ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 22 Νοέμβρη 2020
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κλιμακώνουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Κόμματος

Στο 41,04% η κάλυψη του πλάνου στο τρίτο «κλείσιμο»

Στα «γεμάτα» μπαίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος, για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερνικηθούν δυσκολίες και εμπόδια που βάζει η δύσκολη για το λαό περίοδος.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πορεία κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου, που φτάνει στο 41,04%, μετά από τρία «κλεισίματα», ενώ η ΚΝΕ βρίσκεται στο 40,34%.

Μέσα στην περασμένη βδομάδα μάλιστα η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη της άμιλλας μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων Περιοχής, καλώντας όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να αξιοποιήσουν αυτήν τη δοκιμασμένη μορφή ενίσχυσης της ατομικής πρωτοβουλίας και κινητοποίησης μελών και φίλων για την κατάκτηση των υψηλών στόχων του Κόμματος. Οπως σημειώνει η Γραμματεία, με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος και τεχνικός εξοπλισμός. Για τη 2η Οργάνωση: Τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος. Για την 3η Οργάνωση: Τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος. Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι, πρώτον, ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ, δεύτερον, η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη και, τρίτον, ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Φουντώνει η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις

Σημειώνεται ότι μετά τα τρία πρώτα πανελλαδικά «κλεισίματα», στην πρώτη θέση μέχρι τώρα βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού, που δεν φαίνεται να απειλείται αφού έχει φτάσει ήδη στο εντυπωσιακό 72,53%. Στη δεύτερη θέση - που την περασμένη βδομάδα έκανε ξανά το μεγαλύτερο ποσοστιαίο «άλμα», κατά 9,44% - βρίσκεται πλέον η ΚΟ Αιγαίου με 47,34%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ΚΟ Θεσσαλίας, με 46,85%.

Σε ό,τι αφορά τις άμιλλες ανάμεσα σε Τομεακές Οργανώσεις, θυμίζουμε ότι η ΤΕ Κύπρου έχει καλέσει την ΤΕ Κεντρικής Ευρώπης, ενώ σήμερα δημοσιεύουμε ένα ακόμα κάλεσμα.

Η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γραμματείας της ΚΕ, προκαλεί την Τομεακή Οργάνωση Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως γράφει στην επιστολή της, «παλεύουμε μαζί για να δυναμώσουν το Κόμμα και οι αγώνες των εργατοϋπαλλήλων στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών. Αν και χιλιόμετρα μακριά, οι συντροφικοί μας δεσμοί σφυρηλατούνται στους αγώνες που δίνουμε σαν μια γροθιά σε όλη τη χώρα απέναντι στον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό, για την υγεία και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας». Η κλαδική Οργάνωση από την Αττική, προκαλώντας την αντίστοιχη από την Κεντρική Μακεδονία, δηλώνει βέβαιη ότι «μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα από εσάς και να υπερκαλύψουμε το πλάνο μας σε μεγαλύτερο ποσοστό (βρισκόμαστε ήδη στο 47%), να ανταποκριθούμε καλύτερα σε όλα τα κριτήρια που θέτει η Γραμματεία της ΚΕ στο πλαίσιο της άμιλλας των Οργανώσεων». Και την προκαλεί να αποδείξει το αντίθετο. «Θα είναι τιμή μας να βρεθούμε στη δεύτερη θέση από μια Κομματική Οργάνωση που παλεύει αντιμετωπίζοντας πιο έντονα τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, μας ικανοποιεί ότι το Κόμμα μας θα βγει πιο δυνατό, οικονομικά ενισχυμένο! Αν δεχτείτε την άμιλλα θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε το βραβείο. Αναμένουμε την απάντησή σας. Ζήτω το ΚΚΕ!», αναφέρει η Οργάνωση.

Τιμώντας την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος

Στο μεταξύ, για την επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης επιστρατεύονται μορφές και μέσα, και με βάση την επικαιρότητα, που διευκολύνουν το μαζικό πολιτικό άνοιγμα αλλά και τη δημιουργία κλίματος μαζικής και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Την περασμένη βδομάδα, που το Κόμμα μας έκλεισε 102 χρόνια ζωής και δράσης, πάντα στο πλευρό του λαού και στην πρώτη γραμμή για το δίκιο του, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν «κλεισίματα» προς τιμήν της μεγάλης αυτής επετείου. Ταυτόχρονα, μέλη και φίλοι του Κόμματος δίνουν απάντηση και μέσα στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο Κόμμα επειδή δεν δίνει στο κράτος τα ονόματα του εργατόκοσμου που το ενισχύει.

Μεταξύ άλλων καταγράφουμε τις προσφορές:

-- Μια μεγάλη εισφορά προς τιμήν των 102 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος κατάφερε να κάνει η ΤΟ ΑΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Σε μια περίοδο που στα πανεπιστήμια δεν γίνονται μαθήματα λόγω της πανδημίας, κάτι που προσθέτει δυσκολίες στην καθημερινή επαφή με φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους στα ιδρύματα, η Οργάνωση δεν το βάζει κάτω. Κατάφερε σε λίγες μέρες να συγκεντρώσει 4.210 ευρώ. Η Οργάνωση καλεί τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους ερευνητές και τους διδάσκοντες «να κάνουν κριτήριο την καθημερινή οργάνωση των αγώνων και των διεκδικήσεων στις σχολές μας, την καθημερινή δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Τις παρακαταθήκες που αφήνει η οργάνωση της πάλης για να αντιστοιχίζονται οι σύγχρονες δυνατότητες με την πραγματικότητα. Την αποκάλυψη της αδυναμίας του σημερινού "επιχειρηματικού πανεπιστημίου" να δώσει απαντήσεις στις ανάγκες των φοιτητών για ολοκληρωμένες σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, των εργαζομένων για εξασφάλιση πλήρων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, χωρίς φόβο ή ανασφάλεια, των διδασκόντων και των ερευνητών για έρευνα με κατοχύρωση πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, έρευνα ικανή να διεξάγεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι με κριτήριο την κερδοφορία της». Σε μια συμβολική κίνηση, μάλιστα, προσφέρθηκε από την Οργάνωση μια αναμνηστική κάρτα σε όσους έκαναν εισφορά στο Κόμμα για τα 102 χρόνια από την ίδρυσή του.

-- Η ΚΟΒ Λόφου - Σφαγείων Καλλιθέας προσφέρει το ποσό των 720 ευρώ, από προσωπικές εισφορές του κάθε μέλους της.

-- Οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ από τις περιοχές της Ανθούπολης και του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 1.200 ευρώ, ως απάντηση στο άθλιο πρόστιμο που του επιβάλανε. Και αναφέρουν: «Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα βάλετε στο χέρι το ΚΚΕ, που τόσα χρόνια πρωτοστατεί σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργατών και όλου του λαού που υποφέρει από τις πολιτικές σας! Οπως τα υπόλοιπα κόμματα έχουν διαλέξει να είναι υπερασπιστές μιας χούφτας βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, έτσι κι εμείς διαλέγουμε να ενισχύσουμε τον αγώνα του ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο που βάζει μπροστά τα συμφέροντα της τάξης μας. Από τις εργατογειτονιές του Περιστερίου στο ιστορικό "Κάρβουνο" και στον Αγιο Βασίλη, στέλνουμε σήμερα το δικό μας μήνυμα, με την υπόσχεση αύριο να είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί στον αγώνα για την κατάργηση αυτού του βάρβαρου συστήματος, που γεννά πείνα, πολέμους, προσφυγιά, μαζί με το κόμμα μας, το ΚΚΕ».

-- Οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ κατέθεσαν στο Κόμμα την περασμένη βδομάδα μέλη του του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, ως απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, και όπως αναφέρουν: «Κάθε φορά που το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του θα επιτίθενται στο ηρωικό ΚΚΕ, θα είμαστε εδώ, για να το ενισχύουμε ακόμα περισσότερο από το υστέρημά μας, για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του αγώνα».

-- Στα γενέθλια του Κόμματος αφιέρωσε το τελευταίο οικονομικό «κλείσιμο» η ΚΟΒ Οικοδόμων της ΤΕ Αχαΐας του Κόμματος, πιάνοντας το 47% του πλάνου της! Και μας γράφουν: «Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματός μας, προσφέροντας το μεροκάματό μας, φτάνοντας σε κάθε εργάτη με το κουπόνι στο χέρι, για να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό! Φτάνουμε σε κάθε οικοδομή, σε κάθε εργοτάξιο, όπου ζει και δουλεύει ο εργατόκοσμος, με μοναδικό μας σκοπό να φτάσει παντού η ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ και να ισχυροποιηθεί οικονομικά το Κόμμα της τάξης μας. Κάθε κουπόνι που θα κόβουμε θα είναι γροθιά στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, γιατί ξέρουν πως οι κομμουνιστές δεν συμμορφώθηκαν ούτε θα συμμορφωθούν ποτέ "προς τας υποδείξεις". Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή όπως και τότε, που από τα μεγάφωνα ακουγόταν "Ερχονται οι οικοδόμοι" σπάζοντας τον φόβο, πεισμένοι για το δίκιο, στο δρόμο του αγώνα. Στην ΚΟΒ Κατασκευών Πάτρας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση του Κόμματός μας. Συνεχίζουμε πιο δυνατά με πίστη στο δίκιο και τη νίκη της εργατικής τάξης και του λαού!».

-- Οι ΚΟΒ Πολυτεχνείου Πάτρας, τιμώντας τα 102 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ, πρόσφεραν 210 ευρώ στο Κόμμα. «Εμπνεόμαστε από την Ιστορία, από τους αγώνες του ΚΚΕ και βαδίζουμε κάθε μέρα όλο και πιο αποφασισμένοι τον ανηφορικό δρόμο για τη ρήξη και την ανατροπή του σαπισμένου καπιταλισμού, τον σίγουρο δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, γιατί εμείς οι κομμουνιστές "δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό"», σημειώνουν.


Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων

«Είναι ώρα ευθύνης!», «ώρα να μπει lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!»: Με το σύνθημα αυτό συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών σε κείμενο που διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ηδη, το κείμενο υπογράφεται από χιλιάδες αγωνιστές που συμμετέχουν σε φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που δίνουν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές σε διάφορα μέτωπα πάλης.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία, που στόχο έχει την έκφραση αλληλεγγύης στην εργατική - λαϊκή πάλη, ενώ αποτελεί και ένα προσκλητήριο για να «ενώσουμε τις φωνές μας», προκειμένου να κλιμακωθεί η διεκδίκηση των εργαζομένων, να πάρουν επιθετική απάντηση η συκοφάντηση και η προσπάθεια χτυπήματος των αγώνων των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων το κείμενο τονίζει: «Η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει "διάλειμμα", τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματά του. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη, παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του».

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει σε επόμενο φύλλο πολλές από τις εκατοντάδες νέες που έχουν ήδη συγκεντρωθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ