Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις ενάντια στην υποβάθμιση του πτυχίου τους και παράλληλα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο πλευρό της Επιτροπής βρέθηκαν εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ, εκπρόσωποι σωματείων και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών ζήτησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις διεκδικήσεις τους, όμως για άλλη μια φορά εισέπραξαν αρνητική απάντηση.

Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών κατήγγειλε με δήλωσή του ο Γ. Δελής και ζήτησε την άμεση ικανοποίησή τους.

Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ απαιτούν:

  • Να μην υποβαθμιστεί η αξία του πτυχίου από επίπεδο 4 (ν. 3475/2006) σε επίπεδο 3, το οποίο τους δίνει μια απλή βεβαίωση σπουδών αντί πτυχίου.
  • Να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (επιπλέον αίθουσες, τεστ Covid-19).
  • Οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών που δεν εργάζονται και συνεπώς δεν έχουν κάποιο οικονομικό βοήθημα.
  • Να ενισχυθούν οικονομικά οι μαθητές του προγράμματος σίτισης - στέγασης του ΟΑΕΔ.
  • Να ενισχυθούν τα εργαστήριά τους με περισσότερο εργαστηριακό υλικό.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ