Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί - Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή!»

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Με πανελλαδική στάση εργασίας και κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατήγγειλαν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια όλης της χώρας.

«Με νόμους της χούντας και καταστολή, δεν θα σταματήσει η λαϊκή οργή», διαμήνυσαν χτες στην κινητοποίηση στην Αθήνα εργαζόμενοι από πολλούς χώρους του Δημοσίου, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Μια σειρά Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου οργάνωσαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εργαζομένων στους δήμους και την Περιφέρεια, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στα Πανεπιστήμια, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, σε υπουργεία κ.α.

Μέσα από τους χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν καταγγέλθηκαν η χρόνια κλιμάκωση της καταστολής, το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και ο βρώμικος ρόλος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να βάλει πλάτη στην ψήφισή του και στην επιχείρηση... «καλλωπισμού» του.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

«Η προσπάθεια να μπει στο γύψο το εργατικό - λαϊκό κίνημα έρχεται από πολύ μακριά. Από τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων στο όνομα του "δημόσιου συμφέροντος", το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον περιορισμό των διαδηλώσεων από τη ΝΔ», ανέφερε μιλώντας στην προσυγκέντρωση η Νίκη Χρονοπούλου εκ μέρους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INTIME NEWS

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι εκπαιδευτικοί έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, τις απαγορεύσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις», υπενθύμισε η Λιάνα Λιάκου εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιώργος Σεφέρης».

«Δε θα ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουμε απέναντί τους», είπε η Σοφία Κουμπή εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ελλη Αλεξίου». Η Δέσποινα Χούτα, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Σωκράτης», τόνισε ότι «είναι μονόδρομος η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία». Για «όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει, και αυτά βγάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους», μίλησε η Θεοδώρα Δριμάλα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο Φάνης Κυπραίος εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Καισαριανής σημείωσε: «Στόχος είναι να εμφανίζουν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο». «Είναι η στυγνή αποτύπωση της κρατικής καταστολής απέναντι στο λαό, "ανοίγοντας" την ποινικοποίηση ιδεολογιών, ομάδων, ανοίγοντας το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες», είπε η Ελένη Καμαρινοπούλου εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Αγ. Αναργύρων.

Αναδεικνύοντας τη σημασία των αγώνων που μπαίνουν στο στόχαστρο, η Θεοδώρα Καραγιαννίδου από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης υπενθύμισε τους αγώνες που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στους δήμους, επιβάλλοντας την πραγματοποίηση προσλήψεων. Ο Χρύσανθος Κυριαζής, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, ανέδειξε το ρόλο που αναλαμβάνει να παίξει και η Τοπική Διοίκηση στην καταστολή, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού κράτους.

Η Παρασκευή Ανδρέου, εκ μέρους των 27 εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αγ. Βαρβάρας, μιλώντας για τον πολυετή αγώνα που έδωσαν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αποτέλεσμα την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που τους δικαιώνει, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή που αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, όπως και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις «που θωράκισαν το χέρι της διοίκησης της Αγ. Βαρβάρας», τονίζοντας ότι «είναι αυτές που θωρακίζουν τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος στο τσάκισμα των κινητοποιήσεων».

Η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στις Περιφέρειες (ΟΣΥΑΠΕ), τόνισε: «Η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, το αστικό κράτος και τα στηρίγματά του, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, βλέπουν μπροστά (...) Ξέρουν ότι η αντεργατική πολιτική τους γεννάει αντιδράσεις, διεκδικήσεις. Και παίρνουν τα μέτρα τους».

Η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΟΣΕΥΓ), κατήγγειλε ότι «η σημερινή κυβέρνηση παίρνει το νήμα από την προηγούμενη. Πίσω από τις κοκορομαχίες μια χαρά τα βρίσκουν».

«Οσα δεν πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας, επιδιώκει να τα κάνει τώρα με έναν αυταρχικής και αντιδημοκρατικής έμπνευσης νόμο (...) Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν και να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες», τόνισε ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Στη Θεσσαλονίκη

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί - Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν και από τη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Εργαζόμενοι στους δήμους, εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, εργαζόμενοι στην Υγεία, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ