Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Είναι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι θα χτυπήσουν τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι η επιμονή της κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο που χιλιάδες εργαζόμενοι και εκατοντάδες φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος απαιτούν να αποσυρθεί, δείχνει πόσο εχθρεύεται τα λαϊκά δικαιώματα, «τονίζει τις δεσμεύσεις σας στο μεγάλο κεφάλαιο, τους εκμεταλλευτές που εκπροσωπείτε». Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι «αν εσείς επιδιώκετε να κατακτήσετε τον τίτλο του "εκτελεστή" του δικαιώματος στη διαδήλωση, που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες, η εργατική - λαϊκή πάλη έχει τη δύναμη να πετάξει και αυτό το έκτρωμα στα σκουπίδια και να οδηγήσει τους εμπνευστές του στον εξευτελισμό».

Οπως τόνισε, «ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει αξεπέραστα προβλήματα, οικονομικές κρίσεις, ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φοβάται τη λαϊκή οργάνωση, την ανάταση και μαζική συμμετοχή στους αγώνες, και παίρνει τα μέτρα του».

Αλλωστε, επισήμανε, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ έχει ήδη ανοίξει το δρόμο, με την ενοχοποίηση και την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών - δηλαδή αυτών που πιστεύουν ότι η ταξική πάλη είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και παλεύουν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου, με τη «Δημιουργία Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» κατά της ριζοσπαστικοποίησης, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Γ. Μαρίνος ανέφερε ότι από το 1970 μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις της ΝΔ κατέφυγαν σε αμέτρητες φορές στην καταστολή εργατικών - λαϊκών αγώνων. Το ίδιο έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. «Στον ίδιο δρόμο βάδισε ο ΣΥΡΙΖΑ», όταν «χρησιμοποίησε τη βρωμιά των μειοψηφιών» για να φέρει το νόμο κατά της απεργίας, χαρακτήρισε ιδιώνυμο τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, «διατήρησε τις χουντικές διατάξεις» κατά των διαδηλώσεων.

«Συνειδητά επιχειρείτε να συκοφαντήσετε τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες, τους λαϊκούς αγώνες, για να τους απαγορεύσετε», πρόσθεσε. «Γι' αυτό και αξιοποιείτε διάφορα παπαγαλάκια της συμφοράς στα ΜΜΕ, που έχουν δείξει δεκάδες φορές το μίσος τους στους αγώνες» των εργαζομένων, ακόμα και των νοσηλευτών, «που κατά τ' άλλα ήταν οι ήρωες της πανδημίας. Ετσι γίνεται στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες. Εχουμε παραδείγματα ηρωισμού και παλικαριάς για τα συμφέροντα του λαού, αλλά και απολογητές της αντιλαϊκής πολιτικής, ψοφίμια που τριγυρνούν γύρω από το θρόνο της αστικής εξουσίας».

Τόνισε τέλος ότι το νομοσχέδιο «δημιουργεί ένα αισχρό πλαίσιο αστυνομοκρατίας, απειλών, διώξεων και προβοκάτσιας» για να χτυπήσει τους μαζικούς, καλά οργανωμένους αγώνες. «Είστε ανιστόρητοι. Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά. Το ΚΚΕ όπως πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, μαζί με την εργατική τάξη, τον αγωνιζόμενο λαό, τους νέους και τις νέες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ