ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΤΑΑ
Αύριο τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Αύξηση των αιτήσεων μητέρων στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, καταγράφουν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος.

Συνολικά υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες, έναντι 131.418 αιτήσεων την περασμένη χρονιά (+34.903). Οι αιτήσεις των μητέρων αφορούσαν φέτος 229.600 παιδιά, έναντι 172.197 (+57.403) πέρυσι. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ αύριο Πέμπτη.

Στο μεταξύ, υπογράφηκε χτες η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «παράλληλο πρόγραμμα» παροχής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που προβλέπει περίπου 15.000 επιπλέον θέσεις, ενώ δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο, οι οποίες αποκλείονται από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μετά την ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος.

Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να πανηγυρίζει ότι θα καλύψει με τα δύο αυτά προγράμματα «περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη χρονιά», ωστόσο χιλιάδες οικογένειες δεν θα μπορέσουν ούτε φέτος να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε δομές Προσχολικής Αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ). Προκειμένου να δουν το όνομά τους στον κατάλογο των «ωφελούμενων» των προγραμμάτων και να πάρουν το «κουπόνι» (voucher) που καλύπτει το κόστος των τροφείων, οι γονείς πρέπει αφενός να μην «κοπούν» από τους όρους και τις προϋποθέσεις, αφετέρου να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη μοριοδότηση από τους υπόλοιπους. Το «διαβατήριο» για μια από τις περιορισμένες θέσεις που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα είναι η κατάταξη των οικογενειών ως προς το επίσημο απαράδεκτο όριο της φτώχειας, ενώ από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκλείονται οικογένειες με βάση εισοδηματικά κριτήρια (27.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για την τετραμελή οικογένεια στο υφιστάμενο και 30.000 στο «παράλληλο πρόγραμμα»).

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλυπητήρια για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Το Tμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του «στην οικογένεια του Σάββα Θεοδωρίδη, βετεράνου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που "έφυγε" από τη ζωή, με σημαντική παρουσία στα ελληνικά γήπεδα και την Εθνική ομάδα».

Θυμίζουμε ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης απεβίωσε προχτές σε ηλικία 85 ετών. Είχε γεννηθεί στις 18 Φλεβάρη 1935 και έπαιζε ποδόσφαιρο από μικρός στην Αθλητική Ενωση Αμπελοκήπων, και από τα 18 του χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ είχε και 12 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού (γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, πρόεδρος, επίτιμος πρόεδρος).

Απεγκλωβισμός ανθρώπων από πολυκατοικία που είχε πάρει φωτιά

Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν χτες από πυροσβέστες, τα οποία βρίσκονταν σε πολυκατοικία στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά, στην πλατεία Αμερικής. Το ένα από αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 03.15 για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας. 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα μετέβησαν στο σημείο. Η φωτιά δεν είχε πάρει διαστάσεις, αλλά υπήρχε έντονος καπνός, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ένοικοι στα διαμερίσματα. Τρία άτομα βγήκαν με τη βοήθεια των πυροσβεστών και το ένα από αυτά, ηλικιωμένος 94 ετών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Επίσης, χτες υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από την πρώτη στιγμή πυρκαγιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση κοντά στο γήπεδο Θρασύβουλου Φυλής. Επιχείρησαν επιτόπου 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ