Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στο νομό

Καλπάζει ο ιός σε Αιτωλικό, Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, καθώς η πανδημία καλπάζει στο νομό, που μετρά πάνω από 271 κρούσματα μόνο σε ένα 48ωρο (Πέμπτη και Παρασκευή), με κύριες εστίες σε Αιτωλικό, Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Η Οργάνωση του Κόμματος υπενθυμίζει ότι «τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου έχουν προειδοποιήσει για τις επικίνδυνες συνέπειες της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ τον γύρο της χώρας έκαναν οι εικόνες συγχρωτισμού, η πολύωρη αναμονή 200 ανθρώπων προκειμένου να εμβολιαστούν».

Σε αυτό το φόντο η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για:

  • Αποφασιστική ενίσχυση των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις που είναι σε εκκρεμότητα.
  • Απεμπλοκή των δύο νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού και ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την επίσπευση των εμβολιασμών.
  • Δημιουργία όλων των αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων - γραμμών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και αξιοποίηση όλων των κτιριακών υποδομών (κτίριο Παλιάς Αγοράς, παλιό νοσοκομείο κ.λπ.).
  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας του νομού και ένταξή τους στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Ενταξη των ιδιωτών ιατρών του νομού στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ θα έχουν εγκληματικές ευθύνες αν δεν υλοποιήσουν τα παραπάνω αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της περιοχής», τονίζει η ΤΕ και καλεί τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρύβει πίσω από ποινές τις ευθύνες της για ελλείψεις και καθυστερήσεις στον εμβολιασμό (2021-08-17 00:00:00.0)
Να ανοίξουν άμεσα τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής (2021-02-16 00:00:00.0)
Αθωράκιστοι οι υγειονομικοί και ο λαός της πόλης με ευθύνη της κυβέρνησης (2021-02-02 00:00:00.0)
Αντί για ουσιαστικά μέτρα έστω και τώρα, τα φορτώνουν όλα ξανά στην «ατομική ευθύνη» (2020-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ