ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
Σελ. /24
Πολύμορφη δραστηριότητα από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη
Αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη
Γειτονιές ολόκληρες «οργώνουν» μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αυτές τις μέρες, πραγματοποιώντας μια πλατιά εξόρμηση, καλώντας τον λαό και τη νεολαία να στείλουν μήνυμα καταδίκης των φασιστών και του συστήματος που τους γεννά. Μέρες δράσης ενάντια στο φασισμό σε σχολές ΑΕΙ, εκδηλώσεις, συσκέψεις, προβολές, γκράφιτι, μοίρασμα ανακοινώσεων και άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνει η πολιτική αυτή παρέμβαση.

Πανό σήκωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Χαροκόπειο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε συνέχεια της δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις των ΑΕΙ σε όλη την Αττική. Παρόμοιες πρωτοβουλίες με προβολές του ντοκιμαντέρ και άλλες εκδηλώσεις πάρθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις σχολές Υγείας, στο Πολυτεχνείο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Με πανό και συνθήματα επίσης στόλισαν το κέντρο της Αθήνας μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, καλώντας σε καταδίκη των ναζί εγκληματιών. Σε Γέρακα και Κορωπί τις προηγούμενες μέρες σβήστηκαν εμετικά συνθήματα φασιστοειδών από διάφορα σημεία, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να καλούν τον λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση για να απομονώνει τους εγκληματίες φασίστες.

Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποίησαν εξόρμηση στις γειτονιές του δήμου. Κάλεσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης και με συνθήματα στους τοίχους έστειλαν το μήνυμα που αποτελεί λαϊκή απαίτηση: «Οι ναζί στη φυλακή» και ...«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες». Αλλωστε, από την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολών, τη Δευτέρα, τα μέλη της ΚΝΕ στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ προχώρησαν σε μαζικές δράσεις με αναρτήσεις πανό, αφισοκολλήσεις και συνθήματα στους τοίχους μπροστά στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Βέροια ανάρτησαν πανό στο κέντρο της πόλης.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις Σέρρες χτες βράδυ διοργάνωσαν συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας, που αγκαλιάστηκε από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής και σήμερα Τετάρτη προγραμματίζουν πικετοφορία, στις 11 το πρωί από την πλατεία Κρονίου.

Ζωγράφου
Ζωγράφου
Ζωγράφου
Ζωγράφου
Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Χαλκίδα: Πανό μήκους 35 μέτρων «στολίζει» την παραλία
Χαλκίδα: Πανό μήκους 35 μέτρων «στολίζει» την παραλία
Γέρακας
Γέρακας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Είναι δολοφόνοι γιατί είναι ναζιστές

Τη λαϊκή απαίτηση «οι ναζί εγκληματίες να μπουν στη φυλακή, να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές και όχι με βάση την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου» μετέφερε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι, οι οικογένειες των θυμάτων - γιατί είναι φυσικά ο Παύλος Φύσσας πρώτος απ' όλους, αλλά είναι κι άλλοι που έχουν δεχτεί επιθέσεις, μαχαιρώματα, τρομοκρατία, ξύλο, δολοφονικές επιθέσεις - όλοι αυτοί, αλλά κυρίως όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τι θα πει φασισμός. Ολη η Ελλάδα είναι σπαρμένη με σταυρούς και με αίμα από τη δολοφονική δράση αυτών που δεν δίστασαν ποτέ να παραδεχτούν ότι είναι οι κληρονόμοι και οι ηττημένοι του 1945, ότι είναι δηλαδή φασίστες χιτλερικοί, αλλά επειδή είναι θρασύδειλοι, ποτέ δεν βγήκαν να το παραδεχτούν εδώ μέσα».

Θύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το πρώτο κόμμα που άνοιξε πόλεμο με την εγκληματική συμμορία μέσα και έξω από τη Βουλή, «όταν από άλλα πολιτικά κόμματα γινόταν προσπάθεια να υποτιμηθεί η δράση της Χρυσής Αυγής».

«Είναι απαίτηση να καταδικαστούν γιατί είναι δολοφόνοι, και είναι δολοφόνοι γιατί είναι ναζιστές, γιατί η ιδεολογία τους είναι η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοταδιστική που έχει γνωρίσει ολόκληρη η ανθρωπότητα (...) Οποια άλλη απόφαση θα είναι απαράδεκτη και θα την αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης.

Αναφορές στην απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής έγιναν από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και των άλλων κομμάτων. Από τη ΝΔ ο Σπ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα κάνει το σωστό», από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «πρέπει να δικαιωθεί ο Π. Φύσσας» και όλα τα θύματα της ΧΑ, από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδ. Λοβέρδος είπε ότι το κόμμα του είναι «κατά του φασισμού» αλλά «δεν θέλει να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη», ενώ από το ΜέΡΑ25 η Φ. Μπακαδήμα ανέφερε ότι «το στοίχημα που παραμένει είναι να κρατηθεί η ΧΑ εκτός Βουλής».

Η θεωρία των «δύο άκρων» θρέφει το φασισμό

Από την Ελ. Λύση ο πρόεδρός της, Κυρ. Βελόπουλος, επιστράτευσε τη θεωρία των «δύο άκρων», του «μαύρου και κόκκινου φασισμού», επιδιώκοντας ουσιαστικά να ξεπλύνει τους φασίστες της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που κατά τ' άλλα ...καταδίκασε.

«Ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των "δύο άκρων" και των ίσων ευθυνών είναι που ξυπνάνε και θρέφουν το φασισμό», επεσήμανε ο Θ. Παφίλης, δίνοντας απάντηση στα όσα προκλητικά ανέφερε ο Κυρ. Βελόπουλος.

Παράθεσε ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την πολύμορφη στήριξη στον Χίτλερ από τράπεζες, μονοπώλια και μεγάλες βιομηχανίες. Και συνεχίζοντας να αναδεικνύει ότι «ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού», τόνισε ότι τη θεωρία των «δύο άκρων» τροφοδοτεί με κάθε τρόπο και η ΕΕ, για να αθωώσει και να νομιμοποιήσει το φασισμό. Ανάμεσα στα άλλα παραδείγματα που παρέθεσε, όπως οι συνταξιοδοτήσεις αξιωματικών των SS στη Γερμανία, στη Λετονία κ.ο.κ., υπενθύμισε και την εκδήλωση το 2006 με διοργανώτρια την ΕΕ για τα 50 χρόνια από την αντεπανάσταση στην Ουγγαρία, με τον επικεφαλής της επιτροπής που ανέλαβε τη διοργάνωση να είναι στρατηγός του Γ' Ράιχ, των SS.

Θύμισε ακόμα ότι «πάνω από 200 ανώτατοι αξιωματικοί, στρατηγοί καταδικασμένοι για εγκλήματα πολέμου, υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ, στο όνομα του οποίου όλοι ορκίζεστε, τη δεκαετία του 1960. Αρχηγός του ευρωπαϊκού τμήματος του ΝΑΤΟ ήταν Γερμανός στρατηγός καταδικασμένος για εγκλήματα πολέμου. Να ποιοι νομιμοποιούν το φασισμό, να γιατί είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού».

Η ανακοίνωση της απόφασης

Σήμερα το πρωί στις 11 η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, θα ανακοινώσει την απόφαση επί της ενοχής ή όχι των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών.

Δηλαδή αν ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, η τότε κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ή όχι, αλλά και για άλλα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, όπως: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα κ.ά.

Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, η διαδικασία θα συνεχιστεί για τους κατηγορούμενους που έχουν κριθεί ένοχοι, για να αποφασιστούν οι ποινές που θα τους επιβληθούν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει 4 με 5 συνεδριάσεις, που μπορούν να είναι και συνεχείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ