Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Εγκριση κονδυλίων για τις φυλακές ξεριζωμένων στα νησιά

Η ΕΕ ενέκρινε τον προϋπολογισμό της νέας κλειστής δομής για τους ξεριζωμένους στη Λέσβο, της νέας φυλακής που καταγγέλλουν σωματεία και φορείς του νησιού, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την αποδεχτούν. Οπως ανακοινώθηκε, το κόστος αυτής της δομής και της νέας που σχεδιάζεται και στη Χίο είναι στα 155 εκατ. ευρώ, και ως ημερομηνία λήξης των έργων εμφανίζεται η 31η Μάρτη 2022.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 29/4 και απευθύνεται προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γίνεται γνωστή η αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής νέων κλειστών δομών στη Λέσβο και στη Χίο, σε ενιαίο κωδικό με αυτές σε Σάμο, Κω και Λέρο. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για όλες αυτές τις δομές διαμορφώνεται στα 269.230.663,55 ευρώ.

Για την αποδοχή της νέας δομής, κυβέρνηση και δημοτική αρχή αξιοποιούν ως «δόλωμα» και την αυτονόητη υποχρέωσή τους να αποδώσουν τη Μόρια στο λαό του νησιού. Στο μεταξύ, έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου στη Λέσβο, προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω διάδοση μέσα στην κοινότητα των αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 θετικά δείγματα ανάμεσα στους μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν στο προσωρινό ΚΥΤ, ενώ δύο άτομα θετικά στον ιό βρίσκονται στη δομή καραντίνας που λειτουργεί στη δυτική Λέσβο, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεγάλα Θέρμα. Οι θετικοί στον ιό μαζί με τις στενές επαφές τους (πάνω από 100 άτομα) βρίσκονται σε χώρο καραντίνας μέσα στο ΚΥΤ, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ