσω από τις κοκορομαχίες μια χαρά τα βρίσκουν».

«Οσα δεν πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας, επιδιώκει να τα κάνει τώρα με έναν αυταρχικής και αντιδημοκρατικής έμπνευσης νόμο (...) Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν και να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες», τόνισε ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Στη Θεσσαλονίκη

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί - Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν και από τη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Εργαζόμενοι στους δήμους, εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, εργαζόμενοι στην Υγεία, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συγκέντρωση χτες στη Λάρισα

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, Αγροτικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Γυναικών. Με τα πανό και τις πικέτες τους συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ματαιοπονεί αν νομίζει πως θα καταφέρει, ενώ συνθλίβεται η ζωή και η αξιοπρέπειά μας, να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οτι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συμβιβαστούμε με αυτήν τη βαρβαρότητα. Οτι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες».

Στη συνέχεια, ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Αθήνα, 8 μ.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 8 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Αγρίνιο, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., Φάρος

Αμφισσα, 8 μ.μ., πλατεία Λαού

Βέροια, 7.30 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Βόλος, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γιάννενα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Δράμα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 8.30 μ.μ., παλιά Νομαρχία

Ηγουμενίτσα, 8 μ.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ

Ηράκλειο, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θήβα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ικαρία, 8.30 μ.μ., πλατεία Ευδήλου

Καβάλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη

Καλαμάτα, 7.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρδίτσα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 7.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κως, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Λαμία, 8 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Λιβαδειά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 8 μ.μ., Αγ. Μηνάς

Μυτιλήνη, 7 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 8 μ.μ., πλατεία Καρατάσου

Ναύπλιο, 7.30 μ.μ., Ενδεκάτη

Ξάνθη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Παραμυθιά, 8 μ.μ., αρχή πεζόδρομου

Πρέβεζα, 7.30 μ.μ., δημαρχείο

Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πύργος, 7.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Ρέθυμνο, 8 μ.μ., πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

Ρόδος, 7.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος, 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σύρος, 6.30 μ.μ., πλατεία Μιαούλη

Τρίκαλα, 8 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 7 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Χαλκίδα, 7.30 μ.μ., Αβάντων, πίσω από τα δικαστήρια

Χανιά, 8 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Χίος, 7.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων της Αττικής για τη σημερινή συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7.15 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, η ΟΒΣΑ και τα κλαδικά σωματεία αυτοαπασχολούμενων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ.
  • Μοναστηράκι: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μαζικοί φορείς από την Ανατολική Αττική, τον Πειραιά, τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, τη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Μαζικοί φορείς από τις συνοικίες του δήμου της Αθήνας, του Γαλατσίου, του Νότιου και του Ανατολικού Τομέα της Αθήνας.
Λεωφορεία για τη συγκέντρωση

Πούλμαν για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές: Ανω Λιόσια (6.15 μ.μ., τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο), Ολυμπιακό Χωριό (6.15 μ.μ., Στέκι Λαϊκής Επιτροπής, Κακλαμανάκη 21), Ελευσίνα (6.30 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ), Μενίδι (6.30 μ.μ., πλατεία Καράβου), Κόκκινος Μύλος (6.30 μ.μ., τριγωνική πλατεία).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το απαράδεκτο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του για το νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις, από την Πάτρα όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Είναι ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χουντικής έμπνευσης, δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στη συλλογική διεκδίκηση, στις ατομικές ελευθερίες. Για μας είναι αιτία πολέμου, το έχουμε πει, δεν θα το αφήσουμε και θα μείνει στα χαρτιά, ακόμη κι αν ψηφιστεί αύριο βράδυ (σ.σ. απόψε). Θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Να είναι ξεκάθαρο, όπως σίγουρο είναι ότι και άλλοι τέτοιοι αντιδραστικοί νόμοι θα μείνουν στα χαρτιά».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά από σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, δίνοντας συνέχεια στην πάλη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, που να κατοχυρώνει το κατώτερο μεροκάματο, για να μην πέφτει κανείς νέος εργαζόμενος κάτω από τα 45 ευρώ μεικτά, για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Για σήμερα Πέμπτη έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία στα εργοτάξια της επιχείρησης «Ακτωρ» στην Αττική, για αύριο Παρασκευή στα εργοτάξια της «ΑΒΑΞ», ενώ οι απεργίες θα συνεχιστούν την ερχόμενη βδομάδα σε άλλα μεγάλα εργοτάξια.

Ταυτόχρονα με τη μάχη για την επιτυχία των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων στα μεγάλα εργοτάξια, το Συνδικάτο καλεί σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7.15 μ.μ., σημειώνοντας πως «οι οικοδόμοι έχουμε πείρα από συγκρούσεις με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Ετσι και τώρα θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει».

Στο πλαίσιο των καθημερινών περιοδειών του Συνδικάτου μπροστά σε αυτές τις μάχες, χτες συνδικαλιστές έκαναν περιοδεία σε μεγάλο εργοτάξιο κατασκευής βιομηχανικής μονάδας στο Μενίδι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ