Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΩΡΩΠΟΥ
Εβαλαν πρόσφυγες από τη δομή της Μαλακάσας να καθαρίσουν την παραλία!

Οι πρόσφυγες της δομής στη Μαλακάσα χρησιμοποιήθηκαν για καθαρισμό παραλίας
Οι πρόσφυγες της δομής στη Μαλακάσα χρησιμοποιήθηκαν για καθαρισμό παραλίας
Τη χρησιμοποίηση «εθελοντών» προσφύγων από τη δομή της Μαλακάσας για τον καθαρισμό της παραλίας Μαρκόπουλου, από τα φερτά υλικά της πλημμύρας στο Μπούρτζι και στο Βασιλικό Χαλκίδας, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού.

Αφού αναφέρουν ότι ήδη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου διαχώρισε τη θέση του, χαρακτηρίζοντας με δήλωσή του την ενέργεια «ατυχή», οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωρωπού σημειώνουν ότι «στήνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή σας, μια απάνθρωπη και άνευ προηγουμένου φάμπρικα δουλεμπορίου, όπου οι πρόσφυγες θα αξιοποιούνται σαν σύγχρονοι είλωτες ώστε σήμερα να καθαρίζουν "εθελοντικά" την παραλία, αύριο μπορεί να συμμετέχουν "εθελοντικά" σε εκχιονισμούς, στην πυροπροστασία, στην καθαριότητα και ποιος ξέρει πού αλλού».

Στη σχετική ανακοίνωση προς τη διοίκηση του δήμου, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Πρόσφυγες και μετανάστες από τη δομή της Μαλακάσας βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες συντεταγμένα στην παραλία Μαρκοπούλου, παρόντος του διοικητή της δομής και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Παλατίων και εκλεγμένου με την παράταξή σας, Γεώργιου Δεληγιάννη, να εκτελούν εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από τα φερτά υλικά της φονικής πλημμύρας στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, που κόστισε τη ζωή σε οκτώ συμπολίτες μας και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και με απόφαση τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και της σημερινής της ΝΔ παραμένουν στην περιοχή μας εγκλωβισμένοι, να επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας μήνες ώσπου να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από την υπηρεσία ασύλου, ώστε να λάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους.

(...) Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η παρουσία των προσφύγων-μεταναστών χωρίς τη θέλησή τους στην περιοχή μας αξιοποιείται ώστε να χρησιμοποιούνται ως τσάμπα εργατική δύναμη για υπηρεσίες που είναι ευθύνη τόσο του κράτους όσο και της Περιφέρειας και του δήμου, και που για τη διεκπεραίωσή τους απαιτείται πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Για τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου μας, Ανδρέας Γαζβινιάν, διαχώρισε τη θέση του, χαρακτηρίζοντας με δήλωσή του την ενέργεια ατυχή.

(...) Σας ρωτάμε:

- Ποιου φορέα ήταν η πρωτοβουλία να μεταφερθούν "εθελοντικά" πρόσφυγες και μετανάστες από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας στην παραλία Μαρκοπούλου για τον καθαρισμό της;

- Κάτω από ποιους όρους πραγματοποιήθηκε αυτό;

Τι θέση παίρνετε για αυτήν την απάνθρωπη και άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση των προσφύγων - μεταναστών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ