ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Αναβλήθηκε ξανά η συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις

Σωματεία και φορείς απαιτούν να αποδοθούν στο λαό και όχι για επιχειρηματική αξιοποίηση οι χώροι της ΓΑΙΟΣΕ

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία
Κάτω από το βάρος της αγωνιστικής και αποφασιστικής παρέμβασης, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για τη λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού στο δήμο.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν να αποσυρθεί το σχετικό θέμα και να μη συγκροτηθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα και τα αιτήματα της κινητοποίησης. Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην τοποθέτησή του στην Οικονομική Επιτροπή ο Γιώργος Βαρλάς, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προχώρησε στην τεκμηριωμένη αιτιολόγηση του αιτήματος για απόσυρση του επίμαχου θέματος. Κατήγγειλε τόσο τη διαδικασία συζήτησης, που παρακάμπτει επίτηδες το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και την ουσία, το γεγονός δηλαδή ότι ο Οργανισμός προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου που σχετίζεται και με τα σχέδια παράδοσης και επιχειρηματικής αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων της ΓΑΙΟΣΕ, αντί αυτοί να αποδοθούν στο λαό, για τις ανάγκες του στην αναψυχή.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, η Ελένη Καμαρινοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αφού στάθηκε στη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, κάλεσε όλους να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να αποσυρθεί οριστικά το σχετικό θέμα και να μη συγκροτηθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «γνωρίζουμε καλά ότι το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης και των δημάρχων θα ενταθεί. Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί αποτελούν βασικά εργαλεία για την υλοποίηση της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής τους. Μέσα από τις συγκεκριμένες εταιρείες επιδιώκουν να εκποιήσουν ολόκληρες υπηρεσίες των δήμων στους επιχειρηματικούς ομίλους για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Συλλυπητήρια

Η ΚΟΒ Διονύσου - Βόρειων Χωριών εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους συντρόφους Βαγγέλη Μαρίνογλου και Ελένη Μαρκοσιάν για την απώλεια του πατέρα τους, Θανάση, στη μνήμη του οποίου προσφέρει 50 ευρώ προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Νέες καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά. Μια νέα καταγγελία αφορά τον θάνατο ηλικιωμένου που ο γιος του ζει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα είπε, όταν επέστρεψε στη χώρα για να τον επισκεφτεί, τον βρήκε σε τραγική κατάσταση: «Σαν να ήταν σε κώμα, δεν μπορούσε να μιλήσει (...) Είχε έρθει και η μάνα μου και έλεγε "εδώ γίνεται χαμός, είναι νηστικός, είναι άπλυτος"». Για εικόνες που δεν ανταποκρίνονται σε τόπο διαμονής των ηλικιωμένων κάνουν λόγο στις περιγραφές τους συγγενείς και πρώην νοσηλευτές. Θύματα αυτής της κατάστασης ήταν δεκάδες ηλικιωμένοι. Συγκλονιστική ήταν και η περιγραφή της δικηγόρου που ξεκίνησε τις καταγγελίες για τις συνθήκες που βίωναν οι ηλικιωμένοι στη δομή. «Μου έκρυβαν τον πατέρα μου, δεν με άφηναν να τον δω. Οταν τον είδα, έφριξα. Τον είχαν δεμένο σε μια καρέκλα, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον».

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Νέος αγωνιστικός σχεδιασμός για τις χωματερές Φυλής και Σχιστού

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αττικής καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Μάη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ανω Λιοσίων, για να δοθεί συνέχεια στις αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα που σχεδιάζουν κυβέρνηση και Περιφέρεια με τη χωματερή της Φυλής.

Η σύσκεψη γίνεται και στο φόντο των αποκαλύψεων για τις υπερβάσεις σε μια σειρά επικίνδυνες χημικές ουσίες, που απειλούν τα υπόγεια νερά της περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα συνολικά του λαού της Αττικής. Τις αποκαλύψεις έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης».

Στις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής περιλαμβάνονται: Την Τετάρτη 12 Μάη στις 8.30 π.μ. αποκλεισμός της χωματερής. Το διάστημα 20 έως 30 Μάη κινητοποιήσεις - ενημερώσεις σε όλους τους δήμους. Το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα.

Επίσης, τα σωματεία και οι φορείς του Περάματος, της Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά οργανώνουν διαμαρτυρία στις 12 Μάη, στις 6 π.μ., με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πειραιά στο Σχιστό.

Θα ακολουθήσει στις 20 Μάη συνέντευξη Τύπου των μαζικών φορέων και σωματείων.

Σύσκεψη για την παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Σύσκεψη φορέων και κατοίκων της Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μάη, στις 11.30 π.μ. στη μαρίνα (αναψυκτήριο) Αρετσούς, στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης ενάντια στην παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα και της διεκδίκησης της ανάπλασης της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ