Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Θέλετε να χτυπήσετε το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει να θωρακίσει την κυριαρχία του κεφαλαίου με ενίσχυση των μέτρων καταστολής «ενάντια στο εργατικό κίνημα και κυρίως ενάντια στους λίγους που συνειδητοποιούν τη θέση τους, τη δύναμη της εργατικής τάξης, τον δρόμο της απελευθέρωσής της».

Επισήμανε πως όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει για το αντίθετο «η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έχει συμμετάσχει σε μικρούς ή μεγάλους αγώνες», αλλά και αυτοί που δεν συμμετέχουν κάτω από την επιρροή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, του «εφικτού» και «ρεαλιστικού», «η καρδιά τους είναι εκεί και είναι βέβαιο μαθηματικά ότι κάποια στιγμή "θα περάσουν τον Ρουβίκωνα"».

Οσο για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι διασφαλίζει τάχα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και το δικαίωμα των «πολλών», την κοινωνικοοικονομική ζωή και την ασφάλεια, σημείωσε ότι κάτι τέτοια χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα κατά κόρον από όλες τις κυβερνήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ για να περισταλούν και να χτυπηθούν δικαιώματα όπως π.χ. της απεργίας, ενώ πρόσθεσε ότι «για το αστικό κράτος, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και κοινωνικοοικονομικής ζωής είναι η μη αμφισβήτηση της καπιταλιστικής οικονομίας, η ανοχή και αποδοχή της βαρβαρότητας του συστήματος της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων».

Στην πραγματικότητα, τόνισε, αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα, «η δυναμική, η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ταξικό κίνημα, η αποστροφή τους στον κοινωνικό εταιρισμό και τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό θέλετε να χτυπήσετε, γιατί αυτό αμφισβητεί το σάπιο βάρβαρο σύστημα που υπηρετείτε, εναντιώνεται στην πολιτική σας, στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης». Αλλωστε, σημείωσε, αυτό φαίνεται από το πλήθος στελεχών του που απολύονται, διώκονται, σέρνονται στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ