ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε μαχητικά! Καμιά Οργάνωση δεν θα μείνει πίσω!

Στο 79,30% φτάνει η κάλυψη του πλάνου

Τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε όλες οι Οργανώσεις και κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε φίλος του Κόμματος να ανταποκριθούν με επάρκεια στους υψηλούς στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης, αποτυπώνει η μέχρι σήμερα προσπάθεια, που κορυφώνεται τις επόμενες μέρες. Μέρες που είναι κρίσιμες ώστε να μην υπάρχει ούτε μια ΚΟΒ που δεν θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της, πραγματοποιώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα σε εργατόκοσμο για να ενισχύσει το Κόμμα.

Τα θετικά μηνύματα που εισπράττουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι και φέτος πολλά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πλάνο που καλύπτεται μέχρι σήμερα κατά 79,30% είναι εξολοκλήρου από διακίνηση του κουπονιού άνθρωπο τον άνθρωπο, αφού δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας μαζικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις και άλλες πρωτοβουλίες που γίνονται κάθε χρόνο.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κορυφώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ. Μια διαδικασία που βοηθάει κάθε κομμουνιστή, κάθε φίλο του Κόμματος και κάθε Οργάνωση να βγάζουν τον «καλύτερό τους εαυτό» στη συλλογική προσπάθεια, να ανεβάζουν όλο και περισσότερο τον πήχη της ατομικής προσφοράς, της αυταπάρνησης ακόμα και για το «ένα ευρώ επιπλέον».

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα μελών του Κόμματος, που αν και προσέχουν την υγεία τους, παίρνοντας μέτρα περιορισμού των μετακινήσεών τους σκαρφίζονται κάθε δυνατό τρόπου προκειμένου να μη λείψει από την ΚΟΒ τους η προσπάθεια που έκαναν άλλες χρονιές. Ετσι, μπορεί να μην έχουν την ευχέρεια να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, αλλά μεθοδικά και κλιμακωτά και πάντα με κάθε μέτρο προφύλαξης, από την πρώτη μέρα της Εξόρμησης έχουν καταφέρει να κόψουν κουπόνι στον κύκλο τους. «Μέχρι πέρσι πήγαινα εγώ, φέτος έχουν έρθει στο κατώφλι του σπιτιού μου για να ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα», μεταφέρει μέλος του Κόμματος σε γειτονιά του Πειραιά, εξηγώντας πώς τα κατάφερε «μένοντας σπίτι» να συγκεντρώσει χρήματα από δεκάδες ανθρώπους.


Η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου φτάνει στο 79,30%, με δύο ΚΟ να έχουν ήδη υπερκαλύψει τον στόχο τους και μια σειρά ακόμα να είναι σε τροχιά υπερκάλυψης.

Με βάση το πιο πρόσφατο κλείσιμο, η ΚΟ Αιγαίου έκανε το μεγαλύτερο «κλείσιμο» (+14,68%) και κατάφερε να περάσει πρώτη, με 103,32%, αφήνοντας μια ανάσα πίσω της την ΚΟ Εξωτερικού που έχει υπερκαλύψει κατά 103,09%, πιάνοντας ακόμα και το αναπροσαρμοσμένο πλάνο της. Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Κρήτης με 85,96%, αφήνοντας εκτός τριάδας (4η) την ΚΟ Θεσσαλίας με 83,83% για πρώτη φορά από την αρχή της Εξόρμησης.

Στην 5η θέση παραμένει η ΚΟ Πελοποννήσου, φτάνοντας στο 82,39%, ενώ η ΚΟ Ηπείρου συνεχίζει ανοδικά καθώς αυτήν τη βδομάδα είναι 6η με 80,46% (από 10η που ήταν στα τέλη Νοέμβρη). Ακολουθεί η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 79,18%, ενώ στην 8η θέση παραμένει η ΚΟ Αττικής με 79,07%, με την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κατόπι» της φτάνοντας στο 70,35%. Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας φτάνει στο 70,25%, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας στο 70,03% και η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης στο 63,12%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 82,13%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 97,4% και η ΚΟΒ του «902» κατά 76,6%.

Συνεχίζονται οι συγκινητικές προσφορές

Μαζί με την κλιμάκωση της μάχης συνεχίζονται και οι προσφορές στο Κόμμα επώνυμα ή μέσω ΚΟ, ως απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Κάθε προσφορά και μια δήλωση στήριξης, μια συμμετοχή στον δίκαιο αγώνα που πρωτοστατούν οι κομμουνιστές για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες:

-- Σήμερα που δυναμώνει η αντιλαϊκή επέλαση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, που η ζωή και η υγεία του λαού διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από τις πολιτικές διαρκούς στήριξης του κεφαλαίου, είναι κρίσιμο ζήτημα για τη λαϊκή οικογένεια η ενίσχυση, με κάθε τρόπο, του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΤΕ Καβάλας, Νίκος Καϊρέτης.

-- Το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρει 150 ευρώ στο Κόμμα και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς, η Διοικούσα Επιτροπή.

-- Είμαι φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ γιατί είναι το Κόμμα στήριγμα των εργαζομένων, που παλεύει για την κοινωνία κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για την υποστήριξη αυτού του αγώνα, ως ελάχιστο δείγμα συμμετοχής, προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Μ.Κ.

-- Η Ξανθή Καραμήτα - Αντωνίου προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο πρόστιμο που του επιβλήθηκε επειδή δεν δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων το ενισχύουν οικονομικά. Το ποσό των 20 ευρώ προσφέρουν επίσης οι φίλες της.

-- Σύντροφοι και φίλοι της ΚΟΒ ΜΚΟ - ΑΜΚΕ της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΚΚΕ συγκέντρωσαν το ποσό των 440 ευρώ από εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα» μεταξύ 7 και 11 Δεκέμβρη, ως απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή, δηλώνοντας: «Δεν θα μας φιμώσουν! Οι κομμουνιστές με αποφασιστικότητα τραβάμε μπροστά και ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια. Κόντρα στην καταστολή του συστήματος, κόντρα στο πρόστιμο για τα οικονομικά του Κόμματος. Βρίσκουμε όλους τους τρόπους για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να ενισχυθεί ο αγώνας του λαού μας. Συνεχίζουμε!».


Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη του πλάνου

Στην Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την τελευταία βδομάδα καταφέραμε να καλύψουμε το 25% του πλάνου μας, να φτάσουμε σε ποσοστό υπερκάλυψης 101%. Δεν παραγνωρίζουμε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει η φετινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Ο λαός και η νεολαία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βιώνουν με τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε καθεστώς «περιοριστικών μέτρων» 1 μήνα παραπάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα και παρ' όλα αυτά την περασμένα βδομάδα ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή. Η κυβέρνηση συνεχίζει να επικαλείται την «ατομική ευθύνη» για την τήρηση των μέτρων, την ίδια ώρα που δεν κάνει τίποτα για την ενίσχυση των δομών Υγείας στις πόλεις της περιοχής, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις μεγάλες μονάδες και τα εργοστάσια που υπάρχουν. Εχουμε αποφασίσει πως ειδικά σε αυτές τις συνθήκες η δράση μας και η παρέμβασή μας χρειάζεται να «σπάνε» τη σιγή νεκροταφείου, να δυναμώνει η διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε και τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ενα στοιχείο που ξεχώρισε και βοήθησε την προσπάθειά μας την τελευταία βδομάδα είναι ότι το μήνυμα που οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν κάθε χρόνο με τα αγωνιστικά κάλαντα, ήταν απαραίτητο να φτάσει σε περισσότερα σπίτια, ακόμα περισσότερα χωριά, γιατί ακριβώς είναι πολύ περισσότεροι οι εργαζόμενοι και μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας που φέτος βρίσκονται σε αβεβαιότητα, με τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή να έχουν αυξηθεί, με το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών να έχει δεχθεί μεγάλο χτύπημα. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οργανώσαμε καλύτερα τα αγωνιστικά κάλαντα, θέλαμε να δώσουμε κουράγιο και μήνυμα αγώνα. Φτάσαμε σε πολλά χωριά της περιοχής, σε εργατικές συνοικίες των πόλεων και στοχεύουμε να φτάσουμε σε όσο περισσότερα μπορούμε.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Β. Κ., μαχητή του ΔΣΕ: «Σας περιμένουμε κάθε χρόνο. Τα παιδιά μου δεν θα έρθουν φέτος για Χριστούγεννα, και τα οικονομικά δεν βγαίνουν εύκολα. Φέτος, όμως, θα δώσω περισσότερα στο Κόμμα μας, γιατί το μήνυμα που στέλνετε είναι πραγματική ανάταση, γιατί το Κόμμα μας φέτος τα χρειάζεται ακόμα περισσότερο».

Η μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου συνεχίζεται, φιλοδοξούμε να περάσουμε την Οργάνωση του Αιγαίου με την οποία βρισκόμαστε σε άμιλλα, αφού μετά το τελευταίο «κλείσιμο» έχουμε μειώσει πολύ τη διαφορά.


Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ