ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Κ20
Παγκόσμια Τζένγκο ... απογείωση για Καρύδη

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ε. Τζένγκο στον ακοντισμό ξεχώρισε στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20

Eurokinissi

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ε. Τζένγκο στον ακοντισμό ξεχώρισε στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20
To παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό των νεανίδων από την Ελίνα Τζένγκο, η κατάρριψη αρκετών πανελλήνιων ρεκόρ και η πληθώρα αξιόλογων επιδόσεων χαρακτήρισαν την εικόνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Κ20 που διεξήχθη υπό ειδικές συνθήκες στο στάδιο των Ιωαννίνων.

Η επίδοση που ξεχώρισε ήταν σαφώς η σπουδαία εμφάνιση της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων με βολή στα 63,96. Η 18χρονη αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος βελτίωσε το προηγούμενο παγκόσμιο που κατείχε η Κουβανή Ατζιλάρε με 63,86 από τις 2/8/15 στους Παναμερικανικούς Αγώνες. Παράλληλα φυσικά είναι και πανελλήνιο ρεκόρ βελτιώνοντας το δικό της 61,53 μ. από τις 8/7/20 στους αγώνες «Κ Σπανίδης». Σημειώνεται πως η νεαρή ακοντίστρια του προπονητή Γιώργου Μποσκαριώβ ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2018 στο Μπουένος Αϊρες ενώ πέρυσι στο Πανελλήνιο Σχολικό, πάλι στα Ιωάννινα, είχε κάνει παγκόσμια επίδοση κορασίδων με 65,90 μ. - με το ακόντιο που ισχύει για την κατηγορία από το 2012, των 500 γρ.

Στους αγώνες ξεχώρισε ακόμα και η επιτυχία της Σπυριδούλας Καρύδη στο μήκος, που με άλμα στα 6,67 κατάφερε να καταρρίψει ένα ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα νεανίδων, αυτό της Νίκης Ξάνθου, από το 1992 με 6,60. Μάλιστα η επίδοση της αθλήτριας του ΓΣ Κερκυραϊκού θεωρείται η 7η καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα στην Ελλάδα. Στα 100 μ. κορασίδων η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σημείωσε για ακόμη μια φορά ρεκόρ στην κατηγορία της, κατεβάζοντάς το κατά 3 εκατοστά, στα 11.80. Στα 400 μ. εμπόδια η 17χρονη Αννα Χατζηπουργάνη βελτίωσε ξανά το ρεκόρ της κατηγορίας της, φέρνοντας χρόνο με 59.17.

Σε ομαδικό επίπεδο πρωταθλητής Κ20 2020 στους άνδρες αναδείχθηκε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 104 βαθμούς και στις γυναίκες ο Αίολος Μακεδονίας με 77 βαθμούς.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ στην Ελίνα Τζένγκο

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ για την παγκόσμια επιτυχία της Ελίνας Τζένγκο αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο, που στέλνοντας το ακόντιο στα 63,96 μ. σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις νεανίδες, στους αγώνες που διεξάγονται στα Ιωάννινα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της Γιώργο Μποσκαριώβ για τη σπουδαία αυτή επίδοση. Καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη».

SUPER LEAGUE 1
Νέες κόντρες για τηλεοπτικά και πλέι άουτ

Οι γνωστές αντιπαραθέσεις αντίπαλων συμφερόντων κυριάρχησαν, για μια ακόμη φορά, στο χτεσινό ΔΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Super League 1, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη νέα σεζόν και η επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14. Παράλληλα η πλειοψηφία των μελών της Λίγκας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεση του συνεταιρισμού των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Επικύρωση με ενστάσεις για πλέι άουτ

Οσον αφορά τη βαθμολογία των play outs η Super League προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14 που εκκρεμούσε και παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος. Σημειώνεται πως η ακριτική ομάδα, που βάσει βαθμολογίας θα πρέπει να συμμετάσχει σε μπαράζ με τον 2ο της Super League 2 (Απόλλωνα Σμύρνης), έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη διεξαγωγή του, το οποίο δεν θεωρεί νόμιμο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος, που υποβιβάστηκε απευθείας, ψήφισε την επικύρωση με επιφύλαξη διότι θεωρεί ότι ουδείς πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά και να προβιβαστεί στη Super League από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 2.

Διαφωνίες για τα τηλεοπτικά

Διαφωνίες και αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του ΔΣ υπήρξαν και στη συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν, θέμα που και με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό. Με την πρόταση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζου για άμεση ανάγκη τηλεοπτικής κατοχύρωσης όλων των ομάδων στην έναρξη της νέας σεζόν διαφώνησαν οι Ολυμπιακός, Αρης και ΑΕΛ. Οι τελευταίοι δεν συμφώνησαν με την πρόταση, έτσι όπως αυτή κατατέθηκε, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους. Επίσης για το ίδιο ζήτημα υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Πάντως, σε ανακοίνωσή της η Λίγκα μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ανάγκη ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα».

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δυνάμει της με αριθμό 214/14.7.20 Διαταγής του Ειρηνοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το από 26.1.20 Καταστατικό του Σωματείου «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ"» με έδρα την Αθήνα Αττικής και με σκοπό τον αναφερόμενο στο 3ο άρθρο του αποτελούμενου από 34 άρθρα Καταστατικού του.

Αθήνα 22.7.2020

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Γεώργιος Δ. Λιάγκος

Λ. Αλεξάνδρας 31Α - τηλ. 6456879

***

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KTIΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Αναρτητέο: ΨΓ2ΦΩ6Μ-ΖΨΒ

Α.Π.: 176871/03-08-2020

Αρ. Εσωτ. Πρωτ : 2869/29-07-2020

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση Αιτιολογικής έκθεσης του ΥΠΕΝ

Στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Λιοσίων 22 Πλ. Βάθης έχει αναρτηθεί από 3/08/2020 η αιτιολογική έκθεση του Τμήματος Διατηρητέων Κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υ.Π.ΕΝ. που αφορά στην έγκριση μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης κτιρίου με δύο υπόγεια, με καθαίρεση τμημάτων του και αναδιάταξη του εσωτερικού του με νέο φέροντα οργανισμό και με την ταυτόχρονη επεξεργασία σύγχρονης προσθήκης καθ' ύψος, με χρήση «Ξενοδοχείου» επί της οδού Πραξιτέλους αρ. 24, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, στο Ο.Τ. 66032 Δήμου Αθηναίων, φερόμενου ως ιδιοκτησία «ΑΤ-ΗΛ PROPERTY AE ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν άμεσα στο Δημοτικό Κατάστημα για να γνωρίσουν το περιεχόμενο της αιτιολογικής έκθεσης, ώστε να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ μέσα στην προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, σύμφωνα με το άρθρο 6, την παρ. 3α και 3γ του Ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79/Α/2012) περί «Νέου Οικοδομικού Κανονισμού».

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ

Δ/ΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΡΙΑ

***

Πρόσκληση

Επί της από 29-6-2020 και με αριθμό πράξης κατάθεσης 45/29-6-2020 αίτησης του Ιωάννη Καράμπελα του Δημητρίου και της Αννας κατοίκου Λιβαδειάς, Λεωφόρος Παπασπύρου 54 και προσωρινά διαμένοντος στο Παλαιό Φάληρο Αττικής οδ. Αμφιτρίτης 14, με ΑΦΜ 032641829 εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 143/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ

ο κομιστής της υπ' αριθμ 202005131189610013 τραπεζικής επιταγής, αξίας 15.000,00 ευρώ της ALPHA BANK, επ' ονόματι του Ιωάννη Καράμπελα του Δημητρίου και της Αννας με ημερομηνία 13-6-2020, η οποία φέρει τον πρωτότυπο αριθμό 7013636 στην οπίσθια όψη της, να αναγγείλει το αργότερο εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από τις αναφερόμενες στη συνέχεια δημοσιεύσεις, τα δικαιώματά του και εφόσον κατέχει το αξιόγραφο να το καταθέσει στην Γραμματεία του Ειρηνοδικείου Λιβαδειάς, άλλως αυτό θα απολέσει την ισχύ του. Επίσης διατάσσεται η δημοσίευση της πρόσκλησης αυτής σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, Αθηνών και Λιβαδειάς, στο Δελτίο ΑΕ και ΕΠΕ του ΦΕΚ και η τοιχοκόλλησή της στην Αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών

Λιβαδειά 30 Ιουλίου 2020

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Λουκάς Καρράς

Δικηγόρος

Σπυρίδωνος 3, 32131 Λιβαδειά

Τηλ & Fax: 2261080136

E mail: likarras@hotmail.com

ΑΦΜ 045156456

ΠΟΛΟ
Κρούσματα Covid-19 στην Εθνική ανδρών

Την ύπαρξη πέντε κρουσμάτων κορονοϊού σε αθλητές της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Αρχικά η ΚΟΕ ανακοίνωσε πως ο Μανώλης Πρέκας, παίκτης της Εθνικής ομάδας, βρέθηκε θετικός μετά από σχετικό τεστ. Στη συνέχεια η εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγείας, που προβλέπει άμεση καραντίνα και τη διενέργεια άλλων δυο τεστ, οδήγησε στην ανακάλυψη άλλων τεσσάρων κρουσμάτων σε παίκτες της Εθνικής. Η ΚΟΕ ενημέρωσε πως πρόκειται για ασυμπτωματικούς φορείς και πως οι παίκτες είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα η Ομοσπονδία διευκρίνισε πως αρνητικά ήταν τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις γυναίκες της Εθνικής που προετοιμάζονταν στο ίδιο κολυμβητήριο (του Αγ. Κοσμά) καθώς και στο προσωπικό της εγκατάστασης.

ΕΠΟ
Στις 22 - 29/8 το μπαράζ Ξάνθης - Απόλλωνα Σμύρνης

Στα τέλη Αυγούστου όρισε τελικά τη διεξαγωγή του μπαράζ ανάμεσα στη 13η της Super League 1 Ξάνθη και τον 2ο της Super League 2 Aπόλλωνα Σμύρνης για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Σε χτεσινή συνεδρίασή της αποφασίστηκε η διαδικασία του μπαράζ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου ενώ οι έδρες θα οριστούν με κλήρωση.

Προηγήθηκε σε σχετική ψηφοφορία η απόρριψη πρότασης του Παναγιώτη Διακοφώτη, μέλους της ΕΠΟ, για παραμονή της ακριτικής ομάδας και άνοδο της «Ελαφριάς Ταξιαρχίας» χωρίς τη διεξαγωγή του μπαράζ. Κάτι που θα σήμαινε τη συμμετοχή 15 ομάδων στην πρώτη κατηγορία τη νέα σεζόν. Παρότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν 9 ομάδες και κατά 8, τελικά αυτή δεν πέρασε καθώς ο κανονισμός απαιτεί την ψήφο από τα 3/4 των μελών του ΔΣ (13 ψήφοι).

SUPER LEAGUE 2
Εμμένει στην αναδιάρθρωση

Στην πρότασή της για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, επιδιώκοντας τον προβιβασμό περισσότερων ομάδων της στην πρώτη κατηγορία, εμμένει η Super League 2. Αυτό προέκυψε από το νέο ΔΣ που πραγματοποίησε η Λίγκα Α2/Football League, στο οποίο αποφασίστηκε να υποστηριχθεί εκ νέου η αναδιάρθρωση καταθέτοντας πρόταση για συμμετοχή 18 ομάδων στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 16 στη Football League. Σημειώνεται πως από πλευράς Super League 1 έχει απορριφθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Παράλληλα το ΔΣ της Λίγκας των μικρότερων κατηγοριών απέρριψε την πρόταση της Football League για συγχώνευση με τη Super League 1 αφού δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Τέλος, αποφασίστηκε η έναρξη των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ