ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΑΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΠΑΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΚΟΥ, από το Πέραμα, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο συνταξιούχο κίνημα του Πειραιά, της ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, επίσης από το Πέραμα, του κομμουνιστή δημάρχου του Κορυδαλλού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ και της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΤΟΥΛΑΣ (ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ) ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ, που άφησε ένα πολύ μεγάλο κενό στο Παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσφέρω το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη του αγωνιστή προέδρου του Σωματείου Μυλεργατών ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΝΗ, του ΝΙΚΗΤΑ ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΥ, του ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΜΒΕΛΑ, προέδρου του Σωματείου Υαλουργών στο εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, του ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΑΒΟΛΑΚΗ (φωτ.), του ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΚΡΗ (φωτ.), του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΠΟΥΤΖΟΓΛΟΥ (φωτ.) που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), από τη Νέα Ιωνία, του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΑΧΑΡΗ (φωτ.), του ήρωα από την Καβάλα, υπευθύνου για τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, του ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΗΛΙΑ (φωτ.), που έπεσε μαχόμενος, όταν σε σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων θέλησε να κάνει έναν χαιρετισμό, ανέβηκε στο βήμα, μίλησε και λέγοντας «ευχαριστώ που με ακούσατε», έπεσε νεκρός, της ΕΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, οδοντιάτρου, που η επάρατος χούντα της 21ης Απρίλη 1967 τη βασάνισε τόσο απάνθρωπα που στην καθημερινή της ζωή πάθαινε παραισθήσεις σε σημείο που να μην μπορεί να κυκλοφορεί.

Επίσης, στη μνήμη των νεκρών μελών από την ΚΟΒ Ταμπουρίων, ΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΓΟΥΤΗ, ΒΕΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΙΣΒΑ, ΘΟΔΩΡΑ ΤΣΑΛΙΚΗ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ και τέλος του φίλου του Κόμματος, οπαδού από τους πιο πιστούς, που αν και τυφλός τα μάτια του τα είχε «ορθάνοιχτα», τα μάτια σας δεκατέσσερα έλεγε συχνά για να περιφρουρήσει το Κόμμα, ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

Eurokinissi

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
Γιώργος Βαγγελάκος

***

ΦΩΤΟ 2

Οι σύντροφοι Δήμας Δημήτρης και Κοδέλλας Χρήστος προσφέρουν στη μνήμη της σ. ΝΤΙΝΑΣ ΜΠΑΝΤΗ, στελέχους του Κόμματος στην Καρδίτσα και του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, προέδρου για χρόνια του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ), και του σ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, μέλους της ΚΕ, που μας άφησε υποδειγματικά λαμπρές και πολύτιμες παρακαταθήκες στον αγώνα του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία ως «Στρατηγός του Κάμπου», το ποσό των 40 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΤΙΝΟΥ και ΜΑΡΘΑΣ, των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΘΥΜΙΟΥ, των θείων μου ΓΙΑΝΝΗ και ΗΛΙΑ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη των συντρόφων και φίλων ΜΠΑΝΑΚΟΥ ΗΛΙΑ (φωτ.) και ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, κλωστοϋφαντουργών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης.

σ. Παπαδόγιαννη Βάσω

ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΤΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΤΖΟΓΛΟΥ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΑΛΑΓΑΡΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΛΑΓΑΡΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΝΤΙΝΑ ΜΠΑΝΤΗ
ΝΤΙΝΑ ΜΠΑΝΤΗ
Προσφορά

Για τον γιο μου, τον μαχητή και νικητή, που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες, προσφέρω στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 50 ευρώ και του υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσει σε μια κοινωνία ανθρώπινη. «Κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ' όλα, δεν στο 'χω πει ακόμα».

Παναγιώτης Λιαγκριδώνης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ