Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Νέες κόντρες για τηλεοπτικά και πλέι άουτ

Οι γνωστές αντιπαραθέσεις αντίπαλων συμφερόντων κυριάρχησαν, για μια ακόμη φορά, στο χτεσινό ΔΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Super League 1, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη νέα σεζόν και η επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14. Παράλληλα η πλειοψηφία των μελών της Λίγκας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεση του συνεταιρισμού των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Επικύρωση με ενστάσεις για πλέι άουτ

Οσον αφορά τη βαθμολογία των play outs η Super League προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14 που εκκρεμούσε και παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος. Σημειώνεται πως η ακριτική ομάδα, που βάσει βαθμολογίας θα πρέπει να συμμετάσχει σε μπαράζ με τον 2ο της Super League 2 (Απόλλωνα Σμύρνης), έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη διεξαγωγή του, το οποίο δεν θεωρεί νόμιμο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος, που υποβιβάστηκε απευθείας, ψήφισε την επικύρωση με επιφύλαξη διότι θεωρεί ότι ουδείς πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά και να προβιβαστεί στη Super League από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 2.

Διαφωνίες για τα τηλεοπτικά

Διαφωνίες και αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του ΔΣ υπήρξαν και στη συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν, θέμα που και με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό. Με την πρόταση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζου για άμεση ανάγκη τηλεοπτικής κατοχύρωσης όλων των ομάδων στην έναρξη της νέας σεζόν διαφώνησαν οι Ολυμπιακός, Αρης και ΑΕΛ. Οι τελευταίοι δεν συμφώνησαν με την πρόταση, έτσι όπως αυτή κατατέθηκε, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους. Επίσης για το ίδιο ζήτημα υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Πάντως, σε ανακοίνωσή της η Λίγκα μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ανάγκη ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ