ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τα κατάλληλα μέτρα οργάνωση και σε κλίμα ενθουσιασμού η αναχώρηση χιλιάδων κατασκηνωτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο κύριος όγκος των κατασκηνωτών φτάνει σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, με τα δρομολόγια που έφυγαν χτες το βράδυ από Πειραιά και Καβάλα.

Με την οργάνωση και την πειθαρχία που τους διακρίνει, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ επιβιβάστηκαν χτες στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Στον προβλήτα του λιμανιού, έξω από το πλοίο, εκτός από τις Οργανώσεις της Αττικής βρέθηκαν και αυτές από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μόλις έφταναν έπαιρναν τα εισιτήρια, συμπλήρωναν τα προβλεπόμενα ερωτηματολόγια και επιβιβάζονταν στο πλοίο, χωρίς να δημιουργηθεί καθόλου συνωστισμός, ενώ είχε προβλεφθεί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που διενεργούσε τεστ για όσους δεν είχαν καταφέρει να κάνουν.

Το διήμερο για τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες ξεκινάει από την επιβίβαση. Με γέλια και καλή διάθεση, βρίσκουν τις θέσεις και απλώνουν τα πράγματά τους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τις μουσικές και τα τραγούδια, εκμεταλλευόμενοι και ένα πιάνο που υπάρχει στο πλοίο.

Το ταξίδι ξεκινάει και οι 12 (τουλάχιστον) ώρες που θα διαρκέσει θα είναι σίγουρα γεμάτες...

Λίγο πριν τη 1 χτες το μεσημέρι αναχώρησαν για το ταξίδι τους προς τη Λέσβο και το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και οι κατασκηνωτές από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στα πηγαδάκια και τις παρεούλες των μικρών φίλων της ΚΝΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου η προσμονή για το ξεκίνημα του ταξιδιού ήταν έκδηλη, την ίδια ώρα που οι μεγαλύτεροι εξασφάλιζαν ότι οι κατασκηνωτές δεν έχουν ξεχάσει τίποτα.

Αφού φορτώθηκαν οι σημαίες και τα πανό των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, που προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Διημέρου, οι κατασκηνωτές με χαμόγελα και κέφι, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επιβιβάστηκαν και το ταξίδι τους για τη Λέσβο ξεκίνησε.

Την ίδια περίπου ώρα ξεκίνησαν και από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ οι Οργανώσεις της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αναχώρησαν και από τη Λάρισα χτες το μεσημέρι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που θα συμμετάσχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης τηρήθηκαν υποδειγματικά τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία θα συνεχιστούν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και στην κατασκήνωση.

Πριν την είσοδο στα λεωφορεία έγινε θερμομέτρηση σε όλους, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική μέσα σε αυτά και τηρούνταν ο επιτρεπόμενος αριθμός ως προς την πληρότητα.

Θερμή, συντροφική υποδοχή στους πρώτους κατασκηνωτές στα Τσαμάκια

Οι πρώτοι κατασκηνωτές έφτασαν στον χώρο της κατασκήνωσης
Οι πρώτοι κατασκηνωτές έφτασαν στον χώρο της κατασκήνωσης
Με το σύνθημα του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου να ακούγεται από τα μεγάφωνα, έφτασαν οι πρώτοι κατασκηνωτές στο άλσος Τσαμάκια.

«Καλημέρα! Καλωσήρθατε σύντροφοι!»

Με ένα χαμόγελο και ένα αναμνηστικό εφημεριδάκι, ειδική έκδοση για το Διήμερο της ΚΝΕ με τον τίτλο «Σ' αυτό τον τόπο που 'ρθατε», τους υποδέχονται τα μέλη της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ.

Η οργάνωση υποδειγματική: Τα είδη που συγκέντρωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για τους πρόσφυγες φτάνουν σε ειδικό χώρο και θα παραδοθούν αύριο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Συνεχείς είναι οι υπενθυμίσεις για να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Μέσα σε χειροκροτήματα, λίγο μετά, γίνεται και η υποδοχή των παιδιών απ' το «Κόκκινο Αερόστατο».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τιμωρούν οπλίτη επειδή χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που συμμετέχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής τιμωρεί οπλίτη γιατρό στη Λέσβο με 10 μέρες φυλακή, επειδή χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που επισκέπτονται το νησί με αφορμή τις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία:

«Σε μια αντιδραστική κίνηση αυταρχισμού προχώρησε η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, τιμωρώντας με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη, επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε σήμερα στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Η διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ ανακοίνωσε τηλεφωνικά την ποινή, ενώ μάλιστα ο στρατιώτης βρισκόταν σε άδεια, λέγοντάς του προκλητικά πως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την πολιτική του σκέψη και άποψη, καθώς αυτό δήθεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις μεθόδους που ακολουθούν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κλείσουν το στόμα στους νέους στρατευμένους.

Στην πράξη θέλουν οι νέοι στρατευμένοι όχι μόνο να αποδέχονται αλλά να γίνουν και χειροκροτητές της επικίνδυνης πολιτικής που με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, με δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου και επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Να συμφωνούν με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, της θάλασσας του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες από αυτούς, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές μονάδες όλης της χώρας, και της Λέσβου, η δράση φασιστών - εθνικιστών, που χύνουν δηλητήριο εναντίον γειτονικών λαών, για να βγαίνουν λάδι οι κυβερνήσεις, καλύπτεται ή και δικαιολογείται από μερίδα των διοικήσεων, ενώ στοχοποιούνται και τιμωρούνται οι στρατιώτες που τους καταγγέλλουν.

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λέσβο έχει καταγράψει ήδη πριν την έναρξη των εκδηλώσεων τεράστια επιτυχία, με τη μεγάλη συμμετοχή νέων από όλη τη χώρα, αλλά και τη μεγάλη "αγκαλιά" και στήριξη με την οποία το έχουν περικλείσει ο λαός και η νεολαία της Λέσβου. Μέσα από τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, θα ακουστεί πλατιά από κάθε νέα και νέο: "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!"».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λέσβο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη (9 - 11 Ιούλη), με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Το Σάββατο 10 Ιούλη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Κεμάλ Οκουγιάν, και στις 8 μ.μ. θα χαιρετίσει τη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Την Κυριακή 11 Ιούλη θα συναντηθεί στις 9 π.μ. στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, στις 10.45 π.μ. στο δημαρχείο Μυτιλήνης με τον δήμαρχο Στρατή Κύτελη και στις 12.30 μ.μ. στο δημαρχείο Δυτ. Λέσβου με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο.

«Κόκκινο μεροκάματο» - ένδειξη αλληλεγγύης για τον τιμωρημένο οπλίτη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τιμωρία του οπλίτη γιατρού που υπηρετεί στη Λέσβο, επειδή χαιρέτισε τους χιλιάδες νέους που επισκέπτονται το νησί στο πλαίσιο του αντιϊμπεριαλιστικού διήμερου της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Π.Σ. εκφράζει την αλληλεγγύη του και προσφέρει ένα «κόκκινο μεροκάματο» στην ΚΝΕ.

Σε σύντομο σημείωμά του αναφέρει: «Υπηρέτησα τη θητεία μου στο νησί της Μυτιλήνης ως οπλίτης. Είχα την χαρά να γνωρίσω από πρώτο χέρι κομμάτια της πλούσιας ιστορίας της: τον αγώνα ενάντια στην βρετανική απόβαση το '44, τους τόπους εξορίας, τα άλλα ιστορικά σημεία του νησιού. Η ιστορία της Μυτιλήνης είναι συνυφασμένη με την ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος, με την ιστορία του τιμημένου ΚΚΕ, τα τρία κόκκινα γράμματα άλλωστε καλοσωρίζουν τους επισκέπτες στο Μανταμάδο. Γι' αυτό το λόγο τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ προμοτάραν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις των διοικήσεων στα στρατόπεδα του νησιού, επέτρεπαν τη δράση φασιστικών ομάδων. Δεν είχαν πρόβλημα σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης να βρομιστεί τείχος με τα λόγια ναζί αξιωματικού. Αντίθετα σκυλιάζουν με την αγωνιστική στάση των στρατευμένων νέων, με την αλληλεγγύη των κατοίκων στους φαντάρους, στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Με αυτές τις σκέψεις, σαν ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή οπλίτη που τιμωρήθηκε επειδή χαιρέτισε τους χιλιάδες νέους που συμμετέχουν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, και προς τιμήν του διημέρου, προσφέρω ένα κόκκινο μεροκάματο μέσω ΤΟ εμπορίου υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ