ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Ατρόμητη» ανατροπή στο Περιστέρι

Η σπουδαία νίκη - ανατροπή του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ και η πολλοστή φέτος επιβλητική εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στην Τρίπολη, ξεχώρισαν στην εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Super League 1, με την ολοκλήρωση της οποίας ο Ολυμπιακός αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Επέστρεψαν στις νίκες Αρης και ΑΕΚ.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ, με σκόρερ τους Μουνίθ (64'), Χαρίση (84') και Νάτσο (94'). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές (Σβιντέρσκι 22', Ουαρντά 82'), ενώ έχασε και πέναλτι με τον Τζιόλη στο 16', και τελικά υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και σε δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια.

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Αστέρα, σε μία ακόμα επιβλητική νίκη - πέρασμα από δύσκολη έδρα, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» «χτύπησαν» κυρίως στα τελευταία δέκα λεπτά κάθε ημιχρόνου, όπου πέτυχαν από δύο γκολ (Σεμέδο 35', Καμαρά 40', Φορτούνης 81', Μπρούμα 86').

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης «ρέφαρε» την ήττα στη Λαμία νικώντας 2-0 τον Βόλο (Σάσα 18', Μπερτόλιο 81') και παρέμεινε 2ος.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, για άλλη μια φορά χωρίς να πραγματοποιήσει ικανοποιητική εμφάνιση, τουλάχιστον πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού (Γαλανόπουλος 41') και εξασφάλισε λίγη ηρεμία μετά από μια ταραχώδη περίοδο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Σημειωτέον, ήταν η πρώτη φορά μετά από δυόμισι μήνες που η «Ενωση» κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Σημαντική νίκη πήρε στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός, 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης (Φ. Ιωαννίδης 20'), παρότι για περίπου σαράντα λεπτά αγωνίστηκε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζαγαρίτη με δεύτερη κίτρινη στο 53'. Το ματς επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ν. Ιωαννίδη από πλευράς γηπεδούχων, χωρίς όμως η κατάσταση να είναι όσο σοβαρή φάνηκε αρχικά. Ο Απόλλων διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦΗ νικώντας 2-0 τη Λαμία στο Ηράκλειο (Στάικος 34', Βαφέας 85'), ενώ ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (1) 38, Αρης (1) 32, ΠΑΟΚ (1) 28, ΑΕΚ (1) 27, Παναθηναϊκός 22, Βόλος 19, Αστέρας Τρίπολης 18, ΟΦΗ 18, Ατρόμητος (1) 17, Απόλλων Σμύρνης (1) 15, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Παναιτωλικός 11, ΑΕΛ (1) 8, Λαμία (3) 5.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστά η κάθε ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Μονόδρομος η νίκη

Ανεβασμένος μετά το «διπλό» στη Μόσχα επί της Χίμκι, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει νικηφόρα απόψε με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ (21.00 - Novasports 1) για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 9οι στη βαθμολογία με 8 νίκες, ισάριθμες ήττες και έναν αγώνα λιγότερο, οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την οκτάδα ή - ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα - και την είσοδο σε αυτήν, στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, σίγουρα πάντως να αποφύγουν την ήττα, που θα τους απομακρύνει από το στόχο τους.

Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος έκανε λόγο για κομβικό αγώνα όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Επλεξε το εγκώμιο της γερμανικής ομάδας, η οποία - θυμίζουμε - αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, φιγουράροντας στην πρώτη τετράδα, σε κάθε περίπτωση όμως δήλωσε αισιόδοξος για το επιθυμητό αποτέλεσμα, αρκεί όπως είπε οι παίκτες του να είναι «σκληροί» στα αμυντικά τους καθήκοντα και να αντεπεξέλθουν στο παιχνίδι με τις επαφές, καθώς η Μπάγερν διαθέτει λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Για τον Ολυμπιακό δεν θα αγωνιστεί ο Παπανικολάου, που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ αμφίβολος είναι και ο ΜακΚίσικ.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Ζαλγκίρις Κάουνας - Χίμκι (20.00 - Novasports 4), Βιλερμπάν - Εφές (21.45 - Novasports 3), Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (22.00 - Novasports 2).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Μόνο με ομάδες της SL1

Δυνατές κόντρες ανέδειξε η κλήρωση της ΕΠΟ

Με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων από τη Super League 1 θα διεξαχθεί τελικά ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας καθιστώντας την ως την πλέον ιδιαίτερη αφού αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η ΕΠΟ την Τρίτη 5/1 λίγο πριν πραγματοποιήσει την κλήρωση της α΄ φάσης. Και αυτό γιατί μπορεί η επιτροπή των ειδικών στο παρά 1 να έδωσε το πράσινο φως για συμμετοχή των ομάδων της Super League 2, ωστόσο η εισήγησή της δεν κάλυψε την Ομοσπονδία προκειμένου να συμμετάσχουν οι εν λόγω ομάδες. Οι ενστάσεις της ΕΠΟ εστιάστηκαν και στο γεγονός πως παρέμενε άγνωστο εάν οι ομάδες της SL2 μπορούσαν να αγωνιστούν καθώς ακόμα δεν έχει αρχίσει, ως γνωστόν, το πρωτάθλημά τους, ενώ μόλις πρόσφατα επιτράπηκαν οι προπονήσεις. Ετσι η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή της διοργάνωσης με το πλάνο που ήθελε τη συμμετοχή μόνο των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Παγίδες για τα φαβορί

Μπορεί η κλήρωση της ΕΠΟ για την α΄ φάση του Κυπέλλου να μην ανέδειξε κάποιο ντέρμπι, έφερε όμως αρκετά δυνατά παιχνίδια που κρύβουν παγίδες για τα φαβορί. Σημειώνεται πως βάσει του τρόπου διεξαγωγής οι ομάδες θα κοντραριστούν σε διπλά παιχνίδια μέχρι τον τελικό, ενώ δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η Λαμία, πέρασαν απευθείας στον β΄ γύρο της διοργάνωσης. Τα ζευγάρια έχουν ως εξής: ΠΑΟΚ - Λάρισα, Βόλος - ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος, Αρης - Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός - Ολυμπιακός.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 Γενάρη ενώ οι ρεβάνς στις 2, 3 και 4 Φλεβάρη.

ΠΟΛΟ - WORLD LEAGUE
Η Εθνική διεκδικεί την πρόκριση

Εχοντας το μυαλό και στον μεγάλο στόχο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά που ακολουθεί, η Εθνική ομάδα πόλο ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της διεκδίκησης μιας θέσης στην τελική φάση του World League. Η Ελλάδα μαζί με άλλες επτά ομάδες συμμετέχει στον ευρωπαϊκό όμιλο, που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, με στόχο ένα από τα τρία «εισιτήρια» για την τελική φάση στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Παράλληλα, οι αγώνες στην Ουγγαρία λειτουργούν και ως τεστ δυνάμεων για τους διεθνείς ενόψει της συμμετοχής τους στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ τον άλλο μήνα (14-21/2), όπου θα κριθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική ξεκινά σήμερα με αντίπαλο τη Γαλλία (19.30 ώρα Ελλάδας) με στόχο τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μαυροβούνιο - Κροατία. Τα άλλα ζευγάρια της οκτάδας: Σερβία - Ισπανία, Ιταλία - Ουγγαρία.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Νέα πρόταση της ΕΟΚ για το Φάιναλ 4

Μπορεί τα μέχρι τώρα δεδομένα να ήθελαν τη διεξαγωγή της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ με τη μορφή του Φάιναλ 8 σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο (ακούστηκε γι' αυτό της Ρόδου) λόγω των συνεπειών της Covid-19, ωστόσο το πλάνο ενδέχεται να αλλάξει και πάλι. Αυτό προκύπτει από τη νέα πρόταση της Ομοσπονδίας προς τις ομάδες που μετέχουν για πραγματοποίηση των αγώνων όπως έχουν οριστεί και στην τελική φάση να υπάρξει Φάιναλ 4 επίσης σε ένα γήπεδο (φαβορί φέρεται το Περιστέρι). Η Ομοσπονδία προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής των προημιτελικών στις έδρες που έχουν προκύψει από την κλήρωση του Νοέμβρη τη 10η Φλεβάρη και μετά να ακολουθήσει η διεξαγωγή του Φάιναλ 4.

Υπενθυμίζεται πως τα ζευγάρια της οκτάδας είναι: Κολοσσός - Προμηθέας, Λαύριο - ΑΕΚ, Ηρακλής - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - Περιστέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ