Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Νέος αγωνιστικός σχεδιασμός για τις χωματερές Φυλής και Σχιστού

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αττικής καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Μάη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ανω Λιοσίων, για να δοθεί συνέχεια στις αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα που σχεδιάζουν κυβέρνηση και Περιφέρεια με τη χωματερή της Φυλής.

Η σύσκεψη γίνεται και στο φόντο των αποκαλύψεων για τις υπερβάσεις σε μια σειρά επικίνδυνες χημικές ουσίες, που απειλούν τα υπόγεια νερά της περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα συνολικά του λαού της Αττικής. Τις αποκαλύψεις έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης».

Στις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής περιλαμβάνονται: Την Τετάρτη 12 Μάη στις 8.30 π.μ. αποκλεισμός της χωματερής. Το διάστημα 20 έως 30 Μάη κινητοποιήσεις - ενημερώσεις σε όλους τους δήμους. Το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα.

Επίσης, τα σωματεία και οι φορείς του Περάματος, της Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά οργανώνουν διαμαρτυρία στις 12 Μάη, στις 6 π.μ., με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πειραιά στο Σχιστό.

Θα ακολουθήσει στις 20 Μάη συνέντευξη Τύπου των μαζικών φορέων και σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ