ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απορρίφθηκαν αιτήσεις αποφυλάκισης των ναζιστών εκτός του Μ. Αρβανίτη

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε χτες τις αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλιόπουλου και Μίχου. Η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία 3-2. Παρά τη θετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Γεωργίου Καντζίδη, που «είδε» έναν οικογενειάρχη και έναν με προβλήματα υγείας σε... λανθάνουσα κατάσταση, τελικά η πλειοψηφία των δικαστών δεν πείστηκε. Υπενθυμίζεται ότι για τον Ηλιόπουλο είναι η δεύτερη απορριπτική απόφαση και για τον Μίχο η πρώτη. Επίσης λόγω... κλίματος, με προσχηματικό αίτημα του συνηγόρου του αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης του Μπαρμπαρούση, του τρίτου φασιστοειδούς της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας. Σημειωτέον ότι σε βάρος του εν λόγω εκκρεμεί δίκη με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων για εσχάτη προδοσία (κακούργημα), επειδή είχε καλέσει από τη Βουλή την ηγεσία του Στρατού να κάνει πραξικόπημα. Μάλιστα, ο αρχηγός του Μιχαλολιάκος τον έθεσε τότε υποκριτικά εκτός ΚΟ της ναζιστικής οργάνωσης, στην οποία βέβαια, μετά, επανήλθε. Επιπλέον, είχε αρθεί η ασυλία του, δεν πήγε όμως στον ανακριτή, προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, έσπασε αστυνομικά μπλόκα και συνελήφθη κρυπτόμενος.

Σε ό,τι αφορά την αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασμένου ναζιστή Μιχάλη Αρβανίτη, έγινε αποδεκτή. Ο εν λόγω στα μέσα του Ιούλη συνελήφθη για παραβίαση των όρων της εγγύησης που του είχαν επιβληθεί από το Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, προκειμένου να αποφυλακιστεί. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό και του είχαν επιβληθεί όροι απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα. Στη συνέχεια, λόγω μη καταβολής της εγγύησης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας.

ΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ - ΚΟ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετούν τον σύντροφο Θοδωρή Καρρά

Στις 3 Σεπτέμβρη 2021 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, μετά από πολύχρονη παλικαρίσια μάχη. Η κηδεία του σ. Θοδωρή Καρρά θα γίνει την Τετάρτη 8/9, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο της Δάφνης. Επιθυμία του ήταν αντί στεφάνου να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Γεννήθηκε το 1934. Με καταγωγή από τη Λαμία, κατοικούσε στη Δάφνη. Πολύ νωρίς ως μικρό παιδί είδε τη βαρβαρότητα του συστήματος, όταν αντίκρισε το κομμένο κεφάλι του Βελουχιώτη στην πλατεία Τρικάλων. Μετά τη χούντα οργανώνεται στο ΚΚΕ. Δούλεψε στη «Mazda» και αναδείχτηκε σε πρωτοπόρο συνδικαλιστή και πρόεδρο των ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Για τη δράση του αυτή απολύθηκε.

Πρωτοστάτησε στην κομματική δουλειά στη συγκρότηση Κομματικής Οργάνωσης Βάσης στο εργοστάσιο και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στρατολογίας από την Οργάνωσή του, το οποίο χάρισε σε νεότερο σύντροφο δείχνοντας την έγνοια του για τη νέα γενιά κομμουνιστών.

Συχνά έλεγε πόσο καθοριστική είναι η δουλειά με τον «Ριζοσπάστη» στο εργοστάσιο για να κερδηθούν οι εργάτες, αναφέροντας παραδείγματα από τη μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο του Σαρακάκη. Μέχρι και το τέλος της ζωής του είχε την έγνοια για το καθημερινό διάβασμα του «Ριζοσπάστη» ακόμα και με τον μεγεθυντικό του φακό.

Καθοριστική και αποφασιστική ήταν και η συμβολή του στη διάσωση του Αρχείου και του κτιρίου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, από τις καταστροφικές πλημμύρες το 1994.

Υπηρέτησε την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ από όλες τις θέσεις για χρόνια.

Η ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΚΟ Δάφνης και Υμηττού εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Κηδεύτηκε η Αλεξάνδρα Πλατατζή - Οικονομάκου

Την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, έγινε η πολιτική κηδεία της συντρόφισσας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΛΑΤΑΤΖΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης δεκάδες σύντροφοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την συντρόφισσα.

Επικήδειο εκ μέρους της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ εκφώνησε ο Αλέξης Πατίδης.

Επίσης επικήδειους εκφώνησαν ο Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967 - 1974, ο Λευτέρης Καλογιαννίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η Παναγιώτα Πισσα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Στοργή του παιδιού», ο Μάκης Ασπρογέρακας, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πειραιά.

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Γιαρμά

Τον συναγωνιστή Γιώργο Γιαρμά, που «έφυγε» αναπάντεχα απ' τη ζωή, αποχαιρετά η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Ο Γ. Γιαρμάς διατέλεσε για χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρός της, «μπροστάρης σε όλους τους αγώνες του ταξικού κινήματος και του κλάδου με αγωνιστικότητα και συνέπεια που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στους εργαζόμενους».

«Θα τον θυμόμαστε στους αγώνες μας με το γέλιο του, φιλότιμο και ακούραστο εμψυχωτή», τονίζει η Ομοσπονδία και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα δυο του παιδιά και τους οικείους του.

Τραγική κατάληξη

Τραγική ήταν η κατάληξη για 72χρονο ορειβάτη που αγνοούνταν στον Ολυμπο καθώς προχτές εντοπίστηκε νεκρός. Για την επιχείρηση είχαν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 3 οχήματα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ. Ο 72χρονος βρισκόταν σε δύσβατο σημείο όπου επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Ορειβάτες τον είδαν από το καταφύγιο πως σκόνταψε στο μονοπάτι και έπεσε στη χαράδρα και ειδοποίησαν τις αρχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ