Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΤΑΑ
Αύριο τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Αύξηση των αιτήσεων μητέρων στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, καταγράφουν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος.

Συνολικά υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες, έναντι 131.418 αιτήσεων την περασμένη χρονιά (+34.903). Οι αιτήσεις των μητέρων αφορούσαν φέτος 229.600 παιδιά, έναντι 172.197 (+57.403) πέρυσι. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ αύριο Πέμπτη.

Στο μεταξύ, υπογράφηκε χτες η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «παράλληλο πρόγραμμα» παροχής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που προβλέπει περίπου 15.000 επιπλέον θέσεις, ενώ δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο, οι οποίες αποκλείονται από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μετά την ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος.

Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να πανηγυρίζει ότι θα καλύψει με τα δύο αυτά προγράμματα «περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη χρονιά», ωστόσο χιλιάδες οικογένειες δεν θα μπορέσουν ούτε φέτος να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε δομές Προσχολικής Αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ). Προκειμένου να δουν το όνομά τους στον κατάλογο των «ωφελούμενων» των προγραμμάτων και να πάρουν το «κουπόνι» (voucher) που καλύπτει το κόστος των τροφείων, οι γονείς πρέπει αφενός να μην «κοπούν» από τους όρους και τις προϋποθέσεις, αφετέρου να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη μοριοδότηση από τους υπόλοιπους. Το «διαβατήριο» για μια από τις περιορισμένες θέσεις που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα είναι η κατάταξη των οικογενειών ως προς το επίσημο απαράδεκτο όριο της φτώχειας, ενώ από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκλείονται οικογένειες με βάση εισοδηματικά κριτήρια (27.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για την τετραμελή οικογένεια στο υφιστάμενο και 30.000 στο «παράλληλο πρόγραμμα»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ