Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Παίρνουν προληπτικά μέτρα, για να προλάβουν την αμφισβήτηση και δράση κατά του συστήματος

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν «έρχεται να καλύψει "νομικό κενό"», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αφού «και κυνηγητό αγωνιζόμενων αγροτών με μπόλικα "αγροτοδικεία" είχαμε μετά από μηνύσεις της αστυνομίας και "μαθητοδικεία" έχουμε και βιομηχανία δικαστικών διώξεων από την εργοδοσία σε βάρος των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προκειμένου να κάμψουν τον αγώνα και τη διεκδίκησή τους για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» (...)

«Επομένως, άλλο είναι αυτό που σας φοβίζει και θέλετε να προχωρήσετε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση αναβάθμισης ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών αγώνων. Είναι γεγονός ότι την περίοδο των μνημονίων έγιναν πολλές και μεγάλες κινητοποιήσεις. Ωστόσο, πολλές επίσημες εκτιμήσεις που γίνονται σήμερα κάνουν λόγο ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι ακόμα χειρότερη για το λαό με βαθιά καπιταλιστική κρίση, βαθύτερη από την περίοδο των μνημονίων».

Επομένως, όπως ανέφερε ο Δ. Μανωλάκου «με αυτό το τερατούργημα παίρνετε προληπτικά μέτρα ποινικοποιώντας όχι απλά τη λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά αυτό που φοβάστε περισσότερο, την αμφισβήτηση και τη δράση ενάντια σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα της στυγνής εκμετάλλευσης, που φέρνει φτώχεια, ανεργία, βάσανα, καταπίεση και μιζέρια, που είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό.

Φοβόσαστε ότι η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε συνειδητή και αποφασιστική δράση λαϊκών μαζών για ρήξη και ανατροπή αυτής της σαπίλας. Αυτό είναι το περιεχόμενο και η καρδιά του νομοσχεδίου που είναι το άρθρο 19, αφού βάζει στο στόχαστρο κάθε ριζοσπαστική προοδευτική ιδεολογία και πράξη».

«Στοχεύετε - συνέχισε - να χειραγωγήστε τις συνειδήσεις ειδικά της νεολαίας, δημιουργώντας τη ρετσινιά ότι η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, αποτελεί μήτρα εγκληματικών ενεργειών. Δηλαδή, ενοχοποιείτε τον αγώνα. Αυτό που ανεβάζει τον άνθρωπο, γιατί παλεύει για καλύτερο ποιοτικά ανώτερο κοινωνικό σύστημα». Ενώ διεμήνυσε ότι η πάλη του λαού θα ρίξει στα σκουπίδια αυτό το νομοθέτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ