ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ 86-75
Φόρεσε τα καλά του... στο β΄

Μια ακόμα σημαντική νίκη μετά την επιτυχία στο ΟΑΚΑ (επί του Παναθηναϊκού) πέτυχε χτες ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Αρμάνι στο ΣΕΦ με 86-75 για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Ετσι, φθάνοντας στο 2-1 στις νίκες ...ρέφαρε την εντός έδρας αποτυχία στην πρεμιέρα (ήττα από τη Ζαλγκίρις) ανεβαίνοντας και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ αύριο Παρασκευή.

Ξεπερνώντας τα προβλήματα του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημαντική βελτίωση στην επανάληψη, όπου κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο της νίκης χάρη σε μια πολύ καλή τρίτη περίοδο. Πρωταγωνιστής στην επιτυχία του Ολυμπιακού ήταν ο Σλούκας που παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση κάνοντας double double (17 πόντοι, 11 ασίστ).

Αρχικά η ιταλική ομάδα είχε τα ηνία, όταν με μπροστάρη τον Σέρχι Ροντρίγκεθ έλεγξε το ρυθμό, έδειξε πιο αποδοτική επιθετικά διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (18-21 στο 10΄, 36-42 ημίχρονο). Η εικόνα άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να ...πατάει καλύτερα και να ανεβάζει στροφές επιθετικά βρίσκοντας τις λύσεις από τους Πρίντεζη και Χάρισον, ενώ η συνεισφορά των Μακ Κίσικ και Μάρτιν βελτίωσε αρκετά την αμυντική λειτουργία και τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο 30΄ με 63-58 και πλέον έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα κράτησαν το προβάδισμα και στην 4η περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 16 (4), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 17 (3), Μάρτιν 6 Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 4, Τζένκινς 5 (1), Ελις 5, Μακ Κίσικ 10 (1)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Λε Ντέι 10 (1), Μορέτι, Μορασκίνι 2, Ρολ 16, Ροντρίγκεθ 18 (4), Ταρζούσκι 2, Ντιλέινι 5, Σιλντς 5, Μπρουκς, Χάινς 8, Ντατόμε 9 (1)

Ανεβάζοντας την απόδοση του στο β` μέρος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επι της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Eurokinissi

Ανεβάζοντας την απόδοση του στο β` μέρος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επι της Αρμάνι στο ΣΕΦ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΟ
Ταλαιπωρημένος στο δύσκολο τεστ

Εχοντας ήδη υποστεί την ταλαιπωρία ενός 18ωρου ταξιδιού χωρίς τελικά να δώσει αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχει μεταβεί από τη Λιόν στη Βαρκελώνη, όπου απόψε θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (22.00 - Novasports 2).

Η αναβολή του αγώνα με τη Βιλερμπάν για την 3η αγωνιστική, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική ομάδα, αναμένεται μεν - βάσει κανονισμού - να δώσει στους «πράσινους» μια νίκη άνευ αγώνα, το τίμημα όμως ήταν μπόλικη ταλαιπωρία. Η απόφαση της Ευρωλίγκας, παρά τις αρχικές ενδείξεις για την κατάσταση της Βιλερμπάν, να αναβληθεί τελικά ο αγώνας, μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξή του, προκάλεσε οδύσσεια για το «τριφύλλι», που ήδη είχε ταξιδέψει μέσω Ολλανδίας στη Γαλλία και ακολούθως έπρεπε να μεταβεί στη Βαρκελώνη για τον επόμενο αγώνα.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Παναθηναϊκός καλείται στην αναμέτρηση με τους «Mπλαουγκράνα» να αντεπεξέλθει σε ένα από τα πιο δύσκολα τεστ που του επιφυλάσσει η σεζόν, να νικήσει την κούραση και να προσπαθήσει να «ρεφάρει» την ήττα από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα, των πρώην «πράσινων», του κόουτς Γιασικεβίτσιους και του Νικ Καλάθη, δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά τα δικά της προβλήματα λόγω κορονοϊού, ενώ προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια.

  • Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Αμερικανός γκαρντ Πιερ Τζάκσον, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε πρόωρα.
  • Επίσης απόψε: Ζαλγκίρις Κάουνας - Εφές (20.00 - Novasports 1).
ΟΜΑΔΕΣ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου και οι διαμαρτυρίες

Με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται ραγδαία σε παίκτες και μέλη των ομάδων, τα προβλήματα που προκαλούν οι συνέπειες δείχνουν να ρίχνουν βαριά σκιά στην Euroleague και κυρίως στους διοργανωτές. Σημειώνεται πως με βάση τα όσα ισχύουν κατά το ιατρικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί πριν από την έναρξη της σεζόν, εάν μια ομάδα δεν μπορέσει να συμπληρώσει οκταμελή αποστολή για έναν αγώνα - ακόμα και με παίκτες της β΄ ομάδας - χάνει το παιχνίδι με 20-0. Ωστόσο τα απανωτά περιστατικά που υπήρξαν εντός της βδομάδας και η πρώτη εφαρμογή του κανονισμού δεν δείχνουν να διαμορφώνουν τα πράγματα ιδανικά για τους διοργανωτές.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από πλευράς Λίγκας έχουν επικυρωθεί οι ήττες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 20-0 στα χαρτιά από Μπασκόνια και Βαλένθια για την 3η και την 4η αγωνιστική καθώς η ρωσική ομάδα, χτυπημένη από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ισπανία. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και για τη γαλλική Βιλερμπάν, ο αγώνας της οποίας με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική ακυρώθηκε αφού δεν μπορούσε (λόγω κρουσμάτων) να παρατάξει οκτάδα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τον αγώνα της γαλλικής ομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα για την 4η αγωνιστική αφού δεν μπόρεσε να μεταβεί στο Βελιγράδι. Την ίδια στιγμή, προβλήματα με κρούσματα κορονοϊού, έστω πιο περιορισμένα, αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες (π.χ. Κίμκι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα).

Οι πρώτες αναβολές αγώνων και οι ήττες στα χαρτιά έχουν ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες από παίκτες και προπονητές ομάδων εναντίον του συγκεκριμένου κανονισμού, ζητώντας από τους διοργανωτές να βρουν τρόπους προκειμένου να αποφεύγεται η ήττα στα χαρτιά. Παράλληλα κατηγορούν την ίδια τη Λίγκα ότι μπροστά στο ενδεχόμενο να προστατευτεί η διοργάνωση από απώλειες κερδών δεν λογαριάζει τα σοβαρά ζητήματα υγείας που αφορούν τους παίκτες, τα μέλη των ομάδων και τις οικογένειές τους.

SUPER LEAGUE 2
Για την 1/11 μετατέθηκε η έναρξη

Το θολό τοπίο που επικρατεί όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα οδήγησε σε εκ νέου μετάθεση της έναρξης της Super League 2. Η Λίγκα της δεύτερης κατηγορίας βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε συζητήσεις με την ΕΡΤ προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Ετσι αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος να μη γίνει στις 24 Οκτώβρη, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά την 1η Νοέμβρη, με την ελπίδα μέχρι τότε οι ΠΑΕ να έχουν στα χέρια τους οριστική συμφωνία για τα τηλεοπτικά. Νεότερα για το ζήτημα αναμένονται στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

FOOTBALL LEAGUE
Πρεμιέρα στις 7/11

Εξελίξεις είχαμε και στη Football League, μετά την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής. Αποφασίστηκε ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της τρίτης κατηγορίας θα γίνει στις 7 Νοέμβρη, αφού παραμένει σε εκκρεμότητα η προσφυγή της Νίκης Βόλου στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι «κυανόλευκοι» ζητούν τον υποβιβασμό των τεσσάρων τελευταίων ομάδων του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν, που διακόπηκε λόγω κορονοϊού, και τον μη προβιβασμό της Σαντορίνης. Λόγω της κίνησης αυτής, οι τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες - Καλαμάτα, Ασπρόπυργος, Τρίγλια και Ιάλυσος - εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση κατά της Νίκης. Να σημειωθεί τέλος ότι λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα στην τηλεδιάσκεψη, παρά μόνο ο ορισμός της ημερομηνίας έναρξης.

SUPER LEAGUE 1
Η επιστροφή των φιλάθλων ξανά στο τραπέζι

Το ενδεχόμενο της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα του ποδοσφαίρου (τουλάχιστον σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας) τέθηκε για μια ακόμη φορά στο τραπέζι σε σχετική σύσκεψη που έγινε στη ΓΓΑ. Σε αυτή συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, αντιπροσωπεία της Super League 1 υπό τον πρόεδρο Λεωνίδα Μπουτσικάρη και εκπρόσωποι των εταιρειών διάθεσης εισιτηρίων.

Από πλευράς διοργανώτριας αρχής κατατέθηκε φάκελος με πρόταση για την επιστροφή ποσοστού επί των φιλάθλων στις εξέδρες με αναλυτικές και λεπτομερείς προβλέψεις για αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Από τους δύο υφυπουργούς εκφράστηκε η πρόθεση για επιστροφή των φιλάθλων, χωρίς όμως έκπτωση στους κανόνες ασφαλείας, και δόθηκε η υπόσχεση προς τους εκπροσώπους της Super League 1 ότι θα κατατεθεί πρόταση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από την οποία θα ζητηθεί να αποφανθεί σχετικά.

ΠΑΟ: Η τακτοποίηση κάποιων προσωπικών εκκρεμοτήτων σε συνδυασμό με τα μέτρα λόγω του κορονοϊού είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή στην άφιξη του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η συμφωνία. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ενώ από πλευράς «πρασίνων» δεν εκφράζεται ανησυχία για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

ΠΑΟΚ: Για τα σημαντικά ζητήματα της ομάδας μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ολαφ Ρέμπε, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, πριν από τρεις μήνες. Ο Γερμανός στην πάνω από δύο ώρες συνέντευξη ανέλυσε το πλάνο και τους στόχους της ομάδας, μίλησε για τις αποχωρήσεις εστιάζοντας ειδικά στις περιπτώσεις των Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια.

VOLLEYLEAGUE
Η κλήρωση της νέας σεζόν

Με την έναρξη να έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτώβρη αλλά μια σειρά από ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, η ΕΣΑΠ πραγματοποίησε την κλήρωση του πρωταθλήματος της Volleyleague ανδρών για τη σεζόν 2020 - 2021. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας των αποχωρήσεων που έγιναν, με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα 9 ομάδες. Μια μέρα πριν από την κλήρωση, άλλωστε, ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ηρακλή με ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών, λόγω παρέλευσης του χρονικού περιθωρίου που είχε για να τακτοποιήσει παλιές οφειλές σε παίκτες.

Οι πιο ενδιαφέροντες αγώνες που προέκυψαν για την πρεμιέρα είναι αυτός στη Σύρο, μεταξύ του Φοίνικα και της Κηφισιάς, και ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή. Εκτός έδρας με τον Μίλωνα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Ρεπό θα έχει ο Φίλιππος Βέροιας. Οσον αφορά τα ντέρμπι: Το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός θα γίνει την 5η αγωνιστική, το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ την 7η και το ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, την 9η.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ