ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να ενισχυθεί και όχι να ανακυκλώνεται το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την άμεση ανάγκη μονιμοποίησης όλου του υπάρχοντος προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και της ενίσχυσής του με επιπλέον μόνιμους εργαζόμενους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με τις συνθήκες λειτουργίας του «Πολυκοινωνικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, η πρόεδρος του «Πολυκοινωνικού» που διαχειρίζεται τη λειτουργία του προγράμματος, αποφάσισε να «ανακυκλώσει» το προσωπικό μεταξύ Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Φερών με το αιτιολογικό της προσφοράς περισσότερων υπηρεσιών στους «ωφελούμενους». Αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, που θεωρούν αναίτιες τις μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται μάλιστα χωρίς ενημέρωση, δημιουργώντας προβλήματα στους ίδιους αλλά και στη σχέση τους με τους ανθρώπους που φροντίζουν.

Πρόκειται για 13 εργαζόμενες (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες, οικογενειακοί σύμβουλοι) του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του μεγαλύτερου σε πληθυσμό δήμου της Περιφέρειας, οι οποίες έχουν γίνει ακόμα πιο σημαντικές λόγω της πανδημίας.

Από την άμεση παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πρόεδρο του «Πολυκοινωνικού» για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, που προκάλεσαν τις αντιδράσεις, η πρόεδρος υποστήριξε πως «ο νόμος τής δίνει το δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιου είδους αναδιαρθρώσεις και αυτές γίνονται προς όφελος των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα δημοτών».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης σημειώνει μεταξύ άλλων πως το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι πρόγραμμα που «αποδείχθηκε εντελώς αναγκαίο για τις τεράστιες ανάγκες των ηλικιωμένων σ' ένα κράτος που ξεφορτώνεται τις βασικές υποχρεώσεις του και τις δίνει στους δήμους χωρίς χρηματοδότηση, υποδομές και επαρκές προσωπικό.

Γενικά αλλά ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες της πανδημίας χρειάζεται καλύτερη συνεργασία και κατανόηση ανάμεσα στη διοίκηση και στο προσωπικό της δομής για να οργανωθεί όσο γίνεται καλύτερα το δίκτυο των παρεχόμενων υπηρεσιών, παράλληλα με τον αγώνα για διεκδίκηση επιπλέον μόνιμου προσωπικού, υποδομών και μέσων για να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες».

Καταλήγει τονίζοντας πως «η λαϊκή οικογένεια είχε χτες, έχει σήμερα λόγω της πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο θα έχει και αύριο την ανάγκη για δωρεάν δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές της ανάγκες που συνεχώς διευρύνονται και ως συνέπεια των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται. Γι' αυτό λοιπόν είναι άμεση η ανάγκη για μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού και ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον μόνιμους εργαζόμενους».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
«Ακόμη ένα "φιλέτο" χάρισμα σε επιχειρηματικά συμφέροντα»

Ακόμη ένα «φιλέτο», το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΔηΣΕΣ), 1.000 θέσεων, «χαρίζει» σε επιχειρηματικά συμφέροντα η δημοτική αρχή Βόλου, ύστερα και από τις πρόσφατες αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του τένις στη Νέα Ιωνία, του parking στη Φιλελλήνων και της πλαζ των Αλυκών.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, καλώντας τους εργαζομένους της πόλης να συνειδητοποιήσουν το παιχνίδι συμφερόντων που παίζεται πίσω από την πλάτη τους, το οποίο χρυσοπληρώνουν, και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει πως «με βάση τα στοιχεία οι νέες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυξάνονται και επεκτείνονται σε περισσότερους οδούς γύρω από το κέντρο, που δεν περιλαμβάνονταν στον προηγούμενο ΔηΣΕΣ. Επιπλέον, το σύστημα δεν θα λειτουργεί μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος, οδηγώντας σε συνολική αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου λειτουργίας από 48 σε 68 ώρες, δηλαδή αύξηση κατά 20 ώρες τη βδομάδα!».

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «οι Βολιώτες θα επιβαρυνθούν με μια ακόμη σημαντική αύξηση της τάξης περίπου 30% από το τέλος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική αρχή Βόλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, έχει αποφασίσει να παραχωρήσει το ΔηΔΕΣ, με σχετικό διαγωνισμό, σε ιδιωτική εταιρεία». Με αυτόν τον τρόπο «μετατρέπει το κέντρο του Βόλου σε επιχείρηση κερδοφορίας από τη στάθμευση, οξύνοντας ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΦΩΤΟ

H ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ με βαθύτατη θλίψη αποχαιρέτησε την Τετάρτη 4/11 τον σύντροφο ΣΠΥΡΟ ΣΙΔΕΡΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή μετά από σκληρή δίχρονη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.

Γεννήθηκε το 1954 στον Αυλώνα. Οντας φαντάρος οργανώθηκε στην ΚΝΕ και γυρίζοντας εντάχθηκε στην Οργάνωση Αυλώνα. Το 1976 έγινε μέλος του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε με τη δράση του μέχρι το τέλος της ζωής του. Πήρε μέρος σε όλες τις λαϊκές και εργατικές διεκδικήσεις της περιοχής του. Σοβαρός, αταλάντευτος και συνεπής κατά τη διάρκεια των αντεπαναστατικών ανατροπών το '89 - '91 και της κρίσης στο Κόμμα, υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Κατερίνα, στα παιδιά του, Τασούλα και Παναγιώτη, και στους οικείους του.

Η οικογένεια της αδελφής του Ελένης και η Καμάρη Κανάκη προσφέρουν στη μνήμη του σ. Σπύρου Σιδέρη 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σύντροφοι της ΚΟΒ Ωρωπού - ως πρώτη δόση - προσφέρουν στη μνήμη του σ. Σπύρου Σιδέρη 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων από τον ΟΤΕ που «έφυγαν» από τη ζωή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 100 ευρώ.

Ι. Αντωνίου, Γ. Δάρρας, Δ. Βασιλόπουλος

Προσάραξη οχηματαγωγού στην Κάρπαθο

Σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι Διαφανίου της Καρπάθου προσάραξε χτες το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» με 109 επιβάτες και 64 μέλη πλήρωμα. Το πλοίο, προερχόμενο από τη Χάλκη, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι της Καρπάθου, κάτω από άγνωστες συνθήκες, προσάραξε, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμός, εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Θα ακολουθούσαν οι διαδικασίες αποκόλλησης του πλοίου.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 50χρονης

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση της δολοφονίας της 50χρονης ημεδαπής που έγινε στην Αγία Βαρβάρα. Η 50χρονη είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, στις 6/11, στο διαμέρισμα όπου έμενε. Κατηγορούμενοι ως δράστες της ανωτέρω πράξης είναι 15χρονη ημεδαπή, κόρη του θύματος, 16χρονος ημεδαπός και 17χρονος αλλοδαπός. Μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας ερεύνησαν το διαμέρισμα και αφαίρεσαν τραπεζική κάρτα ανάληψης του θύματος, την οποία χρησιμοποίησαν λίγο αργότερα, κάνοντας αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ.

Στις 8/11 η 15χρονη και ο 17χρονος εντοπίστηκαν στην πόλη των Σερρών, από αστυνομικούς και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, καθόσον αρχικά είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν η 15χρονη και ο 17χρονος, ενώ ο 16χρονος αναζητείται.

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ

Αναβλήθηκε την Παρασκευή επ' αόριστον η δίκη για τη δολοφονία του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας δεν δέχτηκε να τη διακόψει ή να την μεταφέρει σε άλλη αίθουσα, που θα επέτρεπε μεγαλύτερο αριθμό παρευρισκομένων και θα πληρούσε τα κριτήρια της δημόσιας δίκης. «Η δίκη θα γίνει με άλλη σύνθεση, μετά μεγάλης μου θλίψεως. Ηθελα πολύ να δικάσω», σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Δεν το δείξατε», ακούστηκε από την πλευρά των συνηγόρων.

Η Πολιτική Αγωγή και η υπεράσπιση ζήτησαν να μην αναβληθεί η δίκη αλλά να διακοπεί μέχρι να εξειδικευτούν τα μέτρα για τη διεξαγωγή πολυπρόσωπης δίκης με νέα ΚΥΑ ή να γίνει μεταφορά σε μεγαλύτερη αίθουσα. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η διακοπή του δικαστηρίου στις 21/10/2020, λόγω προβλημάτων υγείας που επικαλέστηκε ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία στιγμή επιτράπηκε στην αίθουσα η παρουσία του Παρατηρητηρίου της δίκης «ZackieOh Justice Watch», το οποίο θα μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία, ενώ δεκτοί έγιναν μόνο τρεις δημοσιογράφοι, κυρίως από τηλεοπτικά μέσα... Να υπογραμμιστεί ότι η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μέσω της συνηγόρου της Αννυς Παπαρρούσου θα κάνει αίτηση για επίσπευση της δίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ